Jouw vakantie, daar kijk je het hele jaar naar uit. De voorpret begint al tijdens het zoeken van de bestemming waar je in de zomermaanden even helemaal tot rust komt. Heb je jouw droomreis geboekt? Dan kan het grote ontspannen beginnen.

Omdat we allemaal een zorgeloze vakantie verdienen, wordt waar ook ter wereld goed voor je gezorgd. Je bent namelijk niet alleen in Nederland verzekerd van de beste zorg via je zorgverzekering, ook in het buitenland noodzakelijke medische zorg valt onder de uitgebreide dekking van de ziektekostenverzekering.

Je staat er liever niet bij stil, maar ook tijdens je vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje. Moet je noodgedwongen een bezoek aan de dokter brengen in het buitenland? Dan is het goed om te weten dat je via je zorgverzekering verzekerd bent voor spoedeisende hulp in het land waar je verblijft.

Je hebt recht op de zorg die wettelijk is vastgelegd in het land waar je vakantie viert en de vergoeding van deze kosten zoals opgenomen in de voorwaarden van je basisverzekering. Een doktersbezoek of andere medische zorg op vakantie is al vervelend genoeg, je zorgverzekering voorkomt dat je ook financieel een tegenvaller te verwerken krijgt. Een geruststellende gedachte.

jouw droomreis

Voorkom onverwacht hoge kosten

Belangrijk om te weten is dat gezondheidszorg in diverse landen een stuk duurder is dan bij ons in Nederland. In de Verenigde Staten, Japan en Zwitserland zijn behandelingen bijvoorbeeld een stuk kostbaarder. Jouw zorgverzekeraar gaat bij het vergoeden van zorgkosten uit van wat de behandeling in Nederland kost. Dit kan, afhankelijk van je bestemming, voor flink wat extra kosten zorgen.

Omdat jouw gezondheid altijd voorop staat, is het mogelijk jezelf en je gezin ook in het buitenland net zo uitgebreid te verzekeren als je zelf wilt. Dat doe je door een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Deze aanvullende verzekering biedt niet alleen een ruimere dekking, ook de meerkosten voor de benodigde zorg worden – zónder maximum – vergoed.

Helaas komen bij een ziekenhuisopname in een ander land ook andere kosten kijken, die niet medisch van aard zijn. Denk aan reis- en verblijfkosten of reddingskosten. Deze kosten worden niet vergoed via je zorgverzekering, maar zijn gedekt door een reisverzekering.

Wil je alle financiële risico’s uitsluiten? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is jouw reisverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking geneeskundige kosten. Zo worden ook medisch noodzakelijke kosten die jouw basisverzekering niet dekt vergoed en betaal je geen hoofdprijs voor jouw droomreis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *