Vorig weekend verhuisden we ons hele hebben en houden naar Ieper. En wij waren niet alleen: m’n broer en schoonzus, andere broer, ouders, en het gezin van mijn schoonzus pakten ook in. Een weekendje Ieper! Voor de familie van mijn schoonzus jaarlijkse kost, voor ons een eerste keer.

Want lieve Pippa, Morris z’n nichtje, werd gedoopt. In Ieper, hoor ik je jezelf afvragen.. Jawel! Wij wonen zelf in de Noorderkempen dus West-Vlaanderen is voor ons niet meteen bij de deur. En toch werd het Ieper, want ‘nonkel’ Pater woont in het klooster van Ieper (als enige pater nog trouwens). Nonkel pater is de nonkel van de mama van mijn schoonzus en verzorgde ook het huwelijk van m’n broer. Volgen jullie nog?

Weekendje Ieper

Hilarisch & ontroerende momenten

En zo belandden wij, niet gelovig, in het klooster van Ieper. Aan luxe ontbrak het: 1 douche voor 15 personen, koude kamers, oude dekens, … Maar het deerde ons niet. Het was een gezellig familie-samen-zijn met hilarische en tegelijk ontroerende momenten. En al was het bibberen geblazen vorig weekend, ik heb het er helemaal warm van gekregen.

Voor de maaltijden, verzamelden wij rond een grote ronde tafel. Die tafel was door de paters voorzien van een draaischijf, zodat je niet meer honderd keer moet vragen: ‘geef je het zout eens door’, ‘mag ik ook een boterham’, … Geweldig toch! Als de kindjes in bed lagen, haalden we de gezelschapsspelletjes boven en werd er tot na middernacht gelachen en gedronken.

Tijd voor een frisse neus

Voor de doop maakt we een mooie wandeling op het provinciedomein Palingbeek. Poelen en moerassen, boomgaarden en een speelplein wisselen elkaar af. Alles is mooi bewegwijzerd, let op: wil je deze wandeling met kindjes maken en het heeft geregend dan is ie absoluut niet buggy-proof dus draagzakken in de aanslag!

Heerlijk om de koude wind op mijn wangen te voelen en mijn nieuwe wandeljas te kunnen uittesten! Met mijn 8848 Altitude jas is geen winter te koud. De jas is zeer winddicht en waterafstotend, én heel makkelijk voor de mama’s onder ons: hij heeft veel zakjes en ritsen zodat je er veel in kwijt kan.  Zalig om eindelijk ‘geëquipeerd’ te zijn, ik kan er weer een paar jaar tegen. Misschien toch eens over Lapland beginnen dromen?

Weekendje Ieper

Helemaal opgeladen van de verse buitenlucht, werd het tijd om kleine Pippa boven het doopvont te houden. Ik geef toe, ik ben geen fan van ‘missen’, ‘vieringen’ of ‘eucharisties’, maar pater Bonni is een held! Hij maakt elke viering persoonlijk en betrekt iedereen erbij. Pippa liet zich dopen alsof ze het al honderd keer had gedaan en al snel was het tijd voor een feestmaal met Westvleteren als dessert.

Ons weekendje Ieper was een avontuur! Niet zoals de meeste van onze weekendjes vol activiteiten en bezienswaardigheden maar wel vol family quality-time, en dat maakt zelfs een klooster een leuke plek om te logeren 🙂 One to remember!

2 reacties

  1. avatar

    Heerlijk he die weekendjes weg. En dit zag er echt wel heel uniek uit 🙂

    1. avatar

      Ja héérlijk! En inderdaad, speciaal was het wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *