Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, ga je zoeken. Zoeken naar leuke spulletjes, behang voor de kinderkamer, schattige knuffels voor in de box, … Je kan het plots niet laten om in winkels ook langs de babykleertjes te wandelen, je bekijkt een ander zijn geboortelijst véél gedetailleerder, … Kortom: je begint te dromen van je babyuitzet.

Bij mij duurde dit tot ver in de zwangerschap, ik durfde namelijk iets minder snel aan het dromen na onze 2 miskramen. Maar ergens na de 20 weken echo begon het dan toch: dit wil ik, daar droom ik van, .. De babyuitzet kreeg vorm in mijn hoofd. En dus kan ik jullie al voor ons kleintje er is, een lijstje voorstellen met mijn musthaves. Natuurlijk moet ik ze nog uittesten in real life, maar nog voor de geboorte kriebelde het om deze toffe hebbedingen in huis te halen!

5 x must haves voor de aanstaande mama

babyuitzetEen opvouwbaar badje? Wat ze al niet uitvinden.. Maar het klinkt mij als muziek in de oren: ruimtebesparend en gemakkelijk in gebruik. Dus moest ik het hebben!

Ik zie het mijzelf zowel thuis als onderweg gebruiken. Het kan bijvoorbeeld zo mee als je kindje eens gaat logeren bij een tante of je ouders. Zij hebben tenslotte niet allemaal een hele uitzet in huis.

Ik heb er voor onze pasgeboren baby ook de Newborn Support bij besteld, een zitje dat je in het badje kan plaatsen voor extra steun als je kleintje nog écht klein is.

Het badje is super gemakkelijk op te bergen, het kan zo in een schuif of kast. En, wat er mij ook zo aantrekkelijk aan lijkt, is dat het ook gewoon mee op reis kan. Daar! Dat is Reismicrobe! Omdat het zo weinig weegt, draagbaar en opvouwbaar is, kan het zo mee op je volgende trip. Zoals je ziet, steek je het gewoon onder je arm .. and go! I like 🙂

Je kan het badje nog gebruiken tot je kindje ongeveer vier jaar oud is. Het badje heeft een anti-slip bodem en een stop om het water weg te laten lopen. Het badje kan je nog verder uitvouwen dan op de onderste foto, is ook omdat ik er nog geen water in heb gedaan.

Super benieuwd om het straks écht te gaan uittesten!

babyuitzetDe Milestone cards… Tja… Wie heeft ze niet! Ze zijn super tof. Ik ben jammer genoeg ‘vergeten’ de pregnancy cards te bestellen (daar is het nu ook wat laat voor 🙂 ) dus heb ik nu de ‘original baby cards’ om het eerste jaar van onze baby te documenteren en de ‘activity cards’ om alle leuke eerste keren ook te kunnen fotograferen, bv. eerste keer naar de zoo, eerste keer op een sportevenement, eerste slaappartijtje, …

Met deze leuke kaartjes kan je alle mijlpalen van je baby op een leuke manier vastleggen. Moest je mij geen twee keer zeggen, ik vrees een toekomst als mamarazzi.

babyuitzet
Schilderen is zo jaren stillekes, behangpapier rules! Ik ben een behangpapier-fan en voor zowel onze living als de kinderkamer gingen wij voor behangpapier van Ferm Living bij Flinders.

Met dank aan de schoonvader, steeds bereid om zijn handen vuil te maken en het behang te komen plakken! Ik ben gek van de prints van Ferm Living en dus was de keuze voor onze kinderkamer ook gauw gemaakt. Welk papiertje we net kozen, hou ik nog even geheim omwille van eventueel curieuzeneuzemosterdpotten die er denken een geslacht uit te kunnen afleiden 😉

 

babyuitzetIn mijn zoektocht naar een toffe plek om m’n geboortelijst te leggen, stootte ik op de Gele Flamingo. Héérlijke webshop, waar ik bij wijze van spreke elke dag als een malle op kan shoppen.

Dit reisstoeltje lijkt me heel fijn als je bijvoorbeeld wil gaan lunchen. Je kan het gebruiken vanaf dat je kindje 6 maanden is, tot zijn/haar 3 jaar. Het is volgens mij dé uitvinding voor mama’s en papa’s die er graag op uit trekken. Hij zou op minder dan een minuutje bevestigd zijn, maar dan kan ik natuurlijk nog niet nagaan. Ideaal als je op vakantie, visite of uit eten gaat. Op die babyuitzet lijst!

babyuitzet
Ja lap! Sinds ik voor Couleur Locale werk zit ik natuurlijk regelmatig in onze ‘kids’ afdeling te neuzen op de webshop.

Deze opbergzakken kende ik al langer, en nu kon ik het écht niet meer weerstaan.

De papieren opbergzak van het Zweedse Tellkiddo is een echte eyecatcher en een ideale opruimer in huis.

Het lijkt me tof om alle knuffels en speelgoed in op te bergen. En hij staat zo mooi! De opbergzak is gemaakt van gerecycled papier en is handgeschilderd met verf op waterbasis (dus 100% veilig voor kinderen).

 

Hoe ging het shoppen voor de babyuitzet bij jullie mama’s? Wat zijn aanraders, wat zijn afraders? 

4 reacties

 1. avatar
  Two cents zegt:

  En de aanstaande papa’s? In tijden van gender equality is het wel frappant dat wanneer het over kinderen gaat, alles rond de mama’s draait.

  1. avatar

   Absoluut! Maar ik ben een mamablog, en deze blog wordt vooral door vrouwelijke lezers bezocht daarom dat ik me ook richt naar deze doelgroep 😉

 2. avatar

  Die opbergzakken zijn zo leuk! Die heb ik mentaal ook al opgeslagen voor later als ik ooit aan kinderen begin. Ik ben benieuwd hoe het kamertje (incl behangpapier) er gaat uit zien voor jullie toekomstig kindje!

  1. avatar

   Echt hé! Die opbergzakken zijn super leuk. Gisteren gekocht in onze winkel in Knokke, straks eindelijk eens uitpakken en opzetten. Zo leuk! Ja, ik moet toegeven… Ons behangpapier is écht leuk.. Maar dat is iets voor september 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *