Doro 8031

Bijna moederdag! Tijd om cadeautjes uit te zoeken. En laat mij er nu eentje hebben uitgetest voor jou. Is het niet fijn om tijdens je reizen ook in contact te kunnen staan met het thuisfront? Frustreert het je dat je mama (of papa) geen whatsapp heeft? Dat je mama je laatste foto’s niet kan zien op Facebook? Misschien is het tijd dat je haar een smartphone cadeau doet.

Ben je gek? Mijn moeder en een smartphone? Geen combinatie! Dat dacht ik een tijd geleden ook, tot mijn mama miraculeus toch haar weg wist te vinden in smartphone-land. Met vallen en opstaan, welteverstaan. Met veel ‘kom eens langs, ik heb weer ergens op gedrukt’, of ‘weet jij waar ik dit knopje kan vinden’. Gelukkig is dat allemaal verleden tijd, want onlangs werd ik door News Engine PR (thanks Stephanie, altijd leuk om oude bekenden te zien!) & Doro Belgium uitgenodigd in het gezellige Kaffeenini om een nieuwe, hippe smartphone voor 50-plussers te testen: de Doro 8031.

KaffeeniniBeste bagels ever trouwens, die in Kaffeenini. Njam, ik kom terug! Ben je in Antwerpen, wandel dan zeker even langs de Nationalestraat (nr 114) om hier een stop te maken.

Ik geef toe, misschien ging ik met een lichtjes beschaamd gevoel naar dit event. Hoe gaat mijn mama zitten sukkelen voor ze door heeft hoe het toestel werkt? Ga ik me moeten generen voor het feit dat ze alles moet vragen? Wrong! Dit toestel is zo simpel, zo duidelijk én zo op maat van de 50-plusser dat ik haar weinig heb moeten helpen. Verbazingwekkend maar waar 😉

Doro 8031 is dan ook geen gewone smartphone. Het gaat uit van het ‘ik wil’-principe. De GSM vraagt telkens wat je wil: foto’s bekijken, een e-mail verzenden, een video maken, … zodat het inspeelt op je specifieke behoeften. Op het beginscherm werkt hij met werkwoorden: ‘bellen’, ‘bekijken’ en ‘verzenden’. Navigeren gaat op die manier ook voor je 50-plussser met gemak.

Doro 8031Wat ik ook leuk vond (en mama ook): je kan een app downloaden als zoon of dochter (op je eigen smartphone) om zo assistentie bieden van op afstand, zodat je niet voor elke scheet naar je ouders moet rijden om het uit te leggen, haha! Er zit ook een vergrootglas op, wat mijn papa dan weer handig vindt om op zoek te gaan naar eventuele beestjes op zijn planten (hij is boomkweker). Zijn je ouders al wat ouder, dan denk ik dat de assistentie-knop ook van pas kan komen. Dit is een ingebouwde alarmknop die zij kunnen indrukken als ze bv. gevallen zijn. De smartphone belt dan automatisch naar vooraf ingegeven nummers.

MoederdagMijn ouders zijn overtuigd, dit is het perfecte toestel voor hen. Het is zo leuk om op die manier ook beter en meer in contact te staan met hen als ik reis. Niet dat je in een ver land constant contact wil het het thuisfront, maar toch: het is leuk om af en toe van hen te horen en hen ook foto’s te kunnen sturen.

De Doro 8031 cadeau doen? Dat kan al vanaf 189 euro!

Zijn jouw ouders al handig met de smartphone? Hoe blijven jullie in contact tijdens het reizen?