Ik heb geen conditie. Echt nul. En dat is schaamtelijk, want op vakantie bijvoorbeeld voel ik dit heel snel. Er moet eens worden doorgestapt, of een helling beklommen worden en ik sta instant in het zweet. Dat wil ik niet meer. Dus test ik 3 maanden HUPHUP fitness uit.

Starten met sporten na je zwangerschap

Ik raapte al m’n moed samen en ging (al veel later dan eigenlijk mocht) 4 maanden na Zola’s geboorte naar de kinesist. Dat was al een hele opgave. Ik kan me zo onzeker voelen in dat veel te zware lichaam van mij.

De kinesist was super, ze trainde echt een halfuur mee met mij en daarna mocht ik nog wat extra oefeningen en cardio doen. De lessenreeks liep af en ik wist: nu moet ik doorduwen. Nu moet ik gewoon blijven sporten of het komt er nooit meer van.

Gaan zwemmen? Gaan fitnessen? Gaan lopen (hello no!). Volhouden is not my middle name dus toen HUP HUP me voorstelde om hun concept uit te testen, was ik eerst wat terughoudend. Ah ja, een anti-sporter die toch gaat sporten én dan nog in een samenwerking (dus niet zomaar kunnen stoppen). Maar ik zag het ook als een kans. Om me weer in gang te trekken. Het concept trok me uiteindelijk over de streep.

HUPHUP: een innovatief sport concept

Waarom HUPHUP me aansprak: je traint 2 x per week (als je wil meer hoor) een 35-tal minuten. Dit is doenbaar! We weten allemaal dat met kleine kindjes tijd vinden om te sporten soms echt lastig is.

De dichtsbijzijnde club voor mij is een halfuur rijden. Eerst dacht ik: neen, dat is te ver. Maar toen bedacht ik me wat ik in de auto wél zou kunnen doen. Autorijden is sinds ik mama ben van 2 namelijk écht ontspanning, hahaha! Ik besliste om het ook zo te zien: als zelfzorg, even een momentje voor jezelf.

Nog een voordeel waardoor ik wilde starten: er is begeleiding! Er loopt een coach rond die je vooruitstuwt, aanmoedigt en ook: warm welkom heet. Het zit ‘m in de kleine dingen. Bon, ik was overtuigd. Nu nog gaan hé 😉

Mijn eerste trainingen zitten er op

Ik ben gestart, jaja! Applausje voor mezelf. Ik heb dat te strak sportbroekje aangetrokken en ben me in het zweet gaan werken. Hoera. Ach, veel prestatie is er niet aan maar voor mij is dat al heel wat.

De eerste keer word ik vriendelijk verwelkomd in de HUPHUP in Schilde door coach Alexander, nadien maak ik ook kennis met coach Joachim. Twee jonge gasten die vol enthousiasme hun sporters aanmoedigen. Ik krijg een duidelijke uitleg, er wordt gepolst naar mijn motivatie en streefdoelen. Nadien krijgt mijn ronde lijf nog een bodyscan en ben ik klaar voor een eerste rondje puffen.

Dat rondje mag je letterlijk nemen. Binnen het HUPHUP concept train je op innovatieve, slimme toestellen die op jou afgestemd worden. Je hebt namelijk een badge waarmee je inlogt voor je start op een toestel. De toestellen staan in een cirkel (misschien ken je de Milon cirkel wel) en als je die cirkel 2 x doet heb je 35 minuten gesport.

Nadien kan je nog stretchen op een aantal toestellen of voor wie wil nog een rondje lopen op een loopband. Daar pas ik nu nog even voor, maar ik hoop dat dat nog wel komt!

Zweten, zweten en nog eens zweten!

Training op maat en elke keer een nieuwe afspraak

Wat me opvalt is het ietwat oudere publiek, van de zes sessies die ik nu heb gehad was ik meestal toch de jongste aanwezige (op de coaches na). Zo gaat het in de HUPHUP nu dus vaak over wie wanneer naar ’t zeetje is geweest en of Lucienne hare rug al beter is, hihi. Ach, ik vind het er wel een gezellig sfeertje, en het houdt me allesbehalve tegen om te komen. Het gaat er heel huiselijk en gemoedelijk aan toe.

Mijn eerste keren zitten er op, en ik vind het behoorlijk goed meevallen. Stiekem is die tijd voor mezelf echt zalig. Zowel in de auto als tijdens het trainen. Elke training wordt er gepolst of er toestellen zwaarder mogen, hoe de workout aanvoelde, … En nog belangrijker misschien: je gaat niet naar huis zonder een volgende afspraak vast te leggen. Works for me.

En nu: volhouden zeker! Alexander wist me te vertellen dat ik de eerste resultaten mag verwachten na gemiddeld 2 tot 6 maanden. En natuurlijk moet ik ook nog meer op mijn voeding gaan letten om er het maximale uit te halen.

Benieuwd naar het HUP HUP concept? Check hun website voor meer info, de locaties, formules, … Op Instagram geef ik je elke week een kijkje in m’n trainingen. Volg hier mee.

Wat doe jij om in beweging te blijven?

2 reacties

  1. avatar

    Blijf doorgaan. Je zult zeker je gewenste lichaamsdoel bereiken. Al het beste.

    1. avatar

      Dankjewel, we gaan ervoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *