pinterest quote

Deuren dicht doen
Afscheid nemen
Doorgaan
Stilstaan

Deuren openen
Nieuwe kansen
Onzekerheid
Doorgaan

Keuzes maken
Waarom niet
Twijfelen
Doen

Een dikke week geleden nam ik ontslag op mijn werk. Een job die ik met hart en ziel deed. Deed, want de laatste maanden was de motivatie en het energiepeil ver te zoeken. Soms moet je keuzes maken, voor jezelf kiezen ook en dat is wat ik doe. Na zeven jaar bij dezelfde werkgever, veel kansen maar ook veel stress, kies ik voor een nieuw pad.

WEKEN VAN TWIJFEL

Een sprong in het diepe. Die me tegelijk enorm oplucht, maar ook bang maakt. Ik heb tenslotte samen met mijn man een lening af te betalen bij een grootbank. Ik kan het me niet permitteren om niet te werken. Maar ik geloof er in. In mezelf. Want dat moet ik leren. Vreselijk kritisch ben ik, op mezelf. Goed is nooit goed genoeg.

Dat leerde ik uit mijn uren bij loopbaancoach Liesbet, zij heeft me door een zware periode geholpen. Een periode waarin ik tijdelijk zelfs niet kon werken. Omdat ik het te ver had laten komen, het vat was op. Ik was leeg. Ik deed mijn werk niet meer graag. Zoiets gebeurt niet opeens, maar sluipt geleidelijk in je leven binnen. Een burn-out vermeden.

Ik moest afscheid nemen, en zoiets doe je voor De Grote Beslissing. En dus lag ik nachten wakker, naar het plafond starend. Mijn hoofd zat bomvol, en hoewel ik meestal goed ben in plannen en organiseren, kreeg ik het nu niet op een rij. Er was geen structuur te krijgen in die volle kop van me. Na intensieve coaching bij de loopbaanbegeleiding, wist ik het zeker: ik neem ontslag.

GEEN SPIJT, WEL VOORUIT

Ik laat een prachtige periode achter me. Een periode waarin ik veel heb mogen leren en de meest geweldige mensen mijn collega’s mocht noemen. Ik heb geen spijt van mijn jaren bij Arktos. Maar ik voel dat het me de laatste maanden afremt, en dat ik ‘het juk’ even van me moet afgooien om weer te durven. Complimenten en aanmoedigingen voor Reismicrobe gaven me dat extra duwtje in de rug. Schrijven is wat ik graag doe, waar ik denk dat mijn talent ligt, en dus wil ik ook dat een nieuwe job daar bij aan sluit.

Geen idee in welke vorm. Ik speel met het plan om zelfstandige te worden, copywriter en social media manager. Maar misschien komt er ook wel een super job op mijn pad. Ooit écht iets gaan doen met mijn diploma journalistiek? Of via Reismicrobe een job in de reissector vinden? Ik laat alles nog een beetje open. Vier maanden nog, blijf ik op mijn werk. Vier maanden waarin ik vele dingen ‘voor het laatst’ ga doen. Vier maanden waarin afscheid voorop staat. Vier maanden waarin ik zeven jaar achter mij moet laten.

ontslagIk ben zo blij, zo opgelucht. Een moeilijke beslissing die mij als een donkere wolk volgde de laatste maanden. Deuren dicht trekken & knopen door hakken. Ontslag geven. Sinds ik de beslissing nam, een dikke week geleden, lach ik terug. Een duidelijk teken voor mij dat dit de enige juiste beslissing is.

Wish me luck!