Daguitstap in Hoogstraten

Eerlijk gezegd heeft Hoogstraten niet zo veel geheimen meer voor ons. We groeiden beide op in een dorpje in de buurt, en gingen er alletwee naar de middelbare school. Maar toen Ann en Bart van Steptours Hoogstraten ons vroegen of we hun steps eens wilden testen voor een daguitstap in Hoogstraten, twijfelden we geen seconde.

Naar Meersel-Dreef of Merksplas-kolonie

We vroegen de twee broers en schoonzus van Nies mee op onze tocht. Eens een keertje zonder onze kids op pad. Zo kregen we nog eens de kans om met elkaar te babbelen. 🙂 Om Hoogstraten te ontdekken per step, kun je kiezen uit twee uitgestippelde gps routes. De ene gaat richting Meersel-Dreef, de andere naar Wortel en Merksplas kolonie. Je kan natuurlijk ook zelf je route bepalen en kiezen welke wegen of paden je inslaat.

Wij kozen voor de route naar Meersel-Dreef en kregen ook 2 rugzakken mee met daarin een heerlijk lunchpakket. Want ook al moet je niet veel doen op zo’n elektrische step, we hadden toch allemaal een hongerke na een paar uurtjes steppen.

Lunchen in De Mosten

Lekkere lunch of apero
De lunch was heerlijk, we wisten niet waar eerst aan tebeginnen!

We stopten aan recreatiedomein De Mosten, waar we een bankje vonden met een perfect uitzicht over de grote vijver, met daarop de wakeboarders die aan de kabelbaan voorbij zoefden. Moest het nodig zijn kun je hier ook je step opladen. Wij waren in ieder geval ook terug opgeladen na de lekkere lunch, en zetten onze toch verder tussen de weilanden en kleine paadjes door. Helaas waren de terrasjes nog niet open (Corona) en konden we geen extra pitstop inlassen, we zullen deze zomer nog eens op pad moeten om dit ook nog eens te testen :-). Wel ontdekten we nog enkele bospaden in Hoogstraten waar we nog niet eerder geweest waren, en kwamen we nog voorbij de Laermolen, een oude, nog werkende watermolen.

Elektrische step
Korte stop aan de Laermolen (oude watermolen)

Na ongeveer 4 uurtjes stonden we terug aan ons vertrekpunt in Minderhout. Ik kan je zeggen dat iedereen er deugd van had gehad. Je bent buiten in de gezonde boerenlucht, op rustige wegen zodat je nog goed met elkaar kan babbelen, een lekkere lunch onderweg, de zon op je snoet, meer moest het echt niet zijn voor een ontspannen middag op de electrische step.

Toch iets actiever, elliptigo of lopifiets

Wil je jezelf toch iets meer inspannen, dan werkt steptours Hoogstraten ook nog samen met Velofun. Hier kun je een elliptigo (combi tussen crosstrainer en fiets) of een lopifit (combi tussen wandelen en fietsen) huren. Wij probeerden deze 2 wel uit maar lui als we zijn kozen we toch voor de electrische steps :-P.

Dus ga je er eens graag op uit, heb je een daguitstap in Hoogstraten gepland, twijfel dan niet en boek bij Steptours je elektrische step voor een middag, een hele dag of een heel weekend stepplezier in het mooiste stadje van de Kempen.

Meer tips voor een uitstap of vakantie in België en Nederland vind je hier.