Ik ben een week terug in ons Belgenlandje, maar geniet nog elke dag na. Een tikkeltje heimwee ook. Wie wil er nu niet in een kasteel slapen? Pick me, pick me! Samen met mijn man en een bevriend koppel sliepen we 8 nachten in het kasteelappartement van Château de Corail. Lucky me? Absoluut! Maar ook voor jou ligt dit paradijsje binnen handbereik.

Château de Corail is gelegen in Queyssac (Dordogne), het kasteel ligt in een rustige omgeving en is omringd door honderd hectaren bos. Queyssac ligt op amper 8 km van Bergerac, een grotere en gezellige stad met toffe winkels en leuke restaurantjes.

chateau de corail

Ik heb me er zo thuis gevoeld. Het was een heel andere vakantie dan ik gewoon was. Wij waren namelijk met de auto, ik vlieg bijna altijd. We hebben bijna dagelijks zelf gekookt, meestal gaan we uiteten. We hebben veel geluierd, op de meeste vakanties loop ik van hier naar daar. En net omdat het anders was, was het zo welkom.

In de chateau mag je jezelf zijn. Je kookt je eigen potje of maakt gebruik van de gemeenschappelijke BBQ. Je gooit je eigen zwemband in het water of gebruikt een vrije die er ligt te dobberen. Je maakt een praatje met de andere gasten, het gaat er heel gemoedelijk aan toe. De Belgische eigenaars van het kasteel zijn bereikbaar voor een babbel en geven je met alle liefde to do tips voor de omgeving

LOGEREN ALS GOD IN FRANKRIJK

chateau de corail

Genoeg te doen in en rond het kasteel. Het is wel handig als je een eigen auto hebt bij je vakantiehuis in Frankrijk, de afstanden zijn te lang om te wandelen of fietsen. Een auto zorgt voor de vrijheid die je nodig hebt om de Dordogne te verkennen.

In de buurt van Château de Corail kan je wandelen, fietsen, kano-varen, wijn proeven, middeleeuwse steden bezoeken of gewoon genieten van een dag aan het zwembad en een heerlijke BBQ ’s avonds.

chateau de corail

chateau de corail

Wat je mag verwachten als je logeert in Château de Corail

  • Een prachtig kasteel in een rustige omgeving
  • Een heerlijk groot verfrissend zwembad
  • Adembenemende sterrenhemel ’s avonds
  • Fijne terrasjes en marktjes in de buurt (Bergerac)
  • Mogelijkheden tot wijnproeven vlakbij

Samengevat… Leven als God in Frankrijk!

PRAKTISCH

Met de auto vanuit Antwerpen moet je rekenen op zo’n 900 kilometer. Te doen als je dit ziet zitten. Wij reden er heen zo’n 12 uur over (thanks files) maar terug ging het vlotter in zo’n 9 uur.

Het vliegtuig is ook een mogelijkheid, er is een luchthaven in Bergerac op amper 10 km van Château de Corail. Je kan vliegen vanuit Charleroi of Rotterdam. Op een uurtje sta je er. Een auto huren kan ook in Bergerac.

Check de website voor meer foto’s en info.