Lunchen in Marrakech is een absolute heerlijkheid. Is je maag tegen een en ander bestand, dan kan je gerust van de traditionele keuken smullen in de souks. Lekker! Je tafel staat al snel vol geurende tajines. Dit is dan ook een ervaring die je niet mag overslaan. Daarnaast zijn er ook hippe hotspots die een bezoek meer dan waard zijn…

Even op je gemak proeven van al de zaligheid dat Marokko te bieden heeft, kan je in deze 3 oases van rust…

Ook bijzonder: fietsen langs alle hightlights in Marrakech

  • Lunchen in Marrakech: La Famille

La Famille in Marrakech moet je weten te vinden! Dit plekje is een beetje verstopt maar het zoeken oh zo waard. Een kleine kaart met biologische gerechtjes die heerlijk gepresenteerd worden in het wereldberoemde Beldi-glas. Hier kan je trouwens énkel lunchen. Op de kaart staan verse pasta’s en salades om bij te watertanden.

Je vindt La Famille op de Riad Zitoun Jdid 42. Op dertig meter van Hammam Ziani en het Bahia Paleis (in de richting van Djemaa El Fna). Momenteel zijn ze geopend van dinsdag tot zondag van 12u ’s middags tot 17u. Een prima ontsnapping uit de drukke souks! Ontdek hier de souks met een gids. 

Check hier hun Facebookpagina.

  • Lunchen in Marrakech: Le Jardin

Een groene oase, letterlijk! Hier lopen zelfs schildpadden rond (beetje oppassen want ze kunnen bijten). De kussens zijn groen, de tegels zijn groen en Le Jardin staat vol met prachtige planten. Dit mag je gewoon niet missen, en je geraakt er gemakkelijk want Le Jardin ligt midden in de medina (oude stad).

Wandel je in de juiste richting, dan zal je al snel bordjes vinden in de souks met ‘Le Jardin’ op (kijk omhoog!), door een smal deurtje stap je dit heerlijke plekje binnen. Hier vertoef je al snel enkele uurtjes. Adres: 32 Souk Jeld Sidi Abdelaziz, Marrakesh 40000, Marokko

Check hier hun website.

lunchen in Marrakech

Krijg hier meer tips over Marokko met kinderen 

  • Lunchen in Marrakech: Café D’Epices

The hotspot waar iédereen stopt tijdens een citytrip, dus ja je zal er niet de enige zijn maar dat maakt het niet minder de moeite waard. Het dakterras van Café D’Epices is onnavolgbaar. Lunchen in Marrakech moet je hier minstens één keer gedaan hebben. Je kijkt namelijk uit over de bedrijvigheid van het plein ervoor en dat kan je uuuuuuren doen.

Lunchen in Marrakech

lunchen in Marrakech

Op de kaart lekker gezonde sapjes, verschillende soorten thee en sandwiches, tajines en omeletten om vingers en duimen bij af te lokken. Hier blijf je naar terug komen. Waar moet je zijn? 75 Derb Rahba Lakdima, Marrakesh Medina 40000, Marokko

Check hier hun website.

TIP: Kindjes zijn hier zeker ook overal welkom, kinderstoelen hebben ze niet op de meeste plekken in de oude stad. Als je kids nog klein zijn, kan je daarom gebruiken maken van de Mini Monkey Chair.

Wat is jullie favoriete lunch spot in Marrakech? 

1 reactie

  1. avatar

    Beautiful blog about Morocco ! Thanks for sharing your lovely words.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *