Oud Lille

Lille leeft. Dat kan ik wel zeggen. Een kleurrijke metropool waar je je even écht op vakantie voelt. Eind augustus ontdekte ik deze stad, net over de Franse grens. Mijn eerste keer in deze oude Vlaamsche stad en ik liet het allemaal rustig over me heen komen. Van een collega hoorde ik ‘weinig te zien’, een vriendin was enthousiast. Tijd om zelf oordeel te vellen!

Met de auto is een weekendje weg naar Lille prima te doen, vanuit Antwerpen ben je er al op anderhalf uur. Je kan ook opteren om de TGV te nemen. Beide zijn goede opties. Ik verbaasde me er echt over hoe snel we Lille binnen reden, het leek alsof we net vertrokken waren, en patat: we zaten al in het buitenland.

DSC08437

Lille is een echte winkelstad. Zaterdag was het er dus koppen lopen, tussen de shoppende menigte. Omdat kopen ons doel niet was, zij wij eerder de kleine straatjes ingedoken om op ontdekking te gaan.

Het Parijs van het noorden wordt Lille wel eens genoemd. In mijn ogen een tikje overdreven maar Lille is meer dan de moeite waard voor een korte citytrip. Lille wordt trouwens in Vlaanderen ook vaak Rijsel genoemd, tot 1667 was deze stad gewoon nog onderdeel van ons land.

4 x MUST DO

Palais des beaux arts

Palais Des Beaux Arts

Belfort

Belfort Lille

Vieux Lille

Oud Lille

Zoo

Zoo Lille

3 x MUST EAT

Aux Indes

Aux Indes Lille

Dumplings & Co

dj

Creperie de Beaurepaire

pannekoeken Lille

In deze resto’s zijn we niet gaan eten (volgeboekt, uit de richting of niet voor onze portemonnee) maar worden wel hoog aangeschreven: Bloempot, L’Huitriere & Basilic Café.

WINACTIE BONGO

Onverwacht volgde op dit weekend nog een leuk extraatje. Voor ons weekendje viel via Instagram m’n oog op de actie van Bongo. Zij vragen je via Instagram je fijnste bongo momenten te delen me de hashtag #bongomoments. Echt iets naar mijn hand, en zo bleek enkele dagen na onze thuiskomst ook dat ik Bongo overtuigd had met mijn foto’s. Ik won een nieuwe Bongo, ‘er op uit in Europa’ ter waarde van €179.
Me so happy 🙂

11881624_517101588438350_645474195_n

Ik zou zeggen, doen! Waag je kans. Wie weet wordt jij de winnaar van de maand.

11910478_913730532039781_2055792733_n

 

Lille is in mijn ogen de perfecte little getaway. Wil je er even tussen uit en ook écht het gevoel hebben op reis te zijn geweest, dan is Lille hiervoor perfect. Het is geen Parijs of Barcelona maar het is een kleine topper waar je zeker 1 of 2 nachten kan doorbrengen.