Meneer Chocola

Vorige week dinsdag & woensdag vertoefden Geert en ik in Scheveningen & Den Haag. Wij laten geen feestdag of vrije dag onbenut. Uitwaaien was wat ik nodig had. Zeelucht was wat ik wilde inademen. Zand in mijn schoenen is wat mij irriteerde 😉

Scheveningen

Twee daagjes tijd hadden we dus in ons buurland, wat uiteraard te kort is. Dag één hielden we voor Scheveningen zelf. We maakten een strandwandeling en bezochten het museum ‘Beelden Aan Zee’. ’s Avonds gingen we heerlijk uiteten.

Dag twee reserveerden we voor Den Haag waar we de stad te voet en op een rustig tempo verkenden. De gezellige pleintjes en straatjes deden ons even écht op vakantie voelen. Verbaasd en verwonderd door het Escher museum reden we met een smile die avond weer de grens over richting ons eigen bedje.

Ik ga nog een keer terug moeten, zoveel is zeker. Naar Scheveningen wanneer het lekker weer is en de strandbars weer opgesteld staan. En naar Den Haag omdat die stad zich gewoon niet op 1 dag laat kennen. Er is zoveel te doen, zoveel te zien.

Drie hotspots die Miss Reismicrobe jullie alvast niet wil ontzeggen:

LUNCHEN bij Meneer Chocola

938039aae9a9501c3fdfd3ac635bf1ea

Via Instagram raadde een kennis dit plekje aan. En oh ja, wat een heerlijke zaak! Meteen als je binnenkomt, wordt je overvallen door gezelligheid. Er hangt een retro sfeertje. Op de kaart staan salades, burgers en broodjes. Je kan er ook een taartje gaan kiezen als je gewoon zin hebt in wat zoets. En dan die naam! Meneer Chocola, wie kan daar aan weerstaan?

Meneer Chocola

Ik at een carpaccio sandwich op bruin brood, en njam wat was dat lekker! Als ik ergens op een kaart ‘truffelmayonaise’ zie staan, dan ben ik verkocht. Ben stiekem gek op truffel. Doe daar nog wat tomaatjes, parmezaan, veldsla en carpaccio bij en ik ben aan het watertanden. Geert ging voor een burger. Die leek op het eerste zicht klein, en zonder frietjes maar door de combinatie met manchegokaas was Geert toch meer dan voldaan toen ie ‘m helemaal naar binnen had gewerkt. Een waar smulfestijn!

Meneer Chocola

Leuke extra: je kan bij Meneer Chocola ook workshops volgen. Je leert er een aantal technieken voor het bereiden van bonbons, zodat je die lekkernijen thuis zelf kan maken.

DINEREN bij Mezze Arabische Tapasbar

Mezze Scheveningen
Mezze Arabische Tapasbar is dé hotspot in Scheveningen als het op Arabisch eten aankomt. We passeerden dit restaurant en moesten gewoon binnen gaan. Ik zag mensen waterpijpen lurken, en een heerlijk buffet lachte ons toe. Meestal ben ik wat sceptisch tegenover restaurants met een buffet maar dit concept wilde ik proberen. Het zag er té aanlokkelijk uit. En ik kreeg geen ongelijk.

Bij Mezze kan je in het restaurant zelf plaatsnemen, maar als er plaats is, ga dan zeker voor een tafeltje in de patio vooraan. Een soort glazen serre waar gezellige loungeplekjes zijn geïnstalleerd. Elke tafel heeft een eigen vuur om zich romantisch aan te verwarmen. Dat maakt het super gezellig, maar doe vooral niet te veel kleren aan. Hot, hot, hot!

Mezze Scheveningen

In een ontspannen sfeer geniet je hier van alles wat de kleurrijke Arabische keuken te bieden heeft. Linzensoep, couscous, hummus, kofte, tajine met kip, vis en gegrilde groenten, … Er staat een buffet voor je klaar, waar je mag nemen wat je wil. En hoeveel je wil.

Deze formule kost je 17.5 euro (een koopje!), met dessert betaal je 22.5 euro. Bij ons zeggen ze dan: ‘daar kunde niet voor sukkelen’.

Mezze Scheveningen

De ideale gelegenheid om traditionele smaken uit de Arabische keuken te proeven!

SLAPEN bij Ibis Scheveningen Den Haag

Slapen doet Reismicrobe zoveel mogelijk in stijl. Maar, als het even kan, ook betaalbaar. Bij Ibis Scheveningen Den Haag slaap je met zicht op zee. Het hotel baadt niet in overvloedige luxe, maar voor een klein prijsje slaap je in een deftig hotel met perfecte ligging voor een bezoek aan de ‘stad aan zee’.

Ibis Scheveningen

Het hotel ligt op 50 meter afstand van de boulevard van Scheveningen, het strand van Scheveningen en het Circustheater. Voor de deur stopt een tram die je van en naar het centrum van Den Haag brengt, handig! In Den Haag kan je heerlijk shoppen maar ook genieten van een ruime aanbod aan kunst en cultuur.

De dag beginnen doe je in dit hotel met een uitgebreid ontbijtbuffet. Ik kon kiezen tussen allerlei lekkernijen voor op de boterham en ook de boterham zelf kwam in alle kleuren en maten. Een croissant en warme chocomelk maakten het af. Een goed ontbijt, een topdag! Klaar voor een citytrip Den Haag na een rustige nacht in dit mooie hotel aan zee. Vanaf 64 euro per nacht kan jij hier ook overnachten. Accor Hotels heeft een uitgebreid aanbod van hotels in Den Haag & Scheveningen, dus voor ieder wat wils!

Nieuwe energie. En verse lucht! Dat gaf deze tweedaagse me. Er even tussenuit knijpen. Ibiza: 1 dag. Scheveningen/Den Haag: 2 dagen. Misschien mag ik de volgende keer wel 3 dagen weg 😉