Een weekendje weg in Limburg om te werken… Een weekendje weg doe je met je familie, gezin of vrienden en toch niet met collega’s of zakenpartners? En waarom niet! Wij hadden er nood aan, om vooruit te kijken naar 2018 en plannen te maken voor het nieuwe jaar.

Inpakken en wegwezen dus en in plaats van wandelschoenen of een draagzak ging er deze keer een laptop, fototoestel en jaarplanner mee. Ik trok er op uit met Inge en Stijn, mijn twee collega’s van Het Kollektief. Inge is grafisch vormgever en Stijn is fotograaf en webdesigner. Met mij erbij als social media coach en copywriter vormt dat een leuk team, wat voor heel wat van onze klanten een meerwaarde betekent.

Stap uit je dagdagelijkse werkomgeving

Omdat we altijd (zoals iedereen) ‘druk druk’ zijn, wilden we ons echt even onttrekken van onze dagelijkse bezigheden en en in een leuke sfeer vooruitkijken naar het nieuwe jaar en content maken voor onze nieuwe website (nog niet online) en onze Facebook. Een vakantiehuisje voor een weekend bleek de perfecte oplossing: drie kamers zodat we elk onze privacy hadden, veel natuurlijke lichtinval voor de concentratie en alles bij de hand!

Weekendje weg in Limburg

We kozen voor het park in Zutendaal in Limburg. Vlakbij het nationaal park De Hoge Kempen voor prachtige natuurwandelingen of Maastricht voor een dagje shoppen en terrasjes. Eerlijk is eerlijk, we hadden allerlei plannetjes om uitstapjes te maken maar wij zaten zo in onze flow, dat we er maar aan toe gegeven hebben en gewoon het hele weekend kei hard hebben geknald voor onze business. Zaterdagavond zijn we eventjes in Maastricht geweest om over de kerstmarkt te wandelen en een hapje te eten. Voor de rest zaten we altijd in ons huisje, te schrijven aan ons verhaal.

Inspireer elkaar

Ik zou zeggen: ga met je collega’s, zakenpartners, co-workers, … op weekend naar een van de leuke vakantiewoningen in België en geef jezelf over aan de flow! Het werkt zo inspirerend om met anderen te kunnen brainstormen én tegelijk is het heel fijn om andere blikken op je eigen werk te hebben. Misschien ben ik niet de allerbeste in ‘vooruit plannen’, net daarom helpen zulke weekendjes écht goed. Zo heb ik nu een planning voor onze Facebookpagina van nu tot en met maart. De foto’s en filmpjes die we willen posten zijn zelfs bijna allemaal al genomen. Als dat niet efficiënt werken is 😉

weekendje weg in Limburg

Overdag werd er hard gewerkt, en ’s avonds was er ontspanning met ‘De Hoed’ en een glaasje wijn. Een hoed (letterlijk) vol ideetjes maar ook onnozele vragen van ‘verzin een blogpost’ tot ‘aan welke eigenschap van je collega’s irriteer je je het meest’… Gelachen hebben we, en toch leidde het ook tot iets.

Dus ja, wij gaan dat nog eens doen. Tweejaarlijks misschien, om telkens een halfjaar vooruit te kunnen plannen. En ook al heb je super veel werk verzet in een weekendje, toch kom je relaxed thuis net omdat je weet dat er goed vooruit gepland is!

Ben jij al eens voor je werk/onderneming op weekend geweest? 

4 reacties

 1. avatar

  Ja ik vorig jaar! Geen weekend maar een midweek om het manuscript van mijn boek ‘Afvallen met POWER!’ af te maken! Ik heb toen 5 dagen een behoorlijke schrijfmarathon gehouden in een 4 sterrenhotel in Zeeland! Was heerlijk!

  1. avatar

   Ja juist! Heerlijk hé, even maar met 1 doel je afzonderen van ‘alles’. Het werkt 🙂

 2. avatar

  Oh wauw, zalig lijkt me dat. Alleen … zo op mijn eentje?! 😉

  1. avatar

   Anderen uitnodigen, alleen kan ook iets hebben maar met anderen werkt het dubbel zo inspirerend… Ik weet dat er altijd netwerken zijn van ondernemers waar je zoiets kan voorstellen, er zijn er altijd gek genoeg om mee te gaan 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *