Een ESTA of visum aanvragen kan voor de nodige stress zorgen. Heb ik het écht nodig? Waar vraag ik het aan? Wanneer toon ik het? Ik weet nog toen wij onze eerste grote reis maakten (meteen over de plas naar Amerika), bracht dat behoorlijk wat kopzorgen met zich mee.

Het is allemaal al zo spannend om te reizen, niets te vergeten, de juiste tickets te boeken, én dan lees je nog ergens over een ESTA en panikeer je. I know the feeling 😉 Nergens voor nodig, maar weet wel dat je voor heel wat landen wel degelijk een (e-)visum nodig hebt.

Wat is een ESTA?

Dit is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en/of te verblijven voor een bepaalde tijd. Een visum wordt afgegeven door het land waar je als reiziger naartoe gaat. Door dit document uit te geven kan het land controle uitoefenen wie er wel of niet het land binnenkomt. Deze dien je dus voordat u op reis gaat aan te vragen en betreft meestal een document, stempel in het paspoort of een sticker die in het paspoort geplakt kan worden.

esta

Een e-visum is geen document, stempel of sticker. Een e-visum is een alternatief visum in digitale vorm. Je ontvangt dit document elektronisch na het invoeren van de benodigde gegevens. Dit digitale visum kunt u vervolgens printen of via uw tablet of smartphone laten zien aan de douane, mocht dat nodig zijn.

Een ESTA of eTA is geen document zoals een visum, maar een reistoestemming die je vooraf moet aanvragen om Amerika (ESTA) of Canada (eTA) binnen te mogen reizen. Een ESTA aanvragen is verplicht om zonder visum naar Amerika te mogen vliegen, het eTA Canada is verplicht om zonder visum naar Canada te mogen vliegen.

Nadat de autoriteiten de ESTA- of eTA aanvraag hebben goedgekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met je luchtvaartmaatschappij en autoriteiten. Gelukkig, hoef je dat toch niet meer zelf te doen.

Hoe werkt de aanvraag van een ESTA?

visum aanvragen

Hou het volgende bij de hand voor je aan de aanvraag begint: een geldig internationaal paspoort. Let erop dat je paspoort geldig is voor de gehele duur van je trip. Zorg dat je je creditcard bij de hand hebt. Het online invulformulier zal vragen stellen over je huidige werksituatie, je familie en allerlei  andere persoonlijke gegevens. Neem dus de tijd om alles zorgvuldig in te vullen.

Je zou het misschien niet verwachten maar ja, ook voor je kindjes moet je dit in orde brengen. De procedure voor aanvragen van een ESTA voor een minderjarige is precies dezelfde als voor een volwassene. Vraag ze daarom best tegelijk aan.

Start! Op de website van VisumBuitenland.nl selecteer je eerst het land waar je naartoe wil reizen. Daarna vul je je gegevens in op het online aanvraagformulier. Hierna kan je op een veilige manier jouw visum(s) afrekenen waarna je ESTA direct in behandeling wordt genomen.

Als je  aanvraag binnen is, wordt er een een handmatige controle uitgevoerd op je gegevens. Na goedkeuring van je aanvraag ontvangt je het officiële visum, ESTA of eTA digitaal per e-mail. Belangrijk! Vraag een ESTA op tijd aan, minstens 72 uur voor het afreizen.

Het enige dat jij hierna nog moet doen is genieten van de voorbereiding. Reisgidsen lezen, op tijd beginnen met inpakken en dromen van al dat moois dat je weer gaat ontdekken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *