’t Is een schande. Ik weet het. Onze zoon is 9 maanden en sinds zijn geboorte zijn mijn man en ik niéts meer samen gaan doen. Niet samen op date, niet samen een dagje of weekendje weg, niks, noppes, nul. Ik overdrijf, we doen wel dingen samen maar dan is er wel altijd iemand bij. In de eerste plaats Morris natuurlijk en dat vinden we ook gewoon leuk.

Regelmatig doet Geert iets met zijn vrienden (gaan fietsen, pintje drinken, etc.) en ik van ’t zelfde. Met vriendinnen spreek ik regelmatig af om iets te gaan drinken, uiteten, … Met onze gezinnen (broers en zussen) doen we ook veel: weekendjes weg, avondje borrelen, BBQ… Je ziet: wij zijn geen huismussen. Verre van.

En toch… Met z’n twee iets gaan doen is er gewoon nog niet van gekomen. Ik leg het uit. Morris slaapt nog niet door. Dat wil zeggen dat er mensen ’s nachts voor hem moeten opstaan als wij eens een avondje/nachtje weg willen. Dat is niet evident en verwacht ik ook niet zomaar. Hij is onlangs voor het eerst gaan logeren, en toegeven… Dat was geen succes. Oma is een paar keer uit bed gemoeten ’s nachts en Morris… Die wilde wel een feestje bouwen om 04.00 uur ’s nachts. Gevolg: niet meteen voor herhaling vatbaar.

Onze agenda’s zitten bomvol

En dan die drukke agenda’s.. Maar jongens toch! Bomvol zit ie. Etentje hier, trouwfeest daar, babyborreltje erbij… En dan natuurlijk nog al onze reisjes. Wij zijn overal graag bij en zeggen niet snel nee. Weekends vol dus. In de week ’s avonds heb ik vaak klantafspraken, wil Geert gaan sporten of willen we gewoon met twee vroeg onder de wol. Saaaaaaaaaaaaaaai.

Zwanger op reis

Ben ik excuses aan het zoeken? Het is niet mijn bedoeling alleszins. Want het is een schande, ik weet het. We zijn de laatste maanden vooral mama en papa, en op de tweede plaats een koppel maar dat is niet verwonderlijk zeker met zo’n kleine uk in huis? Oh. Ik lieg. Wij zijn wel eens op date geweest! Twee uurtjes op een middag in januari toen Morris ging ’testen’ bij de onthaalmoeder. Héél gezellig als je je kindje voor het eerst ergens ‘vreemd’ achterlaat. Nee, echt een date was dat niet. Haha!

Binnen een kleine maand zijn wij vier jaar getrouwd, dan moet het er toch echt eens van komen! Wij moeten op date. Wij twee. Een dag, een avond, een nacht.. Weer eventjes jij en ik.

Daten jullie nog veel nadat je mama en papa bent geworden? Hoe pakken jullie dat aan?

23 reacties

 1. avatar

  Wij daten overdag ? Als Lewis naar de crèche gaat, kunnen we ’s middag rustig samen gaan lunchen – net zo leuk als ’s avonds.

 2. avatar

  Wij zijn afgelopen weekend voor het eerst weer op date geweest. Lekker gaan uit eten met z’n tweetjes. Zorgen dat er twee kindjes ergens kunnen gaan logeren is toch een pak moeilijker en omslachtiger dan toen Oona nog alleen was. Daarom zijn oma en opa gewoon naar ons thuis gekomen om op de ukkies te passen. Is dat geen optie voor jullie? Ik begrijp wel dat je ouders het niet zien zitten om een nachtbraker in huis te hebben, zeker als ze zelf nog werken. Dat is ook de reden dat ze deze keer nog niet bij mijn ouders thuis zijn gaan logeren. Maar als oma en opa gewoon naar jou toe komen hebben ze ’s avonds voor het slapen gaan wel nog een leuke tijd met hun kleinkind(eren), maar niet de last van het vaak opstaan ’s nachts 😉 Of eventueel broers of zussen? Toen Oona nog maar een paar maanden oud was, heb ik zelfs af en toe eens een vriendin ingeschakeld om ’s avonds te komen oppassen. Die doen niets liever, hoor! 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Oh ja Stephanie, dat is zeker een idee… En hebben we al wel eens gedaan MAAR en nu komen ze… Ofwel is dat om samen naar een feest te gaan (waar onze agenda van vol staat) ofwel hebben wij zelf helemaal geen tijd om een babysit te vragen omdat we elks wel plannen hebben. Zelfs in de week. Het is hier gewoon ff te druk. Ik kreeg ook al de tip van Google Agenda of op de IPhone zodat we misschien toch eens een beetje zicht krijgen op dat beestje want zoals het nu is, is het niet te doen! Merci voor de tip meid.

