wellness Leiden

Kerstdag. Geert en ik zijn vrij. Yep, heel de kerstvakantie lang zijn we van hier naar ginder gereden om te gaan feesten en klinken op het nieuwe jaar, maar uitgerekend op kerst zijn wij elk jaar vrij. Ons niet gelaten, dé moment om er even tussen uit te knijpen. Ik ben Nederland-fan, trouwe lezers zullen dat zeker al gemerkt hebben. Ik verkende eerder al Scheveningen/Den Haag & Eindhoven.

Nadat ik afgelopen weken met heel wat spanningen kampte omwille van mijn ontslag, kwam de BONGO-bon ‘Luxe Wellnessweekend’ als een geschenk uit de hemel. Of van onder de kerstboom, ook goed. Net wat ik nodig had in alle geval. Deze BONGO-bon bevat hotels met wellnessfaciliteiten waarvan je gebruik kunt maken, inclusief één overnachting en ontbijt. Uit het boekje bij de bon koos ik Leiden. Het hotel zag er geweldig uit en de stad sprak me aan, meer had ik niet nodig om de knoop door te hakken. Testen maar!

Luxe_Wellness_Weekend_BE-94d7e51487aef61cf5b7f08df4f76d48-box-slider-sHet regent als we in Leiden arriveren. Na de check-in wagen we het toch op een verkenning van de stad. Haha, wat een grap! Het was ENORM doods in Leiden, wat wil je. Het is kerst! Mensen zitten gezellig aan een glaasje cava met familie. Toch verkennen we even het centrum. Een leuk lunchplekje vonden wij De Stadthouder. Toegegeven, het was ook een van de weinige zaakjes die open was. Maar: gezellig interieur & lekker eten zonder meer.

Ben je in Leiden, trek dan zeker genoeg tijd uit om de stad en zijn geneugten te verkennen. Leiden is een echte museumstad. Dat kon ik me trouwens nog herinneren van een bezoekje aan de stad met mijn lieve tante Cecilia misschien wel zo’n twintig jaar geleden. Zij nam mij mee naar het Rijksmuseum van Oudheden, en ik was ZO onder de indruk! Als kind was ik helemaal gefascineerd door het Oude Egypte. Met maar liefst veertien musea in de binnenstad van Leiden is er voor iedereen wel iets interessants te vinden.

Omdat het de dagen ervoor vrij goed weer was voor de tijd van het jaar, had ik me domweg veel te koud aangekleed. Na twee uurtjes liep ik er behoorlijk verkleumd bij. Er zat maar één ding op. Naar de wellness! Ik stond te popelen.. En tegelijk was ik een béétje bang. Dit is namelijk een wellness waar badkledij verboden is. Heb ik nog nooit in m’n leven gedaan maar voor alles een eerste keer, spannend!

Trouwens, leiden is MOOI! Ik kom zeker nog een keer terug in de lente of zomer.

LeidenHet hotel Hampshire Fitland Hotel Leiden is een topper. Het ligt vlakbij het station en op een goeie vijf minuten stappen sta je in het historische centrum. Het hotel heeft 120 comfortabele hotelkamers op de tiende en elfde verdieping met uitzicht over de stad. Dat is niet alles, het beschikt ook over twee restaurants, een sportcentrum en luxe wellness. Geert en ik logeerden in een deluxe tweepersoonskamer. De badkamer was top, met een grote regendouche en voldoende plaats om je op te maken. De kamer zelf vonden we iets te klein.

wellness Leiden

2De wellness is in mijn ogen echt uniek. Doordat je op de 11de verdieping zit, kan je in het zwembad uitkijken over de hele stad. Er is zelfs een panoramasauna! De wellness is 1400 m² groot (gigantisch dus!) en er is ook een spa-oord: Thermen & Beauty. In de wellness kan je tot rust komen in een binnenzwembad, whirlpool, panoramasauna, infraroodsauna en kruidenbad. Wat ik ook fijn vond, is dat we de wellness voor niets of niemand uit moesten: badjas aan en een verdieping hoger kan je borrelen, drinken en dineren. Héérlijk!

Geert en ik zijn rond 15u de wellness binnen gegaan en pas tegen 21u hadden we er genoeg van. We sloten de avond af met een gezichtsmasker uit de HEMA en de Lion King op televisie. Dé ingrediënten voor een ontspannen weekend weg.

Wellness LeidenZelf ook genieten van een luxe wellnessweekend? Doe jezelf of iemand anders een bongo-bon cadeau en laat je verwennen! De bon kost 139.90 euro inclusief wellness en overnachting.