op date

’t Is een schande. Ik weet het. Onze zoon is 9 maanden en sinds zijn geboorte zijn mijn man en ik niéts meer samen gaan doen. Niet samen op date, niet samen een dagje of weekendje weg, niks, noppes, nul. Ik overdrijf, we doen wel dingen samen maar dan is er wel altijd iemand bij. In de eerste plaats Morris natuurlijk en dat vinden we ook gewoon leuk.

Regelmatig doet Geert iets met zijn vrienden (gaan fietsen, pintje drinken, etc.) en ik van ’t zelfde. Met vriendinnen spreek ik regelmatig af om iets te gaan drinken, uiteten, … Met onze gezinnen (broers en zussen) doen we ook veel: weekendjes weg, avondje borrelen, BBQ… Je ziet: wij zijn geen huismussen. Verre van.

En toch… Met z’n twee iets gaan doen is er gewoon nog niet van gekomen. Ik leg het uit. Morris slaapt nog niet door. Dat wil zeggen dat er mensen ’s nachts voor hem moeten opstaan als wij eens een avondje/nachtje weg willen. Dat is niet evident en verwacht ik ook niet zomaar. Hij is onlangs voor het eerst gaan logeren, en toegeven… Dat was geen succes. Oma is een paar keer uit bed gemoeten ’s nachts en Morris… Die wilde wel een feestje bouwen om 04.00 uur ’s nachts. Gevolg: niet meteen voor herhaling vatbaar.

Onze agenda’s zitten bomvol

En dan die drukke agenda’s.. Maar jongens toch! Bomvol zit ie. Etentje hier, trouwfeest daar, babyborreltje erbij… En dan natuurlijk nog al onze reisjes. Wij zijn overal graag bij en zeggen niet snel nee. Weekends vol dus. In de week ’s avonds heb ik vaak klantafspraken, wil Geert gaan sporten of willen we gewoon met twee vroeg onder de wol. Saaaaaaaaaaaaaaai.

Zwanger op reis

Ben ik excuses aan het zoeken? Het is niet mijn bedoeling alleszins. Want het is een schande, ik weet het. We zijn de laatste maanden vooral mama en papa, en op de tweede plaats een koppel maar dat is niet verwonderlijk zeker met zo’n kleine uk in huis? Oh. Ik lieg. Wij zijn wel eens op date geweest! Twee uurtjes op een middag in januari toen Morris ging ‘testen’ bij de onthaalmoeder. Héél gezellig als je je kindje voor het eerst ergens ‘vreemd’ achterlaat. Nee, echt een date was dat niet. Haha!

Binnen een kleine maand zijn wij vier jaar getrouwd, dan moet het er toch echt eens van komen! Wij moeten op date. Wij twee. Een dag, een avond, een nacht.. Weer eventjes jij en ik.

Daten jullie nog veel nadat je mama en papa bent geworden? Hoe pakken jullie dat aan?