Ja jongens, dat het een ietwat speciale zomer is dat hoef ik jullie zeker niet meer te vertellen. Het regent annulaties en we kunnen eigenlijk maar weinig kanten op. Gelukkig heeft ons Belgenlandje tal van alternatieven die ook de max zijn, zoals Knokke-Heist met kinderen.

Knokke-Heist met kinderen, is dat te doen?

Knokke-Heist is voor velen gevoelsmatig de meest mondaine badplaats aan onze Belgische kust. En jawel hoor, je hebt er natuurlijk de winkelstraat met de bekende luxemerken, je ziet er regelmatig een blitse auto door de straten sjeezen, en de Franse taal is er nog steeds goed ingeburgerd.

Maar Knokke-Heist is veel meer dan dat, en absoluut een topper voor de kids. En dat gingen we met ons gezinnetje testen voor jullie! Half juli maakten wij ons op voor een weekendje weg, en daar stonden we nog meer dan gewoonlijk voor te springen na al die maanden lockdown.

Waar slapen?

Wij sliepen in het gloednieuwe hotel ‘De zes Bochten’.

Gekke naam zou je denken, maar als je er naar toe rijdt heb je hem meteen door! Op deze locatie vond je vroeger een klein volkscafe, later kwam er een brasserie, en nu zetten de zonen hun schouders onder dit prachtige familiehotel.

Gloednieuw familiehotel waar je met je gezin in de watten gelegd wordt!

Grote kamers, handige badkamer, buitenspeelparadijs voor peuters en kleuters, en wanneer het dan toch eens een keertje regent is er zelfs een binnenspeeltuin voorzien!

Het eten is er top, we aten er 2 keer ’s avonds en het ontbijt dat je bij de kamer krijgt, was telkens een perfecte start van de dag. Afstand tot aan de kust is ongeveer 2.5 km dus perfect te bereiken met de fiets. We raden je dus ook aan om eentje te huren (of zelfs mee te nemen), zodat je lekker veel bewegingsvrijheid hebt.

Check hier waar je fietsen kan huren in Knokke-Heist.

In Hotel De Zes Bochten kan je kiezen tussen een familiekamer comfort (4 personen) of een familiekamer duplex (4-6 personen). Klik hier voor een kijkje in de kamers.

Het uitzicht vanuit onze kamer in De Zes Bochten. Wauw!

Waar genieten?

Langs de kust zijn er verschillende beachbars waar ook een speeltuin voorzien is voor de kinderen. Perfect om even op adem te komen na een wandeling, fietstocht of een rondje zandkastelen bouwen. Wij gingen langs bij Waikiki Beach en Kids Beach. Iets verder, in Heist, heb je nog Coconut Beach met een grote speeltuin.

Voelt het wat druk op het strand? Kijk eens wat langer dan je neus weg is en fiets of wandel een beetje verder dan waar alle ‘animo’ is, en je vindt meteen wat meer ademruimte!

Knokke-Heist met kinderen
Een beetje zand en wat simpel strandspeelgoed is hier vaak al genoeg voor uren plezier. Ik overdrijf, een halfuurtje dan ?

Op massaal aanraden van onze volgers op Instagram fietsten we enthousiast naar Marie Siska om een lekkere pannenkoek of wafel te eten. Na een middagje ravotten op het strand, zijn wij helemaal klaar om wat koolhydraten tot ons te nemen.

Helaas pindakaas, rond lunchtijd (wij arriveerden rond 13.30u), serveren ze geen wafels maar is het enkel ‘restaurant’, dus à la carte lunchen. Vanaf 15.00u kan je je wel verlekkeren op die beroemde wafels.

Gelukkig heeft Marie Siska een adembenemende speeltuin, die goed is voor uren speelplezier. En dan hoef jij als mama alleen nog maar te kiezen in welk wijntje je zin hebt ?

Knokke-Heist met kinderen

Ook nog leuk om te doen

Deze zomer zet Knokke-Heist volop in op sociale media. Er is een Instagram, Tiktok en een Linked-In route. Dit zijn zowel wandel- en fietsroutes van kleinere afstanden, dus goed te doen met kinderen.

Aan de Margaretakerk is er een Roller Disco. Je moet er niet per se zelf de rolschaatsen aandoen (al zou ik zeggen, doen en tag me in die foto’s!), je kan ook simpelweg even de sfeer opsnuiven. Zo katapulteer je jezelf en je gezin in 1,2,3 weer naar The Sixties. We love this music!

Streetart vind je op het Heldenplein  en op het Burgemeerster Graaf Desmidtplein, Verweeplein en Van Bunnenplein.

Joyce van het Instagram account ‘pinklollypops’, bezocht afgelopen weekend de prachtige streetart op het Heldenplein. En kijk wat een plaatjes dat opleverde!

https://www.instagram.com/p/CDwlRyFDu8W/

Nog meer tips voor Knokke-Heist met kinderen… Yes we have!

Actie kan je vinden vlakbij het hotel waar wij verbleven: Lakeside Paradise. Hier kan je wakeboarden maar ook genieten van een hapje en drankje, of een wandeling maken rond het meer.

Zin om tegen een balletje te meppen? Dan mag minigolf niet ontbreken, waag je kans bij Chalet Suisse, Marie Siska, minigolf Duinbergen of Minigolf Zoute. Hebben je kids dan nog energie over, zet ze op een go-cart en laat ze de brede dijk een paar keer op en neer rijden. ’s Avonds gegarandeerd ‘Knokke-out’ en rust voor mama en papa! ?

Je leest het, een brede waaier aan activiteiten zodat er voor ieder gezin wel een leuk programma op maat samen te stellen valt. Wij hebben enorm genoten van ons weekendje Knokke-Heist met kinderen en zullen zéker nog terug komen om nog wat meer hotspots te ontdekken.

En jullie? Nog aanraders voor ons? Laat zeker ook weten welke jullie het lezen van deze blog hebben uitgetest!

1 reactie

  1. avatar

    Wij gaan ook regelmatig, vanaf mijn geboorte tot nu, naar Knokke-Heist. Een klein uurtje rijden en inderdaad ideaal voor met kindjes. Naast het strand is een bezoekje aan het Zwin zeker een aanrader. Rustig gebied om te wandelen en zeer leerrijk (al weet ik niet of met de coronamaatregelen de educatieve stops in het park nog actief zijn). Ook een wandeling in het duinengebied tussen Heist en Duinbergen is altijd plezant.
    In pré-, en hopelijk ook nog in post-, coronatijdperk is het vuurwerkfestival in augustus ook steeds de moeite om te bezoeken (zorg zeker voor gehoorbescherming voor de kindjes).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *