Als het even kan, wil ik niet meer terug. Niet meer naar hoe het was. Het is te goed zo, het is uitdagend zo maar het is ook rustgevend zo. Ik heb het over mijn ‘carrière’, mijn ‘zakelijke leven’. Carrière vind ik zelfs een beetje een vies woord. Ik wil het niet maken. Ik wil gewoon content zijn en wat mensen verder helpen. Ik hoef niet de beste, de grootste of de duurste te zijn.

That’s all. Twee jaar geleden werkte ik nog voor een vzw die kwetsbare kinderen en jongeren begeleidt. Een prachtig initiatief waar ik me met hart en ziel voor gesmeten heb. Kei hard gaan. Met een top team van jewelste. Maar na een tijd was het op. Zo op dat ik niet meer kon. Geen fut en geen zin meer had. Geen toekomst meer zag. Op het randje van lang uitvallen.

Ik moet nu, als zelfstandige, kei hard knokken voor elke cent. Mijn bedrijf is nog niet leefbaar en ik bouw het elke week verder en verder uit. Maar ik zou het niet anders willen! Ik zou nooit terug willen naar hoe het was. De energie die ik nu krijg van alle ideeën in mijn hoofd is ongelooflijk. Het stuwt en duwt mij vooruit. Maar het put mij ook uit. Mijn hoofd staat nooit stil.

Soms vergeet ik dingen, omdat het zo’n chaos is. Soms ben ik zo gestresseerd, omdat de ’to do’ eindeloos is. Soms ben ik ’s avonds zo moe dat ik die klant om 20u niet meer zie zitten. Maar ik doe het. En met plezier. Ik ben zo benieuwd naar wat er nog komen gaat. Het doet me vooral goed dat ik terug ‘gemoedsrust’ gevonden heb sinds ik ontslag nam. Alles kan, alles mag. Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen, ik kan elk zot idee uitwerken en kan reisjes inplannen wanneer ik wil.

Die gemoedrust heb ik ook over m’n bedrijf. Lukt dit niet, dan gaan we naar het volgende. Niets is onmogelijk. En falen mag. Ik zie het zelfs niet als falen, ik zie het als bijleren. We zien wel waar ik aanbeland. Of tegen welke muur ik nog aanloop. Als ik m’n gezin maar bij me heb.

Dus neen, ik wil nooit meer terug naar hoe het was.

11 reacties

 1. avatar

  Ik ben blij dat je je ding gevonden hebt. En weet je wat? Dat spat ervan af dat dit je ding is, dat jij gelukkig bent op die manier. HEERLIJK!!! Een voorbeeld voor velen

 2. avatar

  Echt superknap dat je die stap gewoon gezet hebt, niet iedereen durft dat! 🙂

  1. avatar

   Het is ook écht eng, nog elke dag hoor. Maar soms moet je gewoon springen niet te veel nadenken 😉

 3. avatar

  Wauw Nies. Ik vind het een stoere keuze en ben trots op je!

  1. avatar

   Te lief jij!

 4. avatar

  Knap van je ! Heel veel succes

  1. avatar

   Merci Veronique!

 5. avatar

  Ik ben zo ontzettend blij voor je. Als ik zelf ook maar die “ballen” had …

  1. avatar

   Het is doodeng hoor. En jij hebt de ballen. Oh zeker weten! Het moet alleen wat rijpen, en dat had ik ook!

 6. avatar

  Zo’n groot voorbeeld. Geweldig.

  1. avatar

   Maar zotteke!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *