Dromen van een citytrip Rome. Elke paar weken besluipt me het gevoel: “ik moet terug!”. Misschien stoppen met dat muntje gooien in de Trevi Fontein? Je ziet het alle toeristen doen, tijdens hun blitsbezoekje aan de eeuwige stad. Met je rug naar de fontein gooi je over je linkerschouder een centje, dit zou er voor zorgen dat je terugkeert.

Rome, velen onder ons zijn er snel gepasseerd tijdens de Italiëreis in het middelbaar. Hoofdstad van het land van de pasta. Zelf was ik er nog nooit op citytrip geweest, tot ik besliste er stage te gaan lopen tijdens mijn opleiding journalistiek. Zes weken zou ik er gaan wonen. Niet lang, niet kort. Lang genoeg om een stad écht te ontdekken. Ik hield toen ook een blog bij, en het lezen van de reacties op mijn artikels deed telkens deugd. Twee jaar later ben ik opnieuw afgezakt, dit keer met m’n moeder.

Pppsst! Boek hier de super handige Rome City Pass. 

Rome is een stad die je betovert, je niet loslaat. Tijdens een citytrip Rome eet je het lekkerste ijs en de heerlijkste pasta . Ondertussen is het 4 jaar geleden dat ik er geweest ben, er is nog zoveel anders. Er zijn genoeg Europese steden die ik nog niét gezien heb. Maar het bekruipt me, en ik voel dat er geen weg meer terug is. Dit jaar nog moet ik terug.

Vergeet hier zeker niet even te stoppen!

Ik ontdekte er enkele gastronomische pareltjes die ik jullie niet wil ontzeggen, als jouw drang om een citytrip naar Rome te boeken ook weer zo groot wordt dat je er wel aan moet toegeven… ga een hapje eten in:

Alle Fratte di Trastevere

Typisch, authentieke resto in de oude wijk Trastevere

Il chianti, vlakbij de Trevi Fontein
Het eten is er fantastisch, wachttijden lopen soms op maar de wijn is heerlijk

Forno op Campo Di Fiori
Gezellig marktplein, en dit is dé plaats voor je lunch. Pizza’s, broodjes en cakes, mmm…

Gelateria Fata Morgana
Ijs mag niet ontbreken in dit lijstje. Alle smaken en kleuren hier te verkrijgen.

Smakelijk! En .. Er is nog zoveel meer te ontdekken dus vergeet je reisgids van Rome niet.

2 reacties

  1. avatar

    Jammer dat ik het nu pas lees. Kom net terug uit Rome. Een paar goede restaurant tips waren welkom geweest. Heerlijke stad. Gelukkig mag ik nog een week in het land van de pasta blijven 🙂 In Pescara.

    1. avatar

      Oh, wat een toeval! Het is inderdaad een fantastische stad… Geniet er in ieder geval nog van ginder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *