Olympic Lagoon Paphos

Lees en volg je mijn blog al langer dan weet je dat ik all-in hotels zowat verafschuw. Ik bedank daar al jaren voor. Nog nooit geprobeerd. Dat is toch niets voor een avonturier? Iemand die wil gaan ontdekken? Kan je nooit wat anders eten, drinken, … Dagen aan een stuk in hetzelfde resort, met irritante animatieteams?

No thanks! Nooit had ik mezelf daar gezien.

PER ONGELUK IN EEN RESORT BELAND

Maar afgelopen maart overkwam het me! Excuse me? Overkomen? Een all-in hotel? Zoiets boek je toch. Klopt. Voor Reismicrobe heb ik regelmatig contact met hotels en toerismebureaus. En zo werd ik in Cyprus uitgenodigd door het Alexander The Great Beach Hotel. Leuk! Even later bleek dat dit hotel volgeboekt was, maar we konden in dezelfde stad, Paphos, wel terecht in hun andere hotel: Olympic Lagoon Resort. Geen viersterren, wel vijfsterren. Omdat Reismicrobe schrijft over betaalbare luxe, slaap ik niet heel veel in vijfsterren hotels (dat is namelijk voor mij niet altijd betaalbaar te noemen) maar dit keer liet ik het me, eerlijk, weggevallen. Why not? De laatste dagen van onze reis mocht het gerust wat overdadig zijn.. We nemen het !

Wat wij echter niet wisten, tot op het moment dat we ons inchecken, is dat dit een all-in hotel is. What? Oh oh! Hier gaat mijn ‘dit doe ik nooit’. Ik wist amper wat me overkwam toen ik een minuut later een bandje rond mijn pols had waar ‘premium all-inclusive’ op stond. Alles wat ik eerder verafschuwde, gebeurde me opeens. Ik wist niet goed hoe ik me moest houden, ik weet écht niet hoe het werkt die all-in hotels.

Een super vriendelijke marketing manager neemt ons onder haar hoede en leidt ons al snel rond en vertelt honderduit over het hotel. Ik begin stilaan te begrijpen wat mensen hier komen zoeken. Rust, een mooie omgeving, en op je wenken bediend worden. Maar ik voel het nog niet.

Tijdens de rondleiding kijk ik wél mijn ogen uit. Wow!

All-in hotels

All-in hotels

HIER KAN IK WEL AARDEN

Al snel laat ik het allemaal zachtjes over me heen glijden. De kamer is geweldig, het bed heerlijk, de badkamer groot. Er is een wellness in het gebouw, wat zalig: snel een massage boeken. Ik heb een hongertje, gauw naar beneden voor een snack. Iets drinken, no problemo: neem wat je wil. Eh, begin ik dit stiekem leuk te vinden? Neen hoor! All-in hotels zijn stom!

Jawel, geef het toe Nies. Dit heeft ook iets. De all-in hotels spreken niet voor niets zoveel mensen aan. Ik schrik al snel van mezelf, ik voel me gauw thuis en vind het heerlijk om even niets te moeten en niet te moeten nadenken. Tegen die tijd was ik bijna 13 weken zwanger en we hadden al een hele reis op Cyprus rond gesjeesd met ons huurautootje. Behoorlijk vermoeiend, en dus kwam dit stiekem wel als geroepen.

Het hotel heeft dan ook wel alles: verschillende restaurants om uit te kiezen (Italiaans, Amerikaans, sushi, …), héérlijke zwembaden, prachtig uitzicht op de zee, luxueuze kamers, vriendelijke staff, … Je ziet dat het tot in de puntjes is verzorgd, alles is AF ! En dus liet ik me helemaal gaan. Drie dagen lang kwamen Geert en ik ons hotel NIET buiten. NIET! Haha. Ik kon mijn ogen en oren niet geloven. Waar was ik mee bezig? Maar tegelijk moest ik toegeven dat ik in een hotel als deze niet anders kon dan me rustig laten gaan.

In deze vijver hier onder, aan het sushi restaurant, zitten vissen. Die vissen worden ’s middags gevangen, ’s avonds liggen ze op je sushi boot. I mean it !

All-in hotels All-in hotels

TE BEKEREN OF NIET TE BEKEREN

De vraag is nu.. Heb ik me laten bekeren tot het all-in’en? Bekeren is een groot woord maar JA, ik zie er nu ietwat de fun van in. Ik zou het zowaar opnieuw doen, maar dan wel sowieso in de formule die wij nu deden: eerst er op uit met de huurauto (of openbaar vervoer of binnenlandse vluchten of …) en aan het einde van een langere reis een paar daagjes all-in om bij te komen, uit te rusten en vooral: even nergens aan te moeten denken.

Het Olympic Lagoon Resort in Paphos (Cyprus) is dé max. Als jij overtuigd bent van het concept, moet je dit hotel zeker op je lijstje zetten. Wij zijn er zo verwend! Op de kamer had ik niets aan te merken, wat een ruimte! Ons uitzicht was ook wel oké 😉

All-in hotels All-in hotels

Of ’s nachts…

Olympic Lagoon Paphos

En euh.. Ik kan echt wel terug komen straks met de baby want kijk eens hier:

All-in hotels All-in hotels

Kinderdagverblijfje? Teen Club? No problemo!

Was dit allemaal wat too much? Soms wel. De overdreven vriendelijkheid droop van het personeel af, en dat was soms iets te veel van het goede. De overdaad aan drank en eten, net hetzelfde. Maar wil dat zeggen dat ik niet genoten heb? No way! Ik heb écht oprecht genoten, ben helemaal tot rust gekomen en zou het opnieuw doen. Voor even. Om dan weer in de realiteit te moeten stappen. Want dat is zo, een all-in hotel is écht even van de wereld zijn.

Super benieuwd hoe jij daar tegen over staat! Doe jij wel eens aan all-in? Zou je het ooit willen proberen?