Geef toe, wie reist er nog smartphone-vrij? Niet veel mensen in ieder geval, op een verloren hippie na. Hij is in ieder geval niet meer weg te denken uit je bagage en het gebruik ervan kan je heel wat voordeel op leveren. Tenminste, als je goede WiFi hebt! Maar ook dat hoeft geen belemmering meer te zijn. Tegenwoordig kan je bij de meeste operators een roamingpakket kopen voor als je naar het buitenland gaat. Handig, zo zijn die onverwacht hoge rekeningen bij thuiskomst verleden tijd.

Ook ik ben steeds op zoek naar apps die het reizen aangenamer, gemakkelijker en nog plezieriger kunnen maken. Ondertussen staat mijn smartphone er vol van en deel ik met plezier dit lijstje van mijn must have apps op reis.

beste reisapps

1. LEKKER ETEN
TRIPADVISOR – YELP – FOODSPOTTING

Gedaan met het eindeloos zoeken naar lekkere eettentjes. Drie must have reis apps die je wegwijs helpen in het vaak kluwen van restaurants.

2. GETPACKED

Toch altijd een beetje stress, het inpakken van je koffer. Deze app verhelpt je kopzorgen. “Heb ik wel alles bij?” Je beantwoordt enkele vragen over je reis (soort, duur, …) en de app stelt een inpaklijstje voor je samen. Super handig!

3. SLAAPPLEK
AIRBNB – HOSTELWORLD – HOTEL TONIGHT – BOOKING

Allemaal reisapps die je aan een slaapplaats kunnen helpen. AirBnB brengt je in contact met de lokale bevolking die je hun appartement of een extra kamer verhuren. Hotel Tonight zoekt met je mee naar een hotel voor dezelfde dag. Hostelworld specialiseert zich in hostels en bij Booking kan je door het gebruik van allerlei filters steeds een hotel op maat vinden.

Airbnb

4. ANTI MOSQUITO

Te gek! Muggen weghouden met je smartphone: het kan. Deze app schrikt de muggen af door het produceren en uitzenden van hoge frequentie geluidsgolven te hoog in toonhoogte om gehoord te worden door het menselijk oor.

5. WEATHERPRO

WeatherPro biedt zevendaagse verwachtingen en rapporten van meer dan twee miljoen locaties wereldwijd. Super makkelijk gebleken afgelopen zomer in Italië… Dagje Napels maar wanneer? Oh, op donderdag wordt het ‘amper’ 24 graden en is het bewolkt. Geregeld, die dag gaan we de stad in. Deze app geeft je de vrijheid om je plannen aan te passen aan het weer.

6. XE CURRENCY

In maart trek ik naar Mexico en ook dan ga ik veel deugd hebben van deze degelijke, goede en universele koerswisselaar. In no time bereken je wat je euro’s waard zijn op je plaats van bestemming.

7. WI-FI FINDER

De naam zegt het, deze app gaat voor jou op zoek naar hotspots in de buurt. Om een hotspot te vinden kun je een plaatsnaam invoeren of via GPS een locatie in je directe omgeving zoeken.

8. VERTALEN
GOOGLE TRANSLATE – WORD LENS – DUO LINGO

Google Translate is een gratis vertaaldienst, met de app Duo Lingo kan je een taal inoefenen (ik werk aan mijn Spaans momenteel) en Word Lens vertaalt menukaarten, verkeersborden, … voor je. Huh? Je neemt een foto van hetgeen je wil vertalen en de techniek achter de app herkent de letters en vertaalt deze in het Engels of welke taal van je keuze dan ook (Nederlands niet beschikbaar).

vertaal apps

Wegwijzer stelde een dossier samen over de 100 beste reisapps, een heel uitgebreid lijstje dus.

Welke reisapp ontbreekt op dit lijstje? Zijn er reisapps die jij onmisbaar vindt op reis? Laat het me weten, ik heb nog enkele megabytes over op mijn smartphone 🙂

Veel downloadplezier,

Nies

 

 

4 reacties

 1. avatar

  Ahh cool ik gebruik Duo Lingo zelf nu ook voor mijn Spaans! (Ga pas naar Zuid Amerika in december 2016) Hoe gaat het tot nu toe bij jou?

  1. avatar

   Hoi Casper! Wij zijn aan het kijken om in maart richting Peru of Bolivia te trekken. Net reisgidsen gaan ontlenen in de bibliotheek, het dromen kan beginnen.

 2. avatar

  Wow, ik had er geen idee van dat er een anti-muggenapp bestond. 🙂 Spijtig genoeg heb ik een Windows Phone waarvoor niet zoveel apps beschikbaar zijn. Tof blogbericht!

  1. avatar

   Ja coole app hoor.. Mja dat van die Windows Phone herken ik.. Heb hem pas toch ingeruild (oops) Dankjewel voor je berichtje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *