Lille leeft. Dat kan ik wel zeggen. Een kleurrijke metropool waar je je even écht op vakantie voelt. Eind augustus ontdekte ik deze stad, net over de Franse grens. Mijn eerste keer in deze oude Vlaamsche stad en ik liet het allemaal rustig over me heen komen. Van een collega hoorde ik ‘weinig te zien’, een vriendin was enthousiast. Tijd om zelf oordeel te vellen!

Met de auto is een weekendje weg naar Lille prima te doen, vanuit Antwerpen ben je er al op anderhalf uur. Je kan ook opteren om de TGV te nemen. Beide zijn goede opties. Ik verbaasde me er echt over hoe snel we Lille binnen reden, het leek alsof we net vertrokken waren, en patat: we zaten al in het buitenland.

DSC08437

Lille is een echte winkelstad. Zaterdag was het er dus koppen lopen, tussen de shoppende menigte. Omdat kopen ons doel niet was, zij wij eerder de kleine straatjes ingedoken om op ontdekking te gaan.

Het Parijs van het noorden wordt Lille wel eens genoemd. In mijn ogen een tikje overdreven maar Lille is meer dan de moeite waard voor een korte citytrip. Lille wordt trouwens in Vlaanderen ook vaak Rijsel genoemd, tot 1667 was deze stad gewoon nog onderdeel van ons land.

4 x MUST DO

Palais des beaux arts

Palais Des Beaux Arts

Belfort

Belfort Lille

Vieux Lille

Oud Lille

Zoo

Zoo Lille

3 x MUST EAT

Aux Indes

Aux Indes Lille

Dumplings & Co

dj

Creperie de Beaurepaire

pannekoeken Lille

In deze resto’s zijn we niet gaan eten (volgeboekt, uit de richting of niet voor onze portemonnee) maar worden wel hoog aangeschreven: Bloempot, L’Huitriere & Basilic Café.

WINACTIE BONGO

Onverwacht volgde op dit weekend nog een leuk extraatje. Voor ons weekendje viel via Instagram m’n oog op de actie van Bongo. Zij vragen je via Instagram je fijnste bongo momenten te delen me de hashtag #bongomoments. Echt iets naar mijn hand, en zo bleek enkele dagen na onze thuiskomst ook dat ik Bongo overtuigd had met mijn foto’s. Ik won een nieuwe Bongo, ‘er op uit in Europa’ ter waarde van €179.
Me so happy 🙂

11881624_517101588438350_645474195_n

Ik zou zeggen, doen! Waag je kans. Wie weet wordt jij de winnaar van de maand.

11910478_913730532039781_2055792733_n

 

Lille is in mijn ogen de perfecte little getaway. Wil je er even tussen uit en ook écht het gevoel hebben op reis te zijn geweest, dan is Lille hiervoor perfect. Het is geen Parijs of Barcelona maar het is een kleine topper waar je zeker 1 of 2 nachten kan doorbrengen.

14 reacties

 1. […] source: reismicrobe.com […]

 2. avatar

  Leuke stad. Velen kennen de stad enkel van het shoppingparadijs, maar die oude stad is zeker de moeite waard.

 3. avatar

  Ik had ook meegedaan om een Bongo te winnen maar helaas.
  Wel leuk als je zo iets wint :-).

  1. avatar

   Volgende keer beter! Ik ga zeker nog eens opnieuw een winactie organiseren met BONGO, dus houd m’n website in ’t oog en wie weet ben jij volgende keer de gelukkige.

 4. avatar

  Lille lijkt me erg leuk! Ik zou er graag eens een stedentripje naartoe maken. Helaas is het voor ons wel 2,5 uur langer rijden (alleen al naar Antwerpen dus), dus er 2 nachtjes slapen is dan wel fijn.

  1. avatar

   Ja, als je die rit moet doen moet je er zeker 2 nachtjes van maken. Het is er heerlijk vertoeven. Geen massa bezienswaardigheden maar net daarom misschien ook eens gewoon de tijd om van de rust te genieten!

 5. avatar

  Altijd leuk om een Bongo bon te winnen. :-).

  Lille staat ook op onze to-do lijst!

  1. avatar

   Absoluut. Winnen is leuk!

 6. avatar

  Ik denk dat jullie je daar best geamuseerd hebben zo te zien. Ik was er enkele jaren geleden ook, heel even, maar herinner me er niet zo veel meer van. Ik moet echt dringend eens terug, zeker omdat het zo dichtbij is!

  1. avatar

   Wij hebben ons absoluut geamuseerd Bart! Zeker een keer terug gaan, klein stadje dus je hebt het zo gezien maar wel de moeite. Je voelt er je echt op vakantie ook, en dat zo vlakbij huis: grote plus!

 7. avatar
  Hild hillen zegt:

  Thanks voor de tips. Ik won dus ook een Bongo-bon (weekend natuur) een tijdje terug! (wat zijn we toch gelukzakken, hé) Eindelijk hebben we tijd gevonden om te gaan: Met het Allerheiligenweekend trekken we naar St. Valéry-sur-Somme en Boulogne-sur-Mer. Op de terugweg willen we graag nog langs Cap Blanc-nez en Cap Gris-nez. Een bezoek aan Lille (Rijsel) zal dan niet meer lukken, vrees ik…
  Maar… het blijft op ons lijstje staan! Heb je trouwens al een keuze gemaakt uit je gewonnen Bongo-bon? Het is wél echt een mooie cadeau! Zeker voor jou!

  1. avatar

   Hoi Hilde. Ja super, dat jij ‘m ook al gewonnen hebt. Je ziet, het is de moeite om mee te doen. Goede keuze gemaakt trouwens! Lille moet je dan maar eens een ander keertje doen, leuk als het lekker weer is (terrasjes doen!). Ik heb nog geen keuze gemaakt voor de mijne. Er staat nog veel op til dit najaar dus ik denk eerder dat ik hem in het voorjaar ga inzetten. Kiezen zal moeilijk worden, want er staan prachtige steden tussen! Geniet van jullie trip.

 8. avatar

  Leuk dat jullie het ook zo fijn vonden! De winkelstraten waren bij ons ook overvol op zaterdag 😉 De meeste plekjes herken ik wel. Ik krijg er spontaan zin in om nog eens te gaan, want het is inderdaad vlakbij! Die foto van jullie 2 is trouwens zo mooi!!

  1. avatar

   Thanks Marijke! Ik kreeg van het schrijven ook meteen weer zin om terug te gaan. We hadden ook nog zo’n heerlijk weer! Mooi stadje om zeker een keer naar terug te keren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *