Villa Retreat

Ver weg van de resorts in Paphos of Ayia Napia kan je je terugtrekken in Villa Retreat, een prachtige B&B in Cyprus waar je snel tot rust komt. Met eigenaars die je dat instant warm gevoel geven.

Villa Retreat moet je zoeken. Het ligt in een onooglijk klein dorpje, Akrounta, waar verder weinig te beleven valt. Maar dat geeft niet. Een huurauto heb je toch nodig op Cyprus en dus kan je in deze B&B kiezen voor de afwisseling tussen rust en avontuur. Beslis gewoon ’s morgens waar je zin in hebt, heerlijk vonden wij dat.

DRIE KUSSEN EN EEN FRIS DRANKJE

De eigenaars, Toulla & Derek, zijn eerlijk waar de liefste mensen die ik ooit ontmoette. Zij zijn zo begaan, zo geïnteresseerd, zo oprecht, gewoonweg een super gastvrouw- en heer. We werden ontvangen met 3 kussen, kregen gelijk een koud drankje aangeboden (en dat smaakte nogal na een lange vlucht en autorit), en voelden ons zo instant thuis.

Een rondleiding later keken Geert en ik elkaar met grote ogen aan: dit was duidelijk een levenswerk. Een plek zo magisch is dat alle spanning meteen van je af valt.

Je kan deze B&B trouwens ook in zijn geheel afhuren voor een trouw, workshop, yogalessen, … Hier is Villa Retreat uiterst geschikt voor: de tuin, het zwembad, de omgeving, de inrichting van de B&B zelf… Het is bijna sprookjesachtig!

LEKKERSTE ONTBIJT OOIT

Als ik aan het ontbijt denk dat wij hier elke ochtend geserveerd kregen, … het water komt me elke keer terug in de mond. Toulla staat vanaf de vroege uurtjes voor je in de keuken, ze wil je echt laten proeven van de Cypriotische specialiteiten en legt je bij elke ‘gang’ ook uit wat het is en waarom ze het er zo graag eten of hoe ze het klaarmaakt. Zo ontdekten wij dat Cyprioten liever hartig ontbijten dan wij ‘westerlingen’ die sneller voor het zoete gaan.

Een kleine selectie van wat er ons ’s morgens geserveerd werd… Alleen al daarvoor zou ik terug gaan!B&B Cyprus B&B Cyprus B&B Cyprus

Onze kamer was correct, niet groot en niet super luxueus. Maar gezellig, en een fijne ‘thuishaven’. Het weer was nog niet goed genoeg (maart) om te zwemmen en dus hebben we het zwembad niet kunnen uittesten. Jammer, want het zag er zéér aanlokkelijk uit.

Van alle accommodaties waar wij sliepen in Cyprus (in totaal vijf), zou ik deze B&B het meest aanraden. Toulla en Derek zijn hardwerkende zestigers (of is het al zeventig) die er alles aan doen om je in de watten te leggen.

B&B CyprusB&B CyprusB&B CyprusB&B Cyprus

VERKEN DE OMGEVING

Neem zeker ook de tijd om de omgeving te verkennen, het lijkt alsof er weinig te zien is maar je kan er heerlijk wandelen. In het dorpje kan je tussen oude Cyprioten een koffie gaan slurpen in een klein barretje. Vanuit de B&B is het niet ver naar de dam van Germasogeia, hier kan je enkele mooie nature trails volgen.

Met de auto ben je snel in Limasol. op 20 minuutjes sta je in het centrum. Op een klein uurtje ben je trouwens ook in Paphos of Larnaca. Genoeg te doen en te zien in de omgeving.

B&B Cyprus

Villa Retreat is dé plek in Cyprus om te genieten van gulle gastvrijheid, authentiek ontbijt, warme eigenaars, een frisse plons, een prachtig tropische tuin en de rust.

Boeken kan via de website: http://www.villaretreatcyprus.com.
Doe Toulla & Derek veel groetjes van ons 😉

B&B CyprusB&B Cyprus