Zonnebaden met een fascinerend uitzicht op de Bergen, door de bergmeren in Tirol kan het! Hier geniet je met het hele gezin van een ontspannen dag aan de verfrissende meren en bij de belevenisbaden.

In Tirol kan je pootjebaden en zwemmen in prachtig gelegen meren van drinkwaterkwaliteit, waarvan de temperaturen oplopen tot 27 graden Celsius.

Ontspan en kom tot rust in een rustig, idyllisch meer!

Uitdaging of ontspanning

Verschillende wandelroutes leiden naar deze schitterende plekken. Zoek uitdaging in een hoge klim naar Zireiner See of maak een gezinsvriendelijk uitstapje naar Hintersteiner See! Alle meren die officieel zijn erkend als zwemmeren, voldoen aan de minimaal vastgestelde afmeting en zijn openbaar toegankelijk voor publiek. De waterkwaliteit van de meren voldoet aan strenge eisen en wordt regelmatig gecontroleerd.

Zwemmen is één van de vele wateractiviteiten die je in deze regio kan beoefenen. Op de grotere meren kan je zeilen, terwijl de jongeren en jong van hart de nieuwste watersporten zoals ‘blobbing’ uitproberen bij één van de avontuurlijke zwembaden. Veel overdekte zwembaden hebben eigen spa & beauty faciliteiten.

Tirol

Actief op het water

De bergmeren in Tirol zijn ook dé plek voor actie en avontuur. Ontdek de onderwaterwereld met een duik in het heldere water, ga suppen, kanoën, wakeboarden of wandel naar een spectaculaire waterval.

Een waterval is een geweldig natuurschouwspel, met een positief effect op de gezondheid. Naast een rustgevende werking blijft ook dat ze een helend effect hebben op allergieën en astma. Een must-visit! De meeste watervallen in Tirol zijn prima bereikbaar via wandelpaden en bruggen. Ontdek hier de allerhoogste, de breedste of de meest romantische watervallen van Tirol.

Ontdek de mooiste wandelingen naar bergmeren

Naast de grote populaire zwemmeren, vind je in Tirol ook rustige, idyllisch gelegen meren. Verschillende wandelroutes leiden naar deze schitterende meren. Zoek uitdaging in een hoge klim naar Zireiner See of maak een gezinsvriendelijk uitstapje naar de Hintersteiner See. Een bijzondere eindbestemming met verkoeling als beloning.

Meer informatie : http://www.visittirol.nl/activiteiten/sport/wandelen/wandelingen-naar-bergmeren

waterpret Tirol

De mystieke kloven van Tirol

Waar het water al honderden jaren de weg naar het dal vindt, ontstaan avontuurlijke kloven en ravijnen in de rotsen. Dankzij de verkoelende luchtvochtigheid is een wandeling door deze fascinerende kloven tijdens een warme zomerdag absoluut een aanrader!

Hoe ontstaat een kloof eigenlijk? 

Water is sterker dan steen: waar waterstromingen al eeuwenlang de weg naar beneden vinden, van de top van de berg naar het dal, ontstaan kloven en ravijnen in de rotsen. Dit creëert spleten, beekjes, kleine bergmeren en watervallen. Vroeger werd de kracht van het water gebruikt voor het transport van hout, vandaag de dag zijn een bezoek aan ravijnen en kloven in Tirol een populaire attractie.

De ravijnen en kloven zijn goed bereikbaar via loopbruggen, houten bruggen en trappen. Tredzekerheid is wel nodig, want nevel kan de paden soms glad maken. Het is de moeite waard om soms even stil te staan, om uw heen te kijken en de omgeving te bewonderen: het verrassende uitzicht op de kloof is geweldig. Nergens anders is de natuur zo avontuurlijk, sprankelend en fascinerend!

Ideaal met kindjes: waterparken

Je kids die zich vanaf een groot luchtkussen in het water laten lanceren of mama en papa zich even gaan ontspannen in de borrelende watermassagebaden. Klinkt hemels, toch? In de waterparken van Tirol is er voor ieder wat wils: spel, fun en sportiviteit!

Er is avontuur op elk niveau, zowel voor kinderen, ouders, groepen als individu’s…  Het prachtige landschap maakt het af. Zet de spectaculaire waterglijbaan in Wave in Wörgl zeker op je bucketlist voor de de ultieme adrenalinekick.

Alle waterparken in Tirol vind je hier: https://www.visittirol.nl/activiteiten/natuur/zwemmen/waterwerelden 

Wat is jouw favoriete plekje in Tirol?

2 reacties

 1. avatar

  Heerlijk! Wat een fijne plek. 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dat is het absoluut!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *