Ik ben een meester reis-planner. Niet dat mijn reis tot in de puntjes vastligt of voorbereid is, maar ik weet wel graag waar ik aan toe ben. Dus een weekendje weg met kinderen op verrassingsreis? Spannend!

Kennen jullie reisorganisatie srprs.me? Die sturen jou en je gezin op citytrip zonder dat je weet waar je naartoe gaat. Zij zorgen ervoor dat je zonder enige voorbereiding toch zorgeloos met je kids een avontuurlijke trip kunt beleven.

Een concept dat ik al zo lang eens wil uittesten!

Hoe werkt zo’n verrassingsreis? Samen met je partner en/of kinderen stel je jullie reis samen op de website van srprs.me. Tenminste, alles behalve de bestemming natuurlijk want die blijft geheim tot bij het vertrek. Je kan wel doorgeven aan sprps.me in welk type accommodatie je het liefst slaapt, of je een babybedje nodig hebt, wat gunstige vertrektijden zijn voor jouw gezin en waar in Europa je heen wil. Je mag zelfs 3 steden uitsluiten als je daar écht niet naartoe wil.

Voorbereidingspret wordt gokpret

Ik kan er zo van genieten om een reis voor te bereiden. Voor er kindjes waren, zat ik uren op boekingswebsites, ging ik vliegtuigmaatschappijen vergelijken, pluisde ik met plezier reisgidsen van voor naar achter uit maar dit schiet er nu wel eens over! Dus zo’n verrassingsreis lijkt me op zijn manier ook wel eens heerlijk: gewoon alles loslaten.

Stiekem lijkt het me ook wel een beetje zenuwslopend. Het grote raden is begonnen! “Misschien gaan we wel naar Spanje? Lekker warm! Of wordt het toch Noord-Europa…”  Samen boven een atlas speculeren met mooie en onbekende steden. De enige hint die je krijgt is de weersvoorspelling voor jouw citytrip. Handig voor het inpakken van je koffer, maar vooral hét moment dat de spanning pas echt begint te borrelen.

verrassingsreis

En dan is het moment aangebroken… Krassen maar!

Ongeveer een week voor je vertrek, krijg je een geheimzinnige envelop in je brievenbus gedropt met daarin de srprs.kraskaart. Maar denk nu maar niet dat je je bestemming al te weten kan komen, de code kan alleen onthuld worden op het vliegveld. Tik tak, tik tak, staat de teller al op 0? Het lange wachten wordt beloond, want op de luchthaven kom je eindelijk te weten welke stad je mag gaan verkennen met je kroost.

Een geweldige ervaring voor kindjes

Morris zou er nu nog niet zoveel om geven, het hele verrassingsaspect. Daar is hij nog te klein voor. Ik kan me voorstellen dat dit een super leuk concept is met kindjes: samen kan je de kaart van Europa afspeuren naar leuke bestemmingen, een aftelkalender maken naar de dag van vertrek, vriendjes en vriendinnetjes kunnen mee raden over de bestemming van de verrassingsreis en je hoeft je geen zorgen te maken over het geregel. Dat is gebeurd!

Eens je aankomt, kan je samen met je kinderen op zoek naar leuke must do’s. Je hebt niets kunnen opzoeken dus je bent vrij om te doen waar je zin in hebt. Lijkt me wel fijn en een heerlijk gevoel van vrijheid dat je krijgt! Misschien bezoek je hierdoor wel plekken die je zelf nooit zou bedacht hebben. Volgens mij een super leuke manier om je kinderen een fijne citytrip te bezorgen.

Hier staat het dus zeker op de wishlist voor 2019. Heel benieuwd of jullie een verrassingsreis met srprs.me zouden aandurven? 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met de reisorganisatie srprs.me

2 reacties

  1. avatar

    Een surprise citytrip lijkt me zeker wel leuk. Een eerste keer zou ik dan wel zonder de dochter doen. Toch eerst zelf eens kijken wat het concept juist is. Voor een langere reis zou ik het dan weer niet direct verkiezen. Omdat ik daar toch liever wat meer op voorhand plan. Dus wie weet staat een sprs.me reisje ook wel volgend jaar op onze planning 😉

    1. avatar

      Klopt, voor een langere reis is het misschien wel leuker om zelf te kunnen plannen. Voor een citytrip of een roadtrip lijkt het me echt wel tof.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *