De Algarve! Eerlijk? Het is er behoorlijk toeristisch. Ik schrok er echt van. Veel van de kuststeden zijn volledig voorzien op het toerisme en bieden ‘menu turistico’, hebben foto’s van hun eten geafficheerd en bieden menu’s in het Engels, Duits en Nederlands… Je snapt het plaatje hé? Niet de manier van reizen met een baby die wij in gedachten hadden…

Daar lopen wij dus liefst ver van weg. Die steden/dorpjes (bijvoorbeeld Albufeira) hebben we slim vermeden, en we zijn op zoek gegaan naar de minder drukke plekken in de Algarve. Wij hadden een weekje en zijn vooral de kust afgereden met onze auto, in het binnenland en aan de westkust zijn nog veel meer toffe authentieke plekjes te ontdekken, dat is voor een volgende keer 🙂

Onze top vijf

LUIER OP PRAIA DA MARINHA

Dit strand verschijnt vaak in lijstjes van mooiste stranden ter wereld. Wij beamen dat! Het is er heerlijk vertoeven tussen prachtige rotspartijen. Er is één beachbar, die is volgens mij enkel open in het hoogseizoen. Toen wij er waren, was ze alleszins gesloten. Niet erg, we vonden het zalig dat er zo weinig volk was.

Je kan het strand goed bereiken met de taxi, bus of auto. Het ligt tussen Carvoeiro en Armaçao de Pêra. Als je een roadtrip maakt door de Algarve met baby, moet je hier een keertje stoppen!

SURF IN SAGRES

Sagres is een verademing als je van de kuststeden komt. Dit kleine surfstadje is erg relaxed en alles draait er rond surfen: je kan er surflessen volgen, shoppen in een surfwinkel en je kan er eten in loungy foodbars.

Het fort in Sagres is de moeite, en ook de stranden in de buurt zijn prachtig (bijvoorbeeld Praia da Baleeira, Praia do Martinhal en Praia Belixe). Toegegeven, surfen is niet geheel babyproof maar een van jullie twee kan surfen, de andere kan op de baby letten 😉

RIJD NAAR DE KAAP

Als je in Sagres bent, ben je vlakbij de kaap. Die ligt in Cabo Sao Vincente, en is het meest zuidwestelijke punt van Europa. Deze plek wordt ‘het einde van de wereld’ genoemd. Hier zouden de Portugese ontdekkingsreizigers plannen hebben gesmeed om Amerika te ontdekken.

Er zijn veel legendes die de ronde doen over wat er zich hier allemaal heeft afgespeeld. Op Cabo Sao Vincente kan je prachtige foto’s maken, de zonsondergang hier is spectaculair en wie weet zie je net als ons in de verte wel dolfijnen zwemmen!

Algarve met baby Algarve met baby

SLENTER IN LAGOS

Dit is echt zo een leuk stadje! Ik kan me wel voorstellen dat het in het hoogseizoen behoorlijk druk wordt, maar toen wij er waren (begin mei én in de voormiddag) was het ook nog heerlijk gezapig. Hier staan nog veel belangrijke historische gebouwen.

Nadat je een middag door het stadje hebt geslenterd en lekker hebt geluncht kan je met het gezin nog afsluiten in een van de stranden die Lagos omringen. De beroemdste is Ponta Da Piedade.

doen in de Algarve

PRAKTISCH: HUUR EEN AUTO & BOEK EEN VAKANTIEHUIS

Als dat nog niet duidelijk was uit alle bovenstaande tips, een huurauto is écht nodig. Rondrijden met een auto is een fijne manier om de Algarve met baby te ontdekken. Alle bezienswaardigheden liggen vrij dicht bij elkaar (meestal maximum een uur rijden). Ondertussen kan jij wat sightseeing doen en kan je baby rusten of slapen zodat je uitgerust aankomt!

Wij huurden bij Sunny Cars een all-in vakantieauto. Heel gemakkelijk: geen extra kosten of gedoe bij het ophalen van de auto. En vooral: geen verrassingen bij schade. Dat scheelt een hoop kopzorgen want als je rondrijdt met een baby moet je al aan genoeg denken 😉

Een vakantiehuis is écht een aanrader als je de Algarve met baby wil doen. Je kan je terug trekken wanneer je wil, hebt alles bij de hand wat je nodig hebt, je kan het reisbedje gemakkelijk aan het zwembad zetten, ’s avonds gezellig BBQ’en, enz. Wij waren erg blij met ons luxueus vakantieverblijf van Interhome, waar we ons een weekje konden thuis voelen.

Met grotere kinderen lijkt de Zoo Marine in Guia me ook nog leuk. Maar! Zij doen ook dolfijnenshows én zwemmen met dolfijnen en omdat we weten dat die beestjes dat helemaal niet leuk vinden… Niet doen. Ondertussen dromen wij alweer zalig van een volgende trip, weet je wat ik nog eens zou willen met ons gezin? Een cruise maken op de Middellandse zee, lijkt me heerlijk!

Ben jij al eens in de Algarve geweest met je gezin? Wat mogen wij een volgende keer zeker niet overslaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *