Amper terug van ons Valentijns-weekendje in Oostende, of we konden weer inpakken richting ons vakantiehuis in Knokke-Heist. Elk jaar gaan we op weekend met ons gezin (mijn twee broers, schoonzus & ouders). Weekendjes vol culturele uitstapjes, wandelingen, spelletjesavonden, koude Duveltjes en flauwe grappen. Dit jaar extra speciaal want er gaat voor het eerst een kleinkind mee.

Een huisje zoeken is elk jaar wat puzzelwerk. Een leuke locatie, veel te doen in de buurt, … Dit jaar moesten we gelukkig niet lang zoeken want Kathleen van Zalig Aan Zee nodigde ons uit in haar vakantiehuis in de Pannestraat 104 in Knokke-Heist. Wat een heerlijk weekend was dat! We wilden eerlijk gezegd bijna niet uit ons huisje om iets te gaan doen: zo gezellig hadden we het!

Vakantiehuis Knokke
Je weet dat je voor het eerst op weekend gaat met een kleinkind er bij als … 😉

In stijl op weekend

De huisjes van Zalig Aan Zee zijn echte luxe vakantiehuisjes. Ons huisje is een karakteristieke rijwoning met tuin en garage. Het is bedoeld voor gezinnen met kinderen. Er is plaats voor 6 volwassenen en 8 kinderen. Ideaal dus om met enkele bevriende koppels en je koters te doen! En het leuke is… Die 8 kinderen kunnen allemaal samen slapen op de speelzolder! Een echt paradijs voor de kleinsten. De zolder is opgedeeld in 5 oergezellige beddenbakken met daaronder nog 3 uitschuifbare bedden. Op de zolder kunnen de kids vanuit 1 sofabed  gezellig samen naar televisie kijken. Fun gegarandeerd 🙂 Morris sliep nog gewoon bij ons in de kamer. Er staat een reisbed in het huisje, maar wij namen ons eigen handig instant reisbed mee.

Je voelt in ons vakantiehuis meteen dat Kathleen van Zalig Aan Zee graag inricht, het huis is echt tof aangekleed. Er is vooral gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals gerecycleerd steigerhout en blauwe steen. Voor ons hét hoogtepunt: de open haard buiten. Héérlijk om daar te aperitieven ook al was het stiekem nog wat koud! Ga je later op het jaar, en heb je wat warmer weer dan kan je perfect buiten tafelen dankzij de grote eettafel op het terras.

Veel te doen en zien in de omgeving

Ver hoef je niet te lopen want het huisje ligt op 500m van het strand van Heist en 1.5 km van het Strand van Knokke (Duinbergen). Shoppen of gezellig uiteten kan op 3 km van het huisje ben je op de Lippenslaan, de winkelstraat, van Knokke.

En héél handig als je met een bende kids op pad bent: je zit op twee kilometer van zwembadcomplex Duinenwater en Watersportcentrum Lakeside Paradise. Wij bezochten het Zwin tijdens ons weekendje hier, ook absoluut de moeite. Als je op voorhand boekt, kan je in de namiddag om 14u (zowel op zaterdag als zondag) met een gids mee. Erg boeiend!

Vakantiehuis Knokke Vakantiehuis Knokke Vakantiehuis Knokke Vakantiehuis Knokke Vakantiehuis Knokke
Nog een beetje te koud want het was tenslotte nog geen lente maar toch… Een ongelooflijke troef van het huisje:

Vakantiehuis in Knokke
Vakantiehuis in Knokke

Ons huisje kan je boeken op www.zaligaanzee.be. Op de website vind je nog vijf andere huisjes aan zee (Knokke of Blankenberge) en sinds kort ook een vakantiehuis in Antwerpen. Allemaal in hetzelfde, smaakvolle interieur voor gezinnen of groepen van 4 tot 18 personen. Alle vakantiehuizen zijn ingericht voor gezinnen met kinderen. Ze hebben allemaal een tuin en liggen vlakbij het strand. Wat wil een mens nog meer.

Ons zie je hier nog terug!

2 reacties

 1. avatar
  May Bruynen zegt:

  Het was heerlijk!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ik wil al terug! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *