Ik denk niet dat ik ooit zoveel reizen maakte in één jaar. Ik heb de reismicrobe meer dan ooit te pakken en ik kan het dan ook niet laten om bijna elke maand weer mijn koffers te pakken voor een reisje. In januari en februari lag het even stil, Geert en ik wilden onze centjes sparen voor Mexico en zoals ik in het artikel voorbereiden van een reis al vertelde, is voorbereiden voor mij zeker al de helft van de pret. En dus amuseerde ik me daar mee in de eerste twee maanden van dit jaar.

Daarna ging het in sneltempo, klein reisjes, grote reizen. Citytrips met het vliegtuig, bezoekjes in eigen land, drie keer met verschillende groepjes op reis… Een top jaar op het gebied van reizen. Een jaar waarin mijn blog snel groeide. In februari maakte ik pas een Instagram en Twitter account aan, en een jaar later mag ik daar heel wat volgers verwelkomen. I love it! Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder m’n reismicroobjes.

mijn jaar in reizen

Bezoek elk jaar minstens één plek waar je nog nooit geweest bent!

Maart 2015: DE WESTHOEK

Een paar jaar geleden besliste mijn moeder om de kerstpakjes af te schaffen. Niemand van ons die er om maalde, want in de plaats bood ze aan elk jaar een weekendje weg met het gezin voor ons te voorzien. Wie kan daar neen op zeggen? Wat is er fijner, mooier, gezelliger dan quality-time met je broers en ouders?

In de Westhoek is zo ontzettend veel te zien: Ieper, de loopgraven, het museum van Jules De Strooper, .. Meer dan de moeite voor een weekendje weg.

WesthoekMaart/april 2015: MEXICO

Een week na ons weekendje in de Westhoek stond De Grote Reis van 2015 te wachten. Mexicooooooo! Ik had hier zo lang naar uitgekeken, zoveel over gelezen, zo naar verlangd. Mexico was alles wat ik ervan verwachtte. Het meest bijzondere moment was onze dag bij de Maya-indianen. Dat vergeet ik nooit. Ik schreef over 5 dingen die je niet mag missen, maar ook 7 x niet doen in Mexico. Mexico heeft zoveel te bieden, dat het héle land zien op 24 dagen onmogelijk is. Geert en ik kozen er bewust voor om op het schiereiland Yucatan te blijven. Ik vond onze route top: Playa Del Carmen – Chichen Itza – Merida – Celestun – Palenque – San Cristobal De Las Casas – Isla Mujeres – Tulum. Weten hoeveel nachten we waar bleven, lees hier alles over onze route. Mexico is een van onze mooiste reizen ooit: de onvergetelijke zonsondergangen, het innemende Maya-volk, de indrukwekkende ruïnes, … Zoveel dingen die ik nooit zal vergeten!

Miss this little streets #mexico #mexico_maravilloso #vivamexico #sancristobal #sancristobaldelascasas #street #streetcar #travel #travelph #instatravel #travelgram #reismicrobe #reisblog #travelblog #belgianblog

April 2015: HASSELT

Elk jaar gaan mijn vriendinnen en ik op weekend in België. Een grote bende van 20 meiden, die zich elk jaar weer 2 dagen als kleine kinderen gedraagt. Heerlijk vind ik het! Het lukt ons wegens babies, werk en verbouwingen zeker niet elk jaar met alle 20 te gaan maar het blijft iets om naar uit te kijken.

Juni 2015: DUBLIN

Een vlucht van 26 euro, wie kan daar aan weerstaan? Mijn vlucht was goedkoper dan het treintickets van station Noorderkempen naar Brussel-Zaventem. Dublin deed ik met mijn beste vriendin Nele (die trouwens ook op de foto hierboven staat). Een paar daagjes er tussen uit, een nieuwe stad verkennen. Whiskey proeven, Guinness drinken in Temple Bar, fietsen door de stad en ons vergapen aan oude boeken in Trinity College stonden allemaal ons programma. Maar de topper vond ik onze uitstap naar de Wicklow Moutains. Top stad!

Wicklow MountainsJuli 2015: DORDOGNE

Vorige zomer trokken Geert en ik er ook al op uit met Nele en Roel, toen richting Amalfikust. Samen reizen beviel ons toen zo, dat we deze zomer opnieuw beslisten om er met ons gevieren iets leuk van te maken. Een weekje tot rust komen in een kasteel, wat is er beter dan dat? Uren aan de BBQ, elke avond flesje cava, ontbijten tegen de middag, … Een zalige vakantie onder vrienden. Diezelfde vrienden zijn nu trouwens op reis in Zuid-Amerika voor wel zeven maanden. Ik mis hen al!

MonbazillacAugustus 2015: LILLE

En we gooien er nog een weekendje tegen aan. Eind augustus had ik opnieuw nood aan een uitje en kozen Geert en ik voor een leuk stadje net over de grens. Op ontdekking in Lille. Weinig van verwacht, maar wat een toppertje. Top musea, fijne pleintjes en shoppen shoppen shoppen…

Oud LilleOktober 2015: MALAGA

Een van mijn vriendinnen haar mama heeft een appartementje in Malaga, kunnen we zoiets laten passeren? Nee dat kan niet en dus trokken mijn vriendinnen en ik richting Spaanse kunst om in oktober nog wat zon op te snuiven, te genieten van een glaasje cava, knappe Spanjaarden te spotten en tapas te smullen. Heerlijk reisje dat ons weer dichter bij elkaar bracht!

FullSizeRenderOktober 2015: IBIZA

Tja. Als Corendon je uitnodigt om een dag te komen proeven van Ibiza dan is er maar één optie: zo snel mogelijk verlof vragen aan je baas. En dus stonden Geert en ik op 27 oktober als een dief in de nacht op de luchthaven van Zaventem om dit feesteiland te ontdekken. Van feesten kwam niks, moest ook niet want Ibiza heeft véél meer te bieden dan dat. Wat een eiland! Ibiza stadNovember 2015: DEN HAAG/SCHEVENINGEN

Wat? Is het al 2 weken geleden dat wij op reis geweest zijn? Snel maken dat we weg zijn dan. Moet niet ver zijn. Den Haag & Scheveningen it is. Pech met het weer en dus werd het een wel heel verwaaide citytrip, terwijl we gezandstraald werden op het strand. Maar regen, koude, wind of niet, we genoten van dit charmante stukje Nederland.

The Hague.. Had a lovely day today. Visited the city centre, the Escher museum, strolled around and did some shopping. #thehague #thehaguecity #denhaag #denhaagcity #binnenhof #visitdenhaag #travelblog #reisblog #reismicrobe #travelph #traveling #instatravel #travelgram

December 2015: LEIDEN

Jongens, wat een afsluiter van formaat! Op kerstdag zijn Geert en ik steeds ‘vrij’, en dus wilden we er dit jaar iets speciaals van maken. BONGO bezorgde ons een heerlijk kerstcadeau in de vorm van een luxe wellnessweekend en zo konden wij op en top gaan relaxen. Wij kozen voor het Hampshire Hotel Fitland in Leiden. Een wellnessresort op de 12de verdieping van je hotel met panoramazwembad en ditto sauna? Zo wilden wij onze kerst met plezier doorbrengen!

Wellness weekendDit is voor mij mijn beste reisjaar ooit, en ik hoop van 2016 hetzelfde te kunnen zeggen. Ik kan mij jammer genoeg nog niet aansluiten bij het selecte groepje dat meer reist dan thuis is, maar wie weet! Een eng weetje: voor 2016 heb ik nog NIETS (!) geboekt, gepland of opgezocht. Er zijn vage plannen, maar nog niks concreet. Spannend!

Hoe was jouw reisjaar 2015? Heb jij veel nieuwe bestemmingen ontdekt?