Voor de kust van Cancun ligt de parel Isla Mujeres. Het eiland is zeven kilometer lang en betekent letterlijk ‘vrouweneiland’. Het is een populair uitstapje voor toeristen die in Cancún verblijven. Er zijn ook hotelletjes op het eiland zelf, maar grootschalig toerisme zoals in Cancún en Playa del Carmen zul je hier niet aantreffen. En laat ik net DAAROM dit eiland hebben uitgekozen om 4 dagen uit te blazen van het rondreizen in Mexico.

In het noorden van Isla Mujeres ligt het bekende strand Playa Norte, de meeste accommodaties en restaurants liggen ook daar. Het durft daar druk zijn. En laat ik net DAAROM niet in het noorden hebben overnacht, maar in het zuiden van dit heerlijke stukje land.

Droom je mee?

Wij sliepen in Hotel La Joya, een echte aanrader. Je slaapt in een grote kamer met terras en er zijn niet enorm veel kamers, waardoor je snel met de andere gasten kan ‘mixen’. Het ontbijt kan je ’s morgens op je terras laten brengen, en in het zwembad kijk je uit op de oceaan. Wauw!

Elke dag was het uitkijken naar de zonsondergang, vanuit ons hotel zagen wij dit prachtige schouwspel ontplooien. We kregen er geen genoeg van, wat wil je?

zonsondergang Isla Mujeres zonsondergang Isla Mujeres

zonsondergang Isla Mujeres

In het zuiden van Isla Mujeres ligt Punta Sur, op zich is er niet veel te zien maar je kan er wel een mooie wandeling naartoe te maken. Niemand was zo gek als ons om in de brandende zon te wandelen, maar wij deden het toch. Een zonneslag en verbrande armen later, hadden we toch maar mooi deze parels van foto’s.

Wil jij ook wandelen op Isla Mujeres zorg dan voor een goede zonnecrème, een hoedje en genoeg frisse dranken. Naast de grote weg zie je kleine paadjes, wandel hier naartoe en volg ze gewoon. Je kan op die manier de kustlijn afstappen en je kijkt binnen in de achtertuinen van rijke Amerikanen, ook niet slecht!

DSC06055

DSC06048

DSC06060

De laatste modegril op het eiland zijn golfkarretjes. Overal kan je er een huren, de ene al duurder dan de andere. Het gaat er een beetje over, I know, maar toegegeven: het is wel een handig ding op het eiland. Om een auto te huren is het eiland te klein, een taxi elke dag is wat duur en een scooter is zo 2005 😉

Golfkar Isla Mujeres

dorp Isla Mujeres

Leguanen vind je overal op Isla Mujeres. Het beest liep voor mijn voeten, terwijl ik lag te zonnen aan het zwembad. In eerste instantie een beetje eng, maar ik geraakte er snel aan gewoon. Na een paar dagen herken je het geritsel al, en weet je dat er een op komst is. Het dier laat zich ook graag fotograferen!

DSC06086

Onze vier dagen op Isla Mujeres waren hemels. Volledig tot rust komen. We wilden niet weg, en de dagen in Tulum die erna kwamen waren bijna een teleurstelling omdat dit zo fijn was. Mijn boodschap is dus: gaan!

De Echtgenoot tuurt op zijn ligbed richting zee en ik dompel mij onder in het zoute water.

Ik ben er alleen.

zee Isla Mujeres

DSC06033

 Het eiland heeft ons hart gestolen. Neem het aan van mij: verspil je tijd niet aan toeristenoorden als Cancun, maar zoek de rust op van Isla Mujeres. Wil je weinig ander toeristen zien, trek dan naar het zuiden van het eiland.

DSC06078

 

4 reacties

 1. avatar

  Wat mooi! Daar zijn we nog niet geraakt, maar het komt er wel eens van 😉

  1. avatar
   Nies zegt:

   Het is er absoluut prachtig. Zet het maar op die lange bucketlist van je ?

 2. avatar

  Oh, lijkt me echt een geweldige plek om tot rust te komen, zalig!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Was het ook. Echt klein paradijsje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *