Bali met baby

Ken je onze gastblogger Vanessa nog? Hun eerste reis met Noah werd een citytrip naar Valencia. Daarna wilden ze de wijde wereld in. Ze twijfelden geen seconde: Bali & Lombok was dé ideale bestemming! Vanessa had er eerder zes weken rondgereisd en was halsoverkop verliefd geworden. Ze wilde dus maar wat graag Bali met een baby rondreizen.

Waarom? Vanessa ontdekte dat Bali een prachtig land is met een ongelooflijk vriendelijke bevolking. Ze wist dat ze met een gerust hart kon vertrekken met haar gezin. Noah is 9 maanden als ze vertrekken.

Geen vaste planning, wel een goede voorbereiding

Eerste lange vlucht met baby

Onze eerst nacht hadden we geboekt, daarna zouden we zien wat en hoe we het gingen doen. Voor Noah zochten wij onze slaapplekken ter plaatse, maar nu boekten we steeds een dag op voorhand online een hotel. Altijd bij de hand: een lijstje met wat we willen zien en aan de hand van de tijd die we hebben, stippelen wij onze route uit. Wel heerlijk dat je niet vastzit aan een planning, en ergens langer kan blijven als je je er ‘thuis’ voelt.

Bali met baby
Check hier wat je best inpakt als je gaat reizen met een baby

Bali met baby, daar moet je natuurlijk wel eerst een langeafstandsvlucht voor overleven. Gelukkig viel die goed mee. Wij kozen voor een rechtstreekse nachtvlucht. Iets dat we voor onze volgende reizen opnieuw willen doen want Noah viel snel in slaap. Ik moest hem wel uit de draagzak halen en op mijn schoot vastklikken maar dat was geen probleem voor hem want nog voor het vliegtuig in beweging kwam, dommelde hij al in.

Een groot voordeel van reizen met een baby is dat je gewoon borstvoeding kan geven: overal en altijd beschikbaar en op temperatuur! Geen zorgen over hygiëne, merk flesvoeding of sterilisatie van flesjes. Wij nemen verder nooit een buggy of bedje mee. Enkel onze backpacks en gewone handbagage. Wij reizen enkel met de draagzak of ringsling en een bedje is niet nodig want we slapen altijd gezellig samen in een groot bed.

Start van onze rondreis Bali met baby: Kuta, Ubud, Lovina & Ulu Watu

Onze eerste dag in Kuta doen we het rustig aan om te bekomen van de lange vlucht. We genieten van zon, zee en strand. Omdat mijn man en ik al in Bali geweest waren, besloten we enkel Ubud te doen en daarna verder te reizen. Ubud is prachtig en je kan er heerlijke wandelingen doen door de rijstvelden.

Vanuit Ubud kan je gemakkelijk een tour boeken via het hotel of guesthouse om bijvoorbeeld Tanah Lot, Lake Beratan en andere prachtige tempels te bezichtigen. Daarnaast is Ulu Watu absoluut mijn favoriet en Lovina is ideaal om de dolfijnen te spotten.

Spreek een visser aan en ga met hem een middagje vissen. Heel bijzondere ervaring!

Nusa Lembongan: paradijs in het zuiden

Vanuit Sanur gaat het met de boot naar Nusa Lembongan, een paradijselijk eilandje ten zuidoosten van Bali, nog zo ongerept met geweldige mooie stranden, prachtige natuur en helemaal niet toeristisch. Zet het dus zeker op je to do ‘Bali met baby’. Logeertip: Jinga Villas. Een fantastische guesthouse met super lieve eigenaars.

Bali met baby

Bali is super kindvriendelijk

Dit vergeet ik nooit: Bali met baby is fantastisch niet enkel voor de uitzichten en de prachtige stranden maar ook hoe de Balinezen omgaan met kindjes. Ze zijn ongelooflijk lief. Vaak namen ze Noah even over van me zodat ik rustig kon eten, of speelden met hem tot wij gedaan hadden.

Deze reis zouden we geen scooter huren omdat onze zoon nog zo klein was en ik een beetje huiverig was: met een kind op een scooter… Really? Al snel kwamen we er achter dat het hier gewoon the way to go is. Iedereen verplaatst zich zo op Bali. Dus je kan al raden wat wij ook al snel aan het doen waren. De ritjes met Noah vielen goed mee en je kan het eiland verkennen op je eigen tempo.

Lombok: van vulkanen tot idyllische stranden

Bali met baby was heerlijk, maar we wilden meer zien van Indonesië! Lombok helemaal niet te vergelijken met Bali: van vulkanen tot idyllische stranden, watervallen en indrukwekkende groene natuur.

Kuta, in het zuiden van Lombok, is een gezellig stadje met een enorm leuke sfeer en restaurantjes. Van hieruit kan je het zuiden gaan verkennen. Er zijn verschillende leuke stranden die niet alleen mooi en rustig zijn maar ook leuk voor kindjes.

Bali met baby

Afsluiten met heerlijke massages in Gili

Gili bestaat uit drie eilandjes: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Ze zijn gemakkelijk te bereiken met de fastboat vanuit Bali of Lombok. Wat je zeker niet mag missen is een heerlijke massage en verzorging.

Gili Air is op enkele jaren tijd wel veel toeristischer geworden. Het blijft gelukkig een aangenaam eiland met mooie en stille plekjes maar er is duidelijk meer beweging. Het leukste aan de Gili eilanden is dat er geen auto’s te verkennen zijn, iedereen verplaatst zich hier met de fiets of te paard. Het is een ideale afsluiter van een lange rondreis!

Onze eerste rondreis samen was onvergetelijk en we wisten dat dit de start was van nog vele verre reizen samen. Ik zou iedereen aanraden om voor Indonesië te kiezen als jullie nog niet weten waar te beginnen met kindjes.

Bali met baby

Nog een paar tips om af te sluiten:

  • Draagzak mee nemen is een must. De natuur is er prachtig en veelzijdig, en zo kan je samen op verkenning.
  • Huur een scooter, vooral in Nusa Lembongan en Lombok, het is veilig en je ziet moois.
  • Bali & Lombok met baby is fantastisch dankzij de gastvrijheid van de mensen. Familie is hier enorm belangrijk!
  • Eten is geen probleem: alles is hier altijd lekker en vers

Bali met baby

Bali met baby: gewoon doen!

Wij ervaren reizen met kinderen echt als genieten. We passen onze planning wat aan, doen het soms rustiger aan en houden rekening met het tempo van ons zoontje. Het is duidelijk dat hij er nu al van geniet om nieuwe indrukken op te doen. Natuurlijk is hij nog klein, maar het zal hem vormen en een open blik om de wereld geven.