Ik open mijn ogen vanochtend, en besef dat plots: dit is gewoon de laatste dag van het jaar. Het zat er natuurlijk al een hele tijd aan te komen 🙂 En zoals elke dag dit jaar, met uitzondering van een vroege vlucht of Morris die uitzonderlijk bij oma of moeke gaat slapen, is Morris onze wekker.

De laatste dagen van het jaar doen je mijmeren, mij toch alleszins. Ik kijk terug naar wat er geweest is, en wat er nog komen mag. Wat er geweest is, was fantastisch. Morris ging van baby naar peuter en hij reisde met ons mee het hele land door. In mei gingen we zuidelijker naar Portugal en in oktober was er onze rondreis door het noorden van Marokko. Eind september werd hij één en ondertussen hebben we een vlotte stapper in huis. Wat worden die kleintjes toch snel groot… Ik kende het cliché maar oh boy wat is het waar!

Wat begon met onzekerheid…

Het jaar begon voor mij met veel onzekerheid: ik raakt m’n job kwijt. Héél eventjes wist ik niet hoe mijn toekomst er uit zou zijn, maar al snel besefte ik dat dat me eigenlijk maar weinig kon schelen: ik had m’n zoontje. Ons langverwachte kindje, en dat was alles wat ik wou. Job of geen job, carrière of geen carrière. Dus liet ik dat ontslag me geen dag ongelukkig maken…

Het was tijd die ik kreeg met m’n zoon, tijd die nooit meer terug komt. Tot hij 5 à 6 maanden was, was ik dus bijna voltijds thuis. Als hij sliep of ’s avonds als mijn man thuis was, bouwde ik m’n zaak verder uit… Af en toe ging hij al eens naar de onthaalmoeder en zo rolden we er stilletjes in. Na een tijdje ging de bal aan het rollen en nu ben ik daar voltijds mee bezig. Voor wie het niet weet: ik ben social media coach en consultant. En dat is helemaal dankzij wat ik door deze blog geleerd heb natuurlijk!

Voornemens en al

Deze blog… Ik heb met periodes serieus moeite gedaan om meer te bloggen omdat ik weet dat ik te weinig van me laat horen in periodes. Soms lukte dat, soms niet. Daar heb je meteen een voornemen voor 2018: ik heb nog zoveel te vertellen dus meer bloggen in het nieuwe jaar alsjeblief. Ik heb constant ideetjes voor leuke artikels in m’n hoofd, maar ze op papier krijgen is soms andere koek. Meer schrijven dus, als jullie dat ook willen natuurlijk.

nieuwe jaar
Best nine 2017 #instagram

2017 was een fantastisch jaar, met mooie reizen, vele leuke uitdagingen en geweldige uitstapjes met ons gezin. 2018 mag meer van dat zijn. Met een beetje meer focus. Focus op wat ik écht wil doen: nog méér reizen, nog méér quality time, nog méér van de planeet ontdekken. En graag zou ik in 2018 plannen maken om in 2019 een paar maanden te ‘ontsnappen’.

Jullie wil ik nog bedanken. Om hier te komen lezen. Om te reageren, op de Facebook van Reismicrobe, op onze reisfoto’s op Instagram en voor al die lieve privé berichtjes daar of in m’n mailbox. Jullie bezorgen me telkens een brede glimlach op het gezicht. Jullie zijn de reden waarom ik met ‘Globetrottende Gezinnen‘ startte, een Facebookgroep waar reislustige mama’s en papa’s elkaar kunnen helpen met vragen, twijfels of hevige reiskriebels. Jullie zijn lief! Dankjewel.

Voor het nieuwe jaar wens ik jullie veel fijne uitstapjes, spannende reisjes en massa’s tijd voor jullie gezinnetje,

x

Nies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *