De oplettende lezer mag me er op wijzen.. Lenteskiën super leuk? Reismicrobe is niet gek op wintervakanties. Helemaal niet zelfs. Maar! Misschien moeten we ooit toegeven aan de ski-microbe van onze zoon.. en omdat ik weet dat veel van mijn lezers wél graag op de latten staan, heb ik Toerisme Frankrijk uitgedaagd om mij te overtuigen van het lenteskiën.

De ideale gezinsvakantie

Sneeuw en België, meestal niet de beste vrienden. Blijven liggen doet de sneeuw hier meestal al helemaal niet. Uitwijken naar het buitenland is dus een must als je je familie op de skies wil krijgen. Lenteskiën is daarom ideaal als gezinsvakantie! In de Franse bergen vind je de combinatie van een mooie witte piste, accommodaties voor een zacht prijsje en een stralende zon. Tot eind april kan je goed skiën in de Franse bergen en is er genoeg te doen voor de kinderen.

Skiën in een aangename temperatuur

De koude schrikt bij mij onder andere af om te gaan wintersporten. Bbbrrr! Bibberen op vakantie.. No thanks! Blijkbaar hoeft dat niet altijd zo te zijn. Geen extra trui nodig als je gaat skiën in de lente want de zon zorgt voor een heel aangename temperatuur. In een T-shirt de berg af.. Heerlijk! Dat spreekt mij alvast meer aan dat een dik skipak. Zo kan je de geneugten van een skivakantie combineren met die van een strandvakantie.. Ik begin het te zien. Actief bezig zijn met je gezin .. Dat is voor iedereen plezant.

Lenteskiën

Vlot bereikbaar met de auto

Uuuuuuren in de auto zitten, het zou me zo tegen steken! En dan die ellelange files richting de skigebieden, oh nee ik mag er niet aan denken… Maar als je in de lente gaat, heb je hier geen last van. Vlot rijden = lieve kindjes op de achterbank. De Franse skigebieden ideaal te bereiken met de auto.

Budget vriendelijke periode

Skiën is in mijn ogen vaak veel te duur. Ik heb het er gewoon niet voor over. Maar skiën in de lente is rustiger én goedkoper.  Doordat de meeste mensen in februari gaan skiën, heb je meer keuze op het vlak van accommodaties. Veel winkels houden ook solden in de lente! Voor een eerste ervaring met de sneeuw is de lente ideaal: veel rustiger op de berg met minder kans op botsingen.

Meer dan wintersport alleen

Nog een laatste ding dat mij er van weerhoud om op winstersport te gaan. Alleen maar skiën? Een week lang? Booooooring! Gelukkig kan je buiten skiën ook een heleboel andere activiteiten met je familie doen! Wissel de ski’s bijvoorbeeld in voor een slee: schatergelach en plezier verzekerd!

In de Franse skigebieden zijn er dus genoeg alternatieven. Niet iedereen gaat voor de kick. Rustig genieten van de natuur kan ook deugd doen. Tijdens een wandeling in de Franse bergen kan je zoveel mogelijk bergdieren proberen te spotten! Wandeltochten worden zo een plezier voor het hele gezin.

Voilà, ben jij overtuigd om in april naar de piste te trekken? Twijfel je nog of zoek je nog extra informatie? Bekijk dan even de website van France Montagnes. Daar vind je alle nodige info over de skigebieden in Frankrijk. Graag nog meer inspiratie? Bezoek dan de site france.fr en laat je verleiden om het voorjaar op de pistes door te brengen. Avontuur, ontspanning én unieke verhalen verzekerd.

Misschien overtuigt mij dit om het toch ooit te proberen.. Wat denken jullie? Reismicrobe op de latten? Zijn jullie wintersport-fans

* Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Atout France België.

2 reacties

 1. avatar

  Haaaaa, wintersport, de beste week van het jaar. Echt. Probeer het een keer en je zult het niet meer kunnen missen. (Valt het op dat wij enthousiast zijn?:-D)

  1. avatar
   Nies zegt:

   Nee hoor, valt echt niet op 😉 Ik denk nog steeds dat ik moeilijk te overtuigen ben.. Maar wie weet vind je me ooit wel eens op de latten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *