Joepie jee! Olé! De eerste grote mijlpaal van mijn blog is bereikt: de eerste verjaardag is een feit. Ik zou zeggen, ik blaas een kaarsje uit. Maar ik lust geen taart  😉

In het jaar dat ik blog, had ik hoogtes en laagtes en dat was voor deze blog niet anders. Meestal was het dikke fun, maar af en toe heeft het me ook wat gevloek gekost. Na een jaar ben ik trots op wat Reismicrobe nu is.

DE HOOGTEPUNTEN VAN 1 JAAR BLOGGEN

ARPRIL 2014 – START BLOG

Ik kom terug van onze reis naar Zuid-Afrika en start met bloggen. Omdat het moest, ik wilde meer doen met ‘mijn verhaal’. De eerste dagen onder de naam ‘niesgierig’. Van nieuwsgierig. Heb je ‘m? Nadat ik deze naam bij enkele collega’s afcheckte, begreep ik al snel dat deze voor verwarring zou zorgen. Die geniale naam (ja écht ik vond dat) werd afgevoerd. En geboren was Reismicrobe.

MEI 2014 – START FACEBOOK

Erg spannend vind ik het, want zo link ik mijn persoon aan mijn blog en de eerste weken bleef ik liever anoniem. Moest iemand eigenlijk wel weten wie ik was? Tot je begrijpt dat mensen een gezicht achter een verhaal willen. Ik krijg meteen honderd likes, van vrienden en familie. Sindsdien breidt mijn netwerk uit. De teller staat vandaag op 635 volgers.

JULI 2014 – EERSTE REIS MET BLOG

Voor het eerst vertrek ik bewuster dan ooit op reis. Ik blog nu, en een reisblog nog wel. We trekken 8 dagen naar de Amalfikust, Italië. Ik neem veel meer foto’s, maak af en toe notities met m’n smartphone en probeer zoveel mogelijk in me op te nemen. Tijdens die reis besef ik dat ik met deze blog anders zal gaan reizen, bewuster maar ook met een hoofd vol ideeën.

Amalfi

SEPTEMBER 2014 –  EEN BORD OP PINTEREST

Ik zat al een tijdje op Pinterest, maar nooit erg actief. Voor Reismicrobe ging er een wereld open. Ik maakte een nieuw bord aan en ben nooit meer gestopt met het pinnen van leuke artikels en inspirerende citaten. Ik vond er inspiratie voor mijn favoriete reisquotes en zie er elke dag prachtige bestemmingen voorbij vliegen die de microbe enkel aanwakkeren.

JANUARI 2015 – REISREPORTER VAN DE WEEK

Op internet ontdek ik de website van Columbus Travel, je kan er je aanmelden voor een community van reisliefhebbers en je foto’s en blogs online gooien. Het leuke is dat je feedback krijgt. Ik deed er al fijne fotografietips op. Na enkele weken werd ik er verkozen tot Reisreporter Van De Week, met een interview als gevolg. Leuk leuk! Check het artikel op Reismicrobe of het interview op Columbus Travel.

Nies in een tijdschrift

FEBRUARI 2015 – START INSTAGRAM EN TWITTER

Ik kan niet achter blijven en in februari begin voor mijn blog met een Instagram en Twitter -pagina. Sindsdien met veel liefde onderhouden. Ik dacht nooit dat ik van Twitter zou gaan houden, maar de enthousiaste reisbloggers die je daar tegen komt maken het boeiend. En Instagram, tja… Eindelijk een manier gevonden om mijn foto’s te kunnen spammen 🙂

FEBRUARI 2015 – IK ONTVANG DE LIEBSTER AWARD

De website Reishonger, over reizen en wonen in het buitenland, heeft me genomineerd voor de Liebster Award. In het leven geroepen om bloggers een duwtje in de rug te geven en hen op deze manier in de aandacht te brengen. Nou, dankjewel! Aan het krijgen van die award hangt ook een interview vast, ook dat was super om te doen.

liebster-award-un giardino in diretta

MAART 2015 – EERSTE GASTBLOG

Gastbloggen. Een leuk fenomeen onder bloggers waarbij je uitgenodigd wordt om een stukje te schrijven voor een andere blog. Heidi van Laloe.be vroeg mij om een artikel te fabriceren over Rome. Off course. Ik woonde er 2 maanden en ik doe niks liever dan er over vertellen. Lees de gastblog hier na.

MAART 2015 – NIEUWE WEBSITE

Samen met Geert van Tiger Design stamp ik deze nieuwe webstek uit de grond. Hoera! Mijn broer ontwerpt het nieuwe logo en ik ben weer ‘ne verse’. Er is altijd ruimte voor verbetering maar hé, ik ben nog maar 1 jaar. Nog alle ruimte om te groeien.

APRIL 2015 – REIS NAAR MEXICO

Eerste lange en verre reis onder Reismicrobe. Ik kocht een toetsenbord voor onze Ipad, en zo kon ik bloggen aan het zwembad, bloggen op de bus, … wanneer ik maar wilde. Als de WiFi mee wilde uiteraard. Zoveel leuker trouwens om ‘live’ te kunnen bloggen. Wanneer mag ik weer weg?

Bloggen op reis

Merci. Danku. Echt. Vind jullie lief. Jullie reacties, berichtjes, vragen, kliks, likes, .. Voor mij zijn ze echt.

 

 

 

 

11 reacties

 1. avatar

  Gefeliciteerd met je eerste verjaardag! Super leuk om je éérste blogjaar zo te lezen! Het was een mooi jaar denk ik?! 🙂 Keep on going lady!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dankjewel Daphne! Was inderdaad een heel mooi jaar… Laat dat 2de jaar maar komen.

 2. avatar

  Gefeliciteerd! Leuk om te lezen hoe je blog zich heeft ontwikkeld. Ik heb je net ontdekt en blijf je volgen 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hoi Nicky! Wat fijn dat je mijn blog ontdekt hebt en me wil blijven volgen. Welkom.

 3. avatar

  Gefeliciteerd met je eerste jaar! Op naar nog vele meer, ik ben een erg enthousiaste volger! Je aantal volgers zijn trouwens snel gegroeid, goed gedaan lady!

 4. avatar

  Gefeliciteerd Reismicrobe en maak er een mooi en succesvol jaar van 😉 !

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dankjewel Dionne! We gaan ervoor.

 5. avatar

  Leuk om te lezen en ga vooral zo door. Gefeliciteerd!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dankjewel Niels, komt helemaal goed!

 6. avatar

  Van harte! En ik zou zeggen: ga zo door! 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dankjewel Leon, gaan we doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *