Ja mannekes, HALLO! Dat is wat de gasten van Treelodge Belgium in Retie moeten denken als ze het bos inrijden en de boomhutten aanschouwen! Wij vielen alvast bijna omver van wat Bram en Karen er op poten, of beter gezegd houten palen, gezet hebben. Slapen in boomhutten, laat maar komen!

slapen in boomhutten
Zola prachtig poserend voor de Bonte Specht ?

De Treelodge ligt in Retie, vlakbij Turnhout. Bram en Karen kochten er een mooi stuk bos, en maakten er een klein paradijs van. Op dit moment zijn er 3 boomhutten volledig af: De Tjif Tsjaf, De Bonte Specht en de Bosuil (af sinds oktober 2020).

Een rondleiding door onze boomhut De Bonte Specht? Klik hier voor mijn IGTV die ik opnam tijdens ons verblijf.

https://www.instagram.com/p/CD9h8PGjjm7/

Wie ons volgt op Instagram kon zien dat we twijfelden tussen onze kindjes meenemen of een rustig weekendje met ons 2. We konden maar niet kiezen, dus werd er op zijn Belgisch een compromis gesloten. Vrijdag vertrokken we zonder de kindjes en zaterdagmiddag haalden we ze op bij de grootouders. Gelukkig is Retie niet al te ver voor ons.

Treelodge is perfect voor beiden. Heerlijk relaxen en ontspannen met z’n twee of een groepje vrienden, of op avontuur gaan met je kroost en de natuur ontdekken. En eerlijk gezegd, je kindjes de kans ontnemen om te slapen in boomhutten, da’s niet schoon he!

slapen in boomhutten

Ons nestje voor het weekend: De Bonte Specht

De Bonte Specht was ons avontuurlijk paradijsje voor het weekend. Plaats voor 4 tot 6 personen (2 tweepersoonsbedden en een slaapbank). Overdekt terrasje vooraan, terras met hottub achteraan. Ingerichte keuken met alle nodige voorzieningen. Gezellige zithoek mét houtkachel uiteraard. Kortom, meer heb je echt niet nodig om het met z’n allen gezellig te maken, of moest het dan echt nog niet lukken, zijn er zelfs nog gezelschapsspelletjes te vinden!

Op ons terras pronkte een kleine BBQ op gas, maar op het terrein zelf zijn ook 2 kampvuurplaatsen waar je je skills kan testen in het koken boven kampvuur, met een rookoven, een dutch oven, etc. Wij namen het de eerste avond gemakkelijk en gebruikten de BBQ op gas en staken de hottub aan. Thuis hebben we ook een (opblaasbare versie) jacuzzi , maar ik kan je zeggen… Zo’n hottub op het terras van een boomhut, omgeven door fluitende vogeltjes en verder geen geluid… De avond die valt… Alleen daarvoor al zouden wij graag terug komen!

Slapen in boomhutten saai? Bijlange niet!

Wat kun je op het terrein zelf nog doen om je dag te vullen? Wel, je kan zelf je hout gaan sprokkelen voor je kampvuur, of het hout nog in stukken klieven. Met je kids een kamp bouwen, en daar lekker je lunch in opeten. Er is ook een open stuk in het bos waar kinderen met een fiets, go-car, tractor kunnen rijden, meer had Morris niet nodig natuurlijk.

https://www.instagram.com/p/CD6RCkeD9Zb/

Activiteiten in de omgeving

Als je de dag nog een actieve invulling wil geven is er in de Kempen natuurlijk genoeg te doen. Er zijn verschillende wandelpaden vlakbij te vinden, en er passeren ook verschillende fietsroutes.

Zijn je kinderen al iets ouder, of wil je toch wat meer actie, dan kun je ook mountainbiken en kajakken in de buurt.

De Treelodge ligt vlakbij knooppunt 99 van het wandelroutenetwerk. Je kan van hieruit dus perfect je wandeling door de bossen starten en geven je graag nog volgende tips mee:

  • Er is een ven vlakbij, nog geen 300 m stappen, ideaal voor een kleine avondwandeling, een aperitief momentje, even tot rust komen aan het water.
  • Een wandelroute uitgestippeld door de papa van Bram: de vogelnestwandeling.

Andere activiteiten in de buurt:

Meest idylische plekjes aan het water:

  • Watermolen
  • Van Looiendsebergen
  • Gemeentevijver de watering
  • Picknickplekje abergstraat
  • Brug II

Leuke speelplekken voor de kids:

Je leest het, vanalles te doen in die dan toch niet zo Stille Kempen.

Willen jij en je partner of gezin ook de luxe ervaren van slapen in boomhutten? Tot rust komen bij het geritsel van het bos? Een vuurtje maken met je kids? Samen brood bakken in The Dutch Oven?

Bezoek de website van Treelogde voor meer info en boeken: http://www.treelodge.be

Bedankt Karen en Bram voor jullie doorzettingsvermogen om die droom van jullie waar te maken. You rock!

Meer tips voor weekendjes weg in België? Check hier onze tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *