Het is een van de grootste kopzorgen van jonge ouders die op reis gaan of voor de zomer staan: hoe kan ik mijn baby beschermen tegen de zon? Je wil dat tere huidje niet blootstellen aan UV maar tegelijk wil je wel kunnen genieten van buiten zijn met je kind.

De huid van je baby kan zich maar vijf of tien minuten zelf beschermen tegen de zon, maar zelfs dat kan al schadelijk zijn. De fragiele huid van je kleintje vraagt, terecht, extra aandacht van zijn ouders. Met onze zoon zochten wij de zon op tijdens een hotelvakantie in Tenerife (Morris was 11 weken) en tijdens onze roadtrip in de Algarve (Morris was 7,5 maand).

Tips om je baby te beschermen tegen de zon

 • Smeren, smeren, smeren…

Voor ik hier meer over vertel: jonge baby’s en kinderen houd je uit de zon, overmatige blootstelling is schadelijk. Dus of je nu gaat smeren of niet, je zoekt best nooit de volle zon op met je kleintje. Smeer je baby goed in voor je in de zon gaat en herhaal dit zeer regelmatig.

Wij zijn gek op de zonnebrandproducten van Naïf Care. In deze zonnecrème zit een natuurlijke Uv-filter én een fysische filter. Deze filter trekt niet in de huid, maar laat een witte waas op de huid van je baby achter. Zo is de huid meteen goed beschermd én gevoed. Wat ook erg fijn is dat de zonnecrème allergeenvrij is en geschikt is voor de gevoelige huid.

Morris gaat niet naar buiten zonder een goede laag!

Naïf zonnecrème

 • Bescherm de huid en de ogen

Een zonnebril voor baby’tjes, hoé schattig! Nu ken ik wel geen kleintjes die dat ding ook effectief laten op staan. Morris leek even een uitzondering maar al gauw ontdekte hij ook hoe je die schattige bril weer van je neus af trekt. De ogen van je baby beschermen tegen de zon kan je dus ook even goed, of beter, met een hoedje.

Combineer dat met UV-werende kledij en je zit helemaal safe. Voor ik mama werd, had ik er geen benul van dat dit bestond. Maar dat doet het dus wel. De UV-werende kledij die wij hebben voor Morris is gerecycleerde stof die snel droog is. Voor extra veilige waterpret want ook daar waar de weerkaatsing van de zon het sterkt is, beschermt dit goed.

baby beschermen tegen de zon

 • Kies een veilige plek om te spelen uit de zon

Zoals ik al zei, hou je kids gewoon uit de zon. Geen haar op een mama’s hoofd dat er aan denkt om een baby bloot te stellen aan overmatig veel felle zonnestralen. Maar soms wil je als mama of papa wél genieten van de zon. Voor ons is het instant reisbed van Aeromoov een fijne oplossing.

Je kan hem overal opstellen, in een handomdraai staat hij er (letterlijk!) en je zet je baby gewoon in deze ‘instant box’ en laat hem onder een parasol of in de schaduw spelen.. Zonder zorgen je baby beschermen tegen de zon én tegelijk zelf genieten van de zonnestralen met een boekje of wijntje in de hand. Klinkt goed hé? Voor zo lang het duurt met een baby natuurlijk 😉

Ik vroeg aan m’n man: heb jij nog tips? Hoe beschermen wij Morris nog tegen de zon? “Gewoon binnen blijven” zei hij grappend. Maar hij heeft een punt. Soms is dat met een kleine baby de beste beslissing.

Wil je weten wat er naast deze musthaves zéker nog mee moet als je op reis gaat met een baby? Check onze inpaklijst voor het reizen met baby.

En jij? Wat doe jij absoluut om je baby te beschermen tegen de zon?

2 reacties

 1. avatar

  Zo’n tentje gaan we denk ik ook nog gaan halen voor deze zomer 🙂

  Wij hebben voor de bugaboo een uv kap en dat vindt ik ook iets geweldig, geen gedoe met parasol en toch een gedoe lucht circulatie 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Een UV-kap? Wij hebben zo’n Dooky voor de buggy/kinderwagen/maxicosi, had ik inderdaad ook nog in het lijstje kunnen zetten. Is die UV-kap dan nog iets anders? Dat tentje is echt super! Kunnen ze in slapen en spelen. En dat staat er op 2 seconden 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *