Altijd al eens een verre rondreis met kinderen willen maken? In het indrukwekkende Cuba zullen niet alleen je kinderen zich in een sprookjeswereld wanen, maar jij ook. Parelwitte stranden, groene tabaksvelden en koloniale steden vormen de decors.

Vooral de oldtimers, salsadansers en historische panden in de hoofdstad Havana zullen een onuitwisbare indruk maken. Je valt van de ene verbazing in de andere. Aan het einde van je rondreis in Cuba kan je bekomen op het strand van Varadero.

Cuba met kinderen: van koloniale steden tot paradijselijke stranden 

Misschien denk je bij een vakantie met kinderen niet meteen aan een verre rondreis. Lange vluchten, nog langere autoritten en in ieder hotel alles weer opnieuw in- en uitpakken. Een rondreis met kinderen is absoluut een avontuur. Dat ontdekten wij tijdens onze trip door Marokko. Maar het is sowieso een onvergetelijk en leerzaam avontuur. Wat dacht je van een rondreis Cuba met kinderen?

cuba met kinderen

Dankzij de koloniale steden, kleurrijke oldtimers en groene tabaksvelden is Cuba een historisch land met indrukwekkende landschappen. Bij reisorganisatie Kras sluit je de rondreis af in een van de paradijselijke badplaatsen. Zo kan het hele gezin heerlijk uitrusten van alle indrukken!

In een oldtimer door Havana rijden

Een van de hoogtepunten op je rondreis in Cuba met kinderen is natuurlijk de hoofdstad Havana. Koloniale gebouwen, aristocratische herenhuizen en bruisende pleinen vormen hier het decor. De paardenkoetsen en wereldberoemde oldtimers maken het straatbeeld compleet.

Om over de vele salsadansers en locals die een Cubaanse sigaar roken nog maar te zwijgen.

cuba met kinderen

Je kijkt je ogen uit in Havana. Tijdens een rondreis Cuba kun je in Havana ook zelf in een oldtimer rijden. Samen met een lokale gids maak je een indrukwekkende stadstour. De vragen die de kinderen onderweg stellen beantwoordt de gids met liefde.

Paardrijden door de Viñales Vallei

Cuba staat bekend om de grote, dikke sigaren. De Cubaanse sigaar gaat niet voor niks de hele wereld over. Vooral de regio Viñales staat in het teken van tabak. Het draait hier allemaal om groene tabaksvelden, boerderijen met daken van palmbladeren, steile kalksteenformaties en cowboys die hier op paarden rond rijden.

Bezoek je Cuba met kinderen? Vergeet dan zeker niet de de Viñales Vallei te verkennen tijdens het paardrijden. Wedden dat je kinderen nog weken zullen praten over dit onvergetelijke spektakel. Breng ook eens een bezoek aan de sigarenfabriek in Pinar del Rio. Hier zie je met eigen ogen hoe de sigaren gemaakt worden.

De paradijselijke stranden van Varadero

Na een indrukwekkende rondreis in Cuba moeten niet alleen je kinderen bijkomen, maar jij zelf ook. En waar kan dat beter dan op het parelwitte strand van de badplaats Varadero? Wuivende palmbomen, azuurblauw water van de Caribische Zee en rieten parasols zorgen ervoor dat je je in het paradijs waant. Varadero is vrij toeristisch, dus als je dat afschrikt kan je ook altijd naar Playa Larga of Cayo Coco, maar ook naar kleine verlaten strandjes bij bijvoorbeeld Trinidad..

cuba met kinderen

Verleng je rondreis met een luxe 4 sterren hotel, eventueel met all inclusive en je komt uitgerust weer naar huis! Samen uit een kokosnoot drinken met een rietje, een zandkasteel bouwen of de onderwaterwereld bekijken en schildpadden spotten.

Wie is er klaar om te vertrekken? 

1 reactie

  1. avatar

    Cuba lijkt me echt zo’n magische bestemming. Die foto’s van het artikel zijn ook prachtig. Staat al een tijdje op mijn buvketlist!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *