Aaaaaahh De Haan! Mijn lievelingsdorpje aan de Belgische kust. De hoogbouw ontbreekt er, geen eindeloze appartementsgebouwen maar wijkjes vol Belle Epoque. Love it, ideaal voor een weekendje De Haan met kinderen.

Vorig weekend trokken wij er met z’n viertjes op uit voor een stevige uitwaai-beurt aan onze kust. Héérlijk. Het geluk stond aan onze zijde, want hoe koud ook: een stralende hemel en de nodige zonnestraaltjes kwamen ons tegemoet.

De Haan met kinderen
Wat een mooie route, dit!

Leuk voor iedereen: met of zonder kindjes… “De erfgoedwandelroute: Belle Epoque midden in de duinen“. Deze vertrekt aan Het Tramhuisje (het infokantoor van De Haan) waar je het kaartje koopt voor 2 euro.

De wandeling neemt je mee langs de unieke charme van De Haan: kronkelende lanen en natuurlijk hellende terreinen.
Deze loodst je door de pittoreske ‘Concessie’, langs typische cottages en villa’s, met hier en daar een verrassend modernistisch accent.

De Haan met kinderen: must do

Jippie, in De Haan is veel te doen voor gezinnen met kindjes. Uiteraard huur je een Go-cart en sjees je samen de dijk af. Een must! Even wat zandkastelen bouwen op het strand is natuurlijk ook een no-brainer. Maar dan…

In De Haan kan je gaan minigolfen in het Astridpark, waterplezier beleven in Aquafun Sunparks, en je kinderen kunnen zich zelfs ontpoppen tot ware circusartiesten in De Sierk (wel gesloten in de winter).

Ook de Speelbossen in en rond De Haan zijn de max. Wij kozen voor Het Wonderbos en gingen samen met onze driejarige zoon Morris op zoek naar ‘bosmannetjes’. Ik vertelde één zinnetje over wat we zouden gaan doen en hij rende als enthousiast het bos in. Genoten dat hij heeft!

De Haan met kinderen
Wonderbos In De Haan, Wenduine

Lees hier meer over must do’s in De Haan met kinderen.

De Haan met kinderen: must sleep

Tijdens weekendje sliepen wij in Apart!, wat ook een heerlijk ontbijt inhield bij Het Moment! (door iedereen aangeprezen op mijn Instagram). Misschien ken je het nog als de Coqisserie, zoals het vroeger heette.

Boven dat koffiehuis zijn enkele appartementen waar je met je gezin heerlijk kan vertoeven. Ze hebben een privé parking en dat heerlijke, oh zo volprezen, ontbijt is inbegrepen.

Wij vonden het appartement gevoel heerlijk, zo konden de kindjes al gaan slapen en hadden mama en papa nog even een momentje in de woonkamer. Ook als de kindjes even willen rusten of slapen overdag, is het een fijne plek om even naar terug te keren.

Tja, en dat ontbijt. Inderdaad overheerlijk! Gezellig zitten ook. Je leest het, wij hebben genoten. Daarom zijn we er ’s middags ook weer gewoon terug gaan lunchen. Ja, als het goed is, is het goed hé.

De Haan met kinderen
Een lieve ober die ons een kleurplaat gaf, ja met die kleine dingen zijn ouders écht blij!
Opwarmen bij een lekker slaatje

Meer info over ApartMoment! lees je hier op hun website.

Must Eat in De Haan

Ik zou jullie graag nog wat meer MUST EAT’s mee geven, maar was het omdat wij tijdens het verlengde weekend van 11 november kwamen? Alles was namelijk volzet! Wij hebben een stuk of 5 restaurantjes moeten afgaan voor we een plekje vonden en dat was dan niet in het meest hoogstaande dat ik hier per se wil aanraden… Hihi! Dus reserveren is de boodschap.

Deze tips voor lekkere restaurantjes kregen wij alvast via mijn Instagram door: Bistro De Kruidenmolen, B.A.Z. (Bistro Aan Zee), Bleu Chaud, Bistro Villa Julia, …

Na onze lunch bij Moment! was het moment alweer daar… We reden nog even langs De Spioenkop in Wenduine voor we naar huis reden en gelukkig deden we dat! Wat een uitzicht. De spioenkop staat 31 meter hoog (de op 1 na hoogste duin).

De Haan met kinderen
Je kan super ver kijken vanaf De Spioenkop… Genieten!

Hij is te bereiken via verschillende paden of een in de duinen ingewerkte trap en is rolstoel- en kinderwagentoegankelijk (steile helling). Het is er heerlijk vertoeven!

Meer tips over weekendjes weg in België of Nederland? Lees hier meer blogs.

De Haan, we’ll be back.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *