fietsen door de rijstvelden in Bali

Eén van de fijnste activiteiten die wij deden tijdens onze rondreis, was fietsen door de rijstvelden in Bali. Je ontdekt Bali van een andere kant én op een manier die wij Belgen/Nederlanders toevallig ook super leuk vinden: op de fiets.

Zoveel zin in want wij zijn wel fietsers, … En we kijken er naar uit om Morris nog eens mee te laten fietsen en zijn verbazing te zien! Dus ben je in Ubud, zeker eens gaan trappen door de rijstvelden ?

Belgen kunnen fietsen!

Twee vriendelijke Balinezen wachtten ons die ochtend op met koffie en thee. Nadat onze innerlijke mens gesterkt is, zijn we klaar om naar de fietsen te gaan en deze juist af te stellen.

Als ze horen dat we Belgen zijn, lachen ze luidop en veronderstellen ze dat we niet meer veel uitleg nodig hebben over hoe je best fietst, remt etc. Haha, nee dat is inderdaad niet nodig. Hoewel het ook voor mij even wennen was, omdat we fietsten op een soort van mountainbike maar gelukkig was ik er snel mee weg. Blijkbaar heeft de gemiddelde Amerikaan of Koreaan iets minder ervaring met fietsen ?

We krijgen allemaal een helm op, ook Morris. Die laatste wordt in een degelijk fietsstoeltje vastgemaakt. Zola is hiervoor nog te klein, en dus beslis ik met haar in de draagzak te fietsen (disclaimer: ik weet dat dit niet super veilig is, het was mijn persoonlijke keuze om het wel te doen). Klaar voor vertrek!

Gezwind door de rijst

We worden vergezeld en begeleid door twee Balinese mannen. Eentje is gids en rijdt voorop, de andere man fietst achteraan. Beiden zijn ook heel begaan met onze veiligheid en checken regelmatig of alles nog oké is, stoppen voldoende om iets te drinken en helpen ook steeds mee oversteken.

Meestal is het heel rustig fietsen maar soms moet je even een wat drukkere straat over en daar word je dan gelukkig heel goed bij geholpen. Ik ben amper 4 maanden geleden bevallen dus soms is het wat puffen voor mij (terwijl het een rustige fietstocht is hoor, ligt aan mij haha!).

Wat doen we tijdens de fietstocht in de rijstvelden?

Voor we bij rijstvelden aan komen, stoppen we bij een tempel en krijgen we van onze gids een fijne uitleg over de religie en gebruiken in Bali. Nadien stoppen we nog bij een lokaal huisje waar een mevrouwtje ons vriendelijk haar huis laat zien.

We leren ontzettend veel bij over de tradities in dit land, zo boeiend! Deze mevrouw woont letterlijk met een jungle in haar achtertuin, een varken naast haar keuken en haar hele familie in één ‘wooncomplex’.

Op ieders bucketlist sinds Eat Pray Love

Leuke tussenstops, die ons leiden naar waar we toch eigenlijk wel voor kwamen: de tocht door de rijstvelden.

Fietsen door de rijstvelden in Bali, het is staat op ieders bucketlist sinds de film Eat Pray Love. En ja hoor, het is magisch! Tikkeltje jammer dat wij er net waren nadat er veel rijst geoogst was, dus het ziet niet hélemaal groen zoals je zou verwachten/hopen maar het blijft ontzettend mooi.

We kunnen door kleine paadjes fietsen door de rijstvelden, hier is bijna niemand te bespeuren. Héérlijk!

Na de rijstvelden, fietsen we nog een laatste stuk langs een mooi meertje waar we ook weer een stop maken en als allerlaatste: naar het Monkey Forest. Niet het overbekende van Ubud maar een minder toeristische en dat vinden we helemaal prima!

fietsen door rijstvelden in Bali

Conclusie?

Zo’n fietstocht door de rijstvelden in Bali is het perfecte gezinsuitje en geschikt voor alle leeftijden/niveaus. Wil jij ook een bijzondere uitstap op maat? Niet álles zelf uitzoeken? 24/7 iemand daar om op terug te vallen?

Check dan zeker Local Hero Travel!