Jongens toch! Wat is het lang geleden dat ik heb kunnen bloggen. Ik ben sinds een dikke week met vakantie en moest net voor ik vertrok nog het een en ander afwerken op het werk… En dan ineens: we vertrekken. Onvoorbereid, niet mijn stijl maar het was niet anders. Maar genoten dat ik heb.

Ik heb zo genoten van lekker eten, zwemmen, rusten, fantastisch gezelschap en mooie vergezichten dat ik de slechte WiFi ontvangst van mijn IPhone er bij nam. Dat het me even niet kon schelen dat er niet geblogd werd. En dus was het opeens lang stil, en daalden mijn bezoekersaantallen een beetje. Strategisch misschien geen top-plan maar het voelde even goed.

Bij deze dus een update, van mezelf. Just me, myself and I. Blogs over de Dordogne volgen uiteraard. We gingen heerlijke wijn proeven, bezochten een middeleeuws dorp, kochten authentieke macarons, en bewonderden een kasteel. Schrijfmateriaal genoeg. Een geluk dat ik nog even vakantie heb!

Onze week in de Dordogne stond in teken van de batterijen opladen: slapen, eten, rusten, stadjes verkennen en zwemmen! Mag ook wel eens… Ik mis het luilekkerleven alvast.

10732019_1624874911125944_1337285085_n

Logeren in een kasteel… Een droom! In Chateau De Corail kan het. Wat een heerlijkheid. Een eigen keukentje zodat we het lowbudget konden houden, een groot terras om buiten te eten, een verfrissend zwembad op de warme dagen en vriendelijke eigenaars. Bedankt May, Leo en Evelyn!

1971614_1601228340150705_832599377_n

Wijn proeven, sinds Zuid-Afrika één van m’n favoriete bezigheden op reis. In Chateau Les Donats proefden we met uitzicht op enkele wijngaarden de lekkere wijn van de Belgische Patrick Somers en zijn stiefzoon Olivier Verhelst. Onlangs nog verkozen tot revelatie van het jaar door een bekend Frans wijnmagazine.

zwembad

Ik ben een echt waterratje, wisten jullie dat? Uren op een ligstoel, neen danku! Uren spelen in het zwembad, laat maar komen! Beetje dobberen, wat volleyballen of zelfs baantjes trekken. Als het maar verfrissend is.

Monbazillac
En liefde natuurlijk, veel liefde. Daar kikkert een mens ook van op. Excuse my meligheid, maar vandaag twee jaar getrouwd. Samen onze batterijtjes weer kunnen opladen deed dan meer dan deugd. We hadden het nodig, na de hectiek van het ‘Dagelijkse Leven’.

Waar brengen jullie deze zomer jullie vakantie door? Het weer hier vraagt duidelijk om te vertrekken.. 😉

8 reacties

 1. avatar

  Leuk om te lezen! Daar zijn we vroeger ook ooit eens geweest en het is een hele mooie streek. Leuk ook om te horen dat je even hebt kunnen bijkomen en dat “even niet bloggen” is vaak ook gewoon nodig 😉

  1. avatar
   Nies zegt:

   Inderdaad een mooie streek en door het rusten ook niet alles kunnen zien wat ik wilde zien, maar reden te meer om nog een keer terug te gaan!

 2. avatar

  Helemaal prima toch om gewoon af en toe ook een blog vakantie te hebben. Ik doe het te weinig denk ik… Klinkt als een heerlijke tijd daar in de Dordogne! Valt dat prutweer hier natuurlijk extra tegen!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ik had het ook al even niet meer gedaan, maar deed best deugd. Moet kunnen dus. En inderdaad Simone, dat weer… Gggrrr!

 3. avatar

  Wat een heerlijke fijne en inspirerende post! Het is niet erg dat er soms even niks verschijnt op blogs. Zeker in een rustige zomerperiode. Het offline leven is nu eenmaal belangrijker. Echt! Dus geniet maar heel erg van dit gevoel, de verhaaltjes komen wel weer!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ideetjes genoeg inderdaad, maar ze mogen nu wat rustiger borrelen als anders 😉

 4. avatar

  Wij hebben vorige week besloten definitief niet op vakantie te gaan deze zomer… Naar buiten kijkend vraag ik me nu wel enigszins af of het een wijs besluit is… Afijn, we zullen het meemaken.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Oh wat jammer Margo! Misschien enkele staycations doen? Kan ook leuk zijn. Dit weekend wordt het weer gelukkig al weer beter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *