Weekendje Mons: de stad in + op ontdekking in het dierenpark Pairi Daiza

in België en Nederland, Blog, Reizen met kinderen
Pairi Daiza

Eind juni ontdekten we Mons. Of Bergen. Of de stad van Elio Di Rupo. Of hoe je het ook wil noemen! Wallonië begod. Wij komen er te weinig. Ik had er geen benul van of een weekendje Mons eigenlijk te pruimen is: en jawel, het antwoord is ja! Er is wel degelijk wat te zien/doen voor een weekendje weg.

Wij zijn maar kort in Mons geweest, omdat we (off course!) nog een dagje Pairi Daiza wilden doen. In de namiddag dat we in Mons waren, hebben we toch de sfeer kunnen opsnuiven in deze stad. Heel gezellig!

Een weekendje Mons: wat mag je niet missen?

weekendje Mons weekendje Mons

  • Bezoek het Belfort

 Het Belfort van Mons is het enige barokke belfort in België en is wel 87 meter groot. Rond het belfort heb je een mooie tuin met een prachtig uitzicht over Mons. Kindjes kunnen in de tuin spelen, maar ook in het belfort is er wat te zien. Je kan met een panoramische lift naar boven en onderweg stoppen om wat meer te weten te komen over de geschiedenis. Je krijgt een reis door de tijd en ziet de rol van het belfort door de eeuwen heen.

  • De Grote markt: vol terrasjes, restaurants en cafés

De Grote Markt van Mons is mooi geplaveid en super levendig. Vanop een van de terrasjes kijk je op de historische gevels, zie je kinderen spelen in de fontein of spreek je af om te gaan shoppen. Hier moet je zeker even halt houden en iets drinken! Oh, en vergeet niet om aan het stadhuis over het ‘aapje’ zijn kopje te gaan aaien. Niemand weet met zekerheid waar het vandaan komt maar een aai zou een jaar geluk opleveren.

Lees hier meer over weekendjes weg in België of Nederland
  • Een dagje Pairi Daiza

Het was onze eerste keer in dit dierenpark. Wat een meevaller! Ik ben normaal niet zo zoo-achtig (toch niets leuker dan die dieren in de vrije natuur te bewonderen?) maar dit viel me reuze mee. Pairi Daiza is verdeeld in werelden en in elke wereld word je ondergedompeld. Soms leek het even alsof we echt ver weg op reis waren.

En die panda’s natuurlijk hé, … Ik had de meeste dieren ooit wel al gezien: ofwel in het wild in Zuid-Afrika ofwel ergens in een zoo maar een panda (laat staan een baby-panda) had ik nog nooit gezien. Dat was meteen het hoogtepunt.

Meer info over het dierenpak: https://www.pairidaiza.eu/nl. Vanuit Mons ben je er op een klein halfuurtje.

weekendje Mons
weekendje Mons weekendje Mons weekendje Mons weekendje Mons
weekendje Mons

  • Shoppen, shoppen, shoppen!

Neem tijdens je weekendje Mons even de tijd om door de winkelstraat te struinen. Voor een beetje een shopaholic is Mons een fijne stad met zijn gezellige straatjes, hippe schoenwinkels en toffe boetieks. Er is een groot aanbod van winkeliers dus er is voor ieder at wils.

Geniet van Mons!

Related posts
in België en Nederland, Blog, Hotspots, Reizen met kinderen
Een weekend Wallonië: knijp er even tussenuit met je gezin
16 december 2021
in België en Nederland, Blog, Europa, Reizen met kinderen
Center Parcs De Vossemeren, een midweek dikke fun en ontspanning!
5 november 2020
in België en Nederland, Blog, Europa, Reizen met kinderen
Op vakantie met kinderen in Brabant: vakantiepark Schaijk
23 oktober 2020

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close