 3. avatar

  Wij zijn afgelopen voorjaar een weekend samen naar Spanje geweest. Opa en oma kwamen een lang weekend bij ons oppassen. Dat was voor het eerst sinds onze oudste dochter 4 jaar geleden geboren is dat we iets met z’n tweeën deden buiten de deur. Wij hebben geen opa en oma in de buurt en dus zijn onze “dates” binnen de deur… thuis kan je het ook gezellig maken en bioscopen en restaurantjes waren voordat de meiden er waren ook al niet zo ons ding.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Wij hebben wel grootouders in de buurt, en ik besef dat dit een heel groot voordeel is. Anders moet je natuurlijk steeds op zoek naar een babysit. Wel leuk dat jullie er onlangs met z’n tweetjes op uit zijn getrokken, ik hoor toch steeds hoe belangrijk dat is!

 4. avatar

  Hihi, ik vind het een schande hoor! Jullie doen juist veel samen, maar ook met Morris (of anderen) erbij. Een avondje samen op de bank kan ook fijne qualitytime zijn.

  Wij zijn ook veel minder samen sinds Madame (2!) er is, maar af en toe echt met z’n tweetjes zijn is ook fijn. Wij huurden onlangs een oldtimer voor een dag en gingen mey z’n tweetjes op pad in onze eigen regio. Superleuk! En aankomende week gaan we eindelijk weer eens met z’n tweetjes uit eten; kan nog net voordat Baby Nummer 2 komt. 😉

  1. avatar
   Nies zegt:

   Oh dan van die oldtimer klinkt super… En wat je zegt: straks wordt het nog een stuk drukker daar dus snel uiteten voor die tweede uk er is. Spannend!

 5. avatar

  Wij gaan elke maand samen een avondje op stap, meestal lekker gaan eten. We doen dat sinds Emil een maand oud is… Wel altijd een heel makkelijke slaper geweest. Dus op dat vlak kan ik je geen advies geven…
  Sowieso gaat Emil ook vaak ergens logeren en blijven we eens gezellig samen thuis, dat kan ook leuk zijn.
  En elk jaar plannen we 1 citytrip met ons 2 en nog 2 à 3 weekendjes dichtbij, bv. rond onze verjaardag.
  Het is een kwestie van inplannen want inderdaad, voor je het weet neemt je boordevolle agenda het van je over.
  Maar die momente samen zijn echt heel belangrijk. Anders verlies je elkaar wel snel uit het oog.
  Succes ermee en geniet ervan!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Oh super zeg dat jullie dat zo goed doen! Toen Morris 1 maand oud was, zag ik dat nog niet zitten. Ik plakte nogal aan mijn boeleke en dan was ons slaaptekort echt nog té nijpend. Elk jaar een citytrip klinkt ook wel echt goed en doenbaar. Dus met die weekendjes erbij zijn jullie een 4-tal keer per jaar zonder kids op pad? Tof zeg!

 6. avatar

  Kwestie van inplannen, hoewel dat veel gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Daarom zijn wij na 2,5 jaar ouderschap nog eens 2 volle weken er op uit getrokken alleen, omdat we ook dat gevoel hadden. Exotische bestemming, alles erop en eraan. Beste idee ooit! Vanaf dan spraken we af om zeker een keer per maand een avondje voor ons alleen te houden. Tot nu toe lukt dat.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Oh wauw! Nu klinkt dat voor mij echt akelig maar ik kan het goed geloven dat als je kids ouder zijn, dat dit je dan echt deugd kan doen. Twee weken is lang, maar dan heb je ook wel echt de tijd om op adem te komen. Eén keer per maand daten zou doenbaar moeten zijn hé, wij gaan dat nu ook maar eens proberen.

