De Moederstad, de Stad der Steden, een stad naar mijn hart… Kaapstad. Ik neem jullie mee naar deze prachtige havenstad die alle harten doet sneller slaan. Ik verloor er zelfs de mijne. Ik zou er zo gaan wonen! Inpakken en wegwezen?

Voor deze blogpost koos ik 11 van mijn favoriete foto’s van onze reis in 2014 uit.

DE TWAALF APOSTELEN

Kaapstad2

WANDELEN LANGS SEA POINT

Kaapstad3

ROADTRIP CHAPMAN’S PEAK

Kaapstad4

BAVIANEN ONDERWEG NAAR KAAP DE GOEDE HOOP

Kaapstad5

JUMP FOR JOY OP HET KAAPS SCHIEREILAND

Kaapstad6

POSEREN MET EEN BEETJE WIND

Kaapstad7

ZONSONDERGANG OP CAMPS BAY

kaapstad9

INDRUKWEKKEND ROBBEILAND

Kaapstad10

OPTREDEN KIRSTENBOSH SUMMER CONCERTS

kaapstad11

QUEEN OF THE WORLD

kaapstad12

ZONSONDERGANG FAN

10632369_489927101189312_645473646_n

VICTORIA WATERFRONT

Kaapstad13

Ben je in Kaapstad, breng dan zeker een bezoek aan een wijngaard in de buurt van Stellenbosch. Ik vond het héérlijk en schreef er deze blogpost over. Op enkele uurtjes van Kaapstad kan je de zalige rust van Wilderness opzoeken, een dorpje langs de tuinroute. Twee Belgen baten daar een B&B uit, lees het inteview met Roger en Greta.

Wat is jouw mooiste moment uit je tijd in Kaapstad?

9 reacties

 1. avatar
  amys Yvan zegt:

  zeker een mooi land wij gaan 2 maal in het jaar naar Hout Bay en kennen de streek beter dan bij ons Knokke-Heist

  1. avatar
   Nies zegt:

   Super! Dan moet ik een volgende keer zeker om tips komen bij u!

  2. avatar
   Elienbollen zegt:

   Ik heb er mijn hart verloren. In mijn laatste opleidingsjaar ben ik in Wellington op buitenlandse stage gegaan. Ik reisde de tuinroute af t.e.m PE, addo elephant park, Tsitsikama, kneisna, oudshoorn,… Kaapstad is mijn favoriete stad in de wereld…ik zou er zo gaan wonen. Nu wil ik er naartoe maar heb 2 kleine kids ( 2,5 en eentje nog onderweg voor september)… zou dit haalbaar zijn?

   1. avatar

    Hoi Elien, volgens mij zeker haalbaar ja! Ken je m’n Facebook groep Globetrottende Gezinnen? Daarin zitten 1000 mama’s en papa’s met de reismicrobe en daarvan is vast al iemand met het gezin naar ZA gereisd. Snel lid worden 🙂

   2. avatar

    Tuurlijk wel! Dat is zeker haalbaar. Ken je mijn groep Globetrottende Gezinnen op Facebook al? Daar zitten vast ook andere mama’s op papa’s in die dit al met kleine kindjes deden… Zeker daar eens vragen.

 2. avatar

  Mooie foto’s Nies. Zuid-Afrika staat nog steeds op ons “to-do” lijstje. Het is dus nog even wachten op ons mooiste moment uit Kaapstad 😉

  1. avatar

   Dankjewel Jempi! Zuid-Afrika heeft ons echt overdonderd. Wat een land. Laat het zeker weten als jullie ooit gaan 🙂

 3. avatar

  Ben alleen in Johannesburg geweest, maar heb daar ook gehoord dat Kaapstad heel mooi moet zijn (en je foto’s bevestigen dat). Ook zeiden ze dat het veiliger was in vergelijking met Jo’burg, klopt dat ook volgens jou?

  1. avatar

   Wel, ik ben dan weer niet écht in Johannesburg geweest, enkel geland. Net omdat men zei dat het er behoorlijk gevaarlijk kon zijn. Dus ik kan de vergelijking niet echt maken. In Kaapstad voelde ik me best veilig, enkel ’s avonds liepen we niet meer te ver. Veel daklozen onderweg. Maar al bij al zeer veilig gevoeld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *