Jongens toch! Wat is het lang geleden dat ik heb kunnen bloggen. Ik ben sinds een dikke week met vakantie en moest net voor ik vertrok nog het een en ander afwerken op het werk… En dan ineens: we vertrekken. Onvoorbereid, niet mijn stijl maar het was niet anders. Maar genoten dat ik heb.

Ik heb zo genoten van lekker eten, zwemmen, rusten, fantastisch gezelschap en mooie vergezichten dat ik de slechte WiFi ontvangst van mijn IPhone er bij nam. Dat het me even niet kon schelen dat er niet geblogd werd. En dus was het opeens lang stil, en daalden mijn bezoekersaantallen een beetje. Strategisch misschien geen top-plan maar het voelde even goed.

Bij deze dus een update, van mezelf. Just me, myself and I. Blogs over de Dordogne volgen uiteraard. We gingen heerlijke wijn proeven, bezochten een middeleeuws dorp, kochten authentieke macarons, en bewonderden een kasteel. Schrijfmateriaal genoeg. Een geluk dat ik nog even vakantie heb!

Onze week in de Dordogne stond in teken van de batterijen opladen: slapen, eten, rusten, stadjes verkennen en zwemmen! Mag ook wel eens… Ik mis het luilekkerleven alvast.

10732019_1624874911125944_1337285085_n

Logeren in een kasteel… Een droom! In Chateau De Corail kan het. Wat een heerlijkheid. Een eigen keukentje zodat we het lowbudget konden houden, een groot terras om buiten te eten, een verfrissend zwembad op de warme dagen en vriendelijke eigenaars. Bedankt May, Leo en Evelyn!

1971614_1601228340150705_832599377_n

Wijn proeven, sinds Zuid-Afrika één van m’n favoriete bezigheden op reis. In Chateau Les Donats proefden we met uitzicht op enkele wijngaarden de lekkere wijn van de Belgische Patrick Somers en zijn stiefzoon Olivier Verhelst. Onlangs nog verkozen tot revelatie van het jaar door een bekend Frans wijnmagazine.

zwembad

Ik ben een echt waterratje, wisten jullie dat? Uren op een ligstoel, neen danku! Uren spelen in het zwembad, laat maar komen! Beetje dobberen, wat volleyballen of zelfs baantjes trekken. Als het maar verfrissend is.

Monbazillac
En liefde natuurlijk, veel liefde. Daar kikkert een mens ook van op. Excuse my meligheid, maar vandaag twee jaar getrouwd. Samen onze batterijtjes weer kunnen opladen deed dan meer dan deugd. We hadden het nodig, na de hectiek van het ‘Dagelijkse Leven’.

Waar brengen jullie deze zomer jullie vakantie door? Het weer hier vraagt duidelijk om te vertrekken.. 😉