 7. avatar

  Wij konden pas weer uit na 15 jaar ofzo. Nooooit oppas.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Waaaaaat? Dat is wel héél lang! En 15 jaar geleden bestonden al die babysit-apps natuurlijk nog niet..

 8. avatar

  Herkenbaar. Toen Ellie 1 jaar was gingen we voor het eerst op date en we konden na twee uur terug komen, ze kregen ze niet kalm ?. Vaak ook gewoon te moe. We doen wel veel als gezin, vind ik ook oké.
  Telkens we een date plannen, zegt de babysit (oma) af. Mssn ook niet handig.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Oh nee wat jammer dat jullie eerste date zo verlopen is. En dat de babysit vaak cancelt, is helemaal niet leuk. Maar wel fijn om te weten dat wij niet de enigen zijn bij wie het daten niet lijkt te lukken!

 9. avatar

  Heel herkenbaar. De afgelopen vijf jaar kan ik de dates op twee handen tellen. Maar daar komt binnenkort verandering in. Want we gaan nog eens uit eten. Een avondje met ons tweeën.
  We zouden dat meer moeten doen, maar tijd en opvang zijn twee spelers die zulke dingen vaak in de weg staan.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Tijd en opvang is inderdaad niet altijd eenvoudig. Ik lees hier dat veel mensen het echt ver op voorhand inplannen en dat lijkt me voor ons en misschien voor jullie ook nog wel het beste. Ik zag dat er een app bestaat Bsit, die babysits in de buurt toont, met recensies en al. Dat is misschien wel een goed iets! Succes ermee daar en geniet van dat etentje.

 10. avatar

  Wij zijn voor mijn verjaardag in oktober naar Venetië geweest. Een weekendje met ons 2 en we doen dat jaarlijks.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja, dat willen wij ook gaan doen! Maar nu hebben we in augustus een trouw in Spanje en dus zijn we al 5 dagen met twee weg MAAR daar zijn natuurlijk weer een hele hoop andere vrienden enz. bij dus is weer niet echt daten hé 😀

 11. avatar

  Wij proberen eigenlijk 1x per maand te daten. Soms uitgebreid en dat gaat Mona logeren, soms gewoon even naar de film en vragen we enkele uurtjes een babysit. Toegegeven, de laatste maanden was het minder. Gewoon te druk met de verhuis, het werk, … Maar morgen ben ik jarig en gaat we ’s avonds met z’n tweetjes naar mijn favoriete restaurant. Ik kan maar 1 tip geven en dat is echt om het in te plannen. Wij sharen onze google agenda en sturen een invite. En dat werkt wel 🙂 Succes!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja jullie hebben het ook wel echt erg druk gehad hé! Maar 1x per maand is eigenlijk wel een goei gemiddelde. Dat van die gezamelijke agenda heb ik al vaker gehoord en eens geprobeerd te installeren maar rara.. Precies geen tijd om er verder iets mee te doen. Maar ik geef het nog eens een poging!

 12. avatar

  Gho! heel herkenbaar. En jullie zien er nog zo schattig uit samen :p Ik denk dat wij samen sinds Mattéo (10,5maand) maar 1 keer echt op date zijn geweest. En ik was dan nog zo moe dat ik er niet 100% van genoten heb. Ik ben een plan aan het uitschrijven om meer balans te vinden in mijn/ons leven… daar heb ik een maandelijkse date in staan als objectief. Ik vrees dat dit iets te optimistisch wordt… Maar we kunnen maar proberen. Succes daar!

  1. avatar
   Nies zegt:

   De twee foto’s in dit artikel zijn van toen ik zwanger was, misschien zijn we ondertussen niet meer zo schattig hahaha! Ja, het slaaptekort helpt natuurlijk ook niet altijd hé. Oh, benieuwd naar jouw plan seg… Als het lukt hoor ik het graag 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *