Wat heb ik het gehaat, die winter. Die lange, lange winter. Die winter waarin we niet op reis gingen. Die winter die maar bleef duren. Maar genoeg! Ik zie weer af en toe een zonnestraal, en ik hoor de vogels fluiten dus opstaan is een pak minder lastig ’s morgens.

Eén van de dingen die ik heerlijk vind als het beter weer wordt, is fietsen. Ook wandelen vind ik leuk, maar ik ben toch meer een fietsliefhebber. Dat gaat tenminste vooruit! Nu er natuurlijk een kleintje rondloopt hier, is het tijd om de fietsen weer van stal te halen en de omgeving te ontdekken.

Haren in de wind, handjes in de lucht

Om te gaan fietsen met het gezin hebben wij een Thule Yepp Nexxt Mini, dé bekende fietsstoeltjes die én stijlvol en licht zijn. Je monteert ze aan het stuur, en rijden maar! Het is, vind ik, het mooiste fietsstoeltje op de markt. We monteerden het snel en toen Morris nog klein was, vorig jaar in mei, testten we hem voor het eerst uit. Ik kijk er nu al naar uit om weer te kunnen gaan!

fietsen met het gezin

Naast het fietsstoeltje heeft Thule nog een heleboel leuke dingen voor het actieve gezin zoals fietskarren, kinderwagens en kinderdragers. Die laatste willen wij zeker ook eens gaan uitproberen omdat het nu soms wat zwaar wordt om Morris in de draagzak te dragen. Ik hoor positieve geluiden over de kinderdrager, dus misschien op onze volgende reis eens uittesten!

Elektrisch fietsen: bollen maar!

Het fietsstoeltje is dikke fun en staat meestal op de fiets van mijn man Geert. Ik heb namelijk een elektrische bakfiets. Wij hebben maar één auto en dus zocht ik naar een handige oplossing. Een elektrische bakfiets was ideaal, zo kan ik met Morris ook wat verder fietsen (bv. naar mijn schoonouders zo’n 10 kilometer verderop). Ideaal, maar ook behoorlijk duur.

Toen ik een prachtig exemplaar van Belgocycle zag passeren in een magazine, met behoorlijk wat korting (ik betaalde €1600 i.p.v. 2499) ben ik er gewoon kei hard voor gegaan. En deugd dat we hier al van hadden! Morris vindt het heerlijk om op volle snelheid naar moeke en vake te rijden. Als ik op Instagram Stories een filmpje plaats met m’n bakfiets, krijg ik steevast berichtjes van mensen die meer willen weten.

fietsen met het gezin

Mijn Belgocycle fiets heeft een strak en modern design met een mat wit frame en een bruine afwerking. Trendy! Ondanks de korting was het nog een stevige hap uit ons budget, maar we hebben er nog geen seconde spijt van gehad… Vandaag testte ik hem dus voor het eerst dit jaar weer uit. Zalig was dat! Nu hopen dat het een beetje goed weer blijft (néé, het regent alweer!).

Ik ben heel benieuwd, hoe vervoeren jullie je kindjes? Auto niet meegeteld 😉

4 reacties

 1. avatar
  Sien zegt:

  Leuk om te lezen! Ik ben ook wel blij dat het weer begint te beteren 🙂 Zelf ben ik wel meer fan van wandelen 😉

  1. avatar
   Nies zegt:

   Oh dat beter weer, wat een heerlijkheid. Het was dringend nodig. Grappig dat mensen of wandel- of fietsfan zijn 🙂 Ik blijf toch echt bij de wielen, haha!

 2. avatar

  Ik heb ook een bakfiets, 2e hands overgenomen van kennissen. Want echt,wat een kost zo’n ding! Maar ook al veel deugd van gehad! Met nummer 2 op komst verwacht ik hem nog meer te gebruiken. Nu durf ik ook wel eens voor korte stukjes mijn gewone fiets te nemen met Jelle in de draagzak.
  Het meest heb ik toch de draagzak gebruikt, vooral al wandelend.Maar ondertussen ben ik bijna 20 weken zwanger en wordt het echt te zwaar. Ik probeer er niet teveel bij stil te staan, want het voelt toch als het einde van een tijdperk aan… vorige week op vakantie heb ik hem nog gedragen,maar de kans is groot dat dat de laatste keer is geweest.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hoi An, zalig hé zo’n rijdend gevaar 🙂 Dragen vond ik heerlijk, maar met een zwakke rug ben ik toch meer fan van fietsen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *