Twee weken geleden stapte ik eventjes volledig uit mijn comfortzone voor een shoot van het Nieuwsblad Magazine. Poseren in badpak (of bikini maar dat durfde ik niet) en babbelen over mijn postpartum lijf, normaal zou ik van zo’n voorstellen hard gaan lopen. Heel hard. Lachend. Maar vooral wenend. Dat ook.

For all my curvy ladies out there

Toen Eva Tuytelaers mij enkele weken geleden mailde, wilde ik net hetzelfde doen. Ik verbaasde mezelf door het niet te doen. Ik zei ja. “For all my curvy ladies out there”. Dat ik niet zomaar moest poseren maar ook mijn verhaal mocht vertellen én er een professioneel make-up en styling team aan te pas zou komen, deed me overstag gaan. Wanneer zouden Morris en ik nog zo’n kans krijgen? Wat een herinnering voor later!

Met een klein hartje (en een kater, wat erg… ik drink bijna nooit meer maar die avond ervoor dus wel) begaf ik me samen met Morris en Geert naar de studio. Gelukkig was de sfeer relaxed en voelde ik me snel op m’n gemak. Poseren terwijl ze met water naar je gooien, geen eitje 😉 Morris deed het schitterend, al hield hij door zijn doorkomende tandjes wel de hele tijd zijn vingers in zijn mond.

Dit is mijn verhaal

Ik heb m’n verhaal kunnen doen. Ik ben verre van een fitgirl, weeg duidelijk te zwaar. Het is misschien moeilijk te begrijpen, maar voor mij is mijn gewicht geen top prioriteit. Een lijf is in mijn ogen maar een lijf, een verpakking. Ik kreeg voor ik zwanger werd van Morris twee miskramen. Dat sloeg diepe wonden, ik verloor het geloof en vertrouwen in mijn lichaam.

Na mijn miskramen ben ik meer dan gelukkig met onze zoon. Mijn ‘binnenste’ is gelukkig, dat is al heel wat. De rest volgt wel. Of niet. Ik wil een zo vrolijk mogelijke mama zijn, die niet tobt over haar gewicht of rondingen. Ik wil wél fit en gezond zijn, maar verder doet dat postpartum lijf me weinig. Het is wat het is, ik lig er niet wakker van.

Datzelfde lijf was wél heel belangrijk toen ik zwanger was: dat lijf moest een baby op de wereld zetten. Het is daar dat ik me al die maanden op gefocust heb, ik wilde op mijn manier bevallen. Ontspannen, zonder veel inmenging of verdovingen en dat is gelukt.

Ik wil dat vrouwen zich herkennen in één van ons als ze Het Nieuwsblad Magazine open slaan. In Audrey, Nina, Eva, Kirsten of mij. Ieder met zijn unieke en persoonlijke verhaal. Allemaal top madammen. Trots op jullie en je durf! #bodypositivity

Every body is a beach body 😉


Foto: An De Smedt
Styling: Jody Van Geert
Make up: Sabine Peeters en Leonie Gysel

 De volledige interviews van mij en de andere dames lees je in Het Nieuwsblad Magazine van 17 juni.

23 reacties

 1. avatar
  Karin Thys zegt:

  Wat een mooie verhalen lees ik hier!En prachtige foto’s en het is heerlijk om jullie te volgen jij moet een boek uitgeven!Inderdaad als je goed voelt in je vel ben je gelukkig!Je bent een top mama ❤

  1. avatar

   Karin, wat ben je toch lief! En een boek schrijven is toevallig een van mijn grote dromen 🙂

 2. avatar

  Amai, ik zou dat nooit gedurfd hebben, zalig! En wat een prachtige foto’s! Je ziet er super uit! Een stralende mama en dat lijf van jou heeft zo’n schoon manneke op de wereld gezet, dat alleen is goud waard!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks Lobke, ik schrik ervan hoeveel vrouwen zeggen dat ze het niet zouden gedurfd hebben. De meesten zijn nochtans een stuk slanker! En ’t is waar, als je maar happy bent dan straal je 🙂

 3. avatar

  Ik vind het een prachtfoto! Hier ook een curvy girl. Ik let wel op mijn voeding maar ik leef ook graag en mja dat merk je gewoon. Op zich heb ik leren leven met mijn rondingen en ervan gaan houden. Velen zullen dat heel raar vinden en vies, maar zolang ik mij maar goed voel.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ik probeer ook op mijn voeding te letten, maar eerlijk waar soms heb ik zoveel zin in die lat chocola of zak chips dat ik het maar laat gaan.. Ik heb weinig karakter. Het is wat je zegt, zolang je je maar goed voelt, dat is al heel wat!

 4. avatar

  Heel knap van je!
  Ik ben wel een ‘fitgirl’ maar ieder doet wat hij/zij wil en ik heb respect voor anderen. Dus ik begrijp je wel.
  Je bent een knappe vrouw, een goeie mama ongetwijfeld, echt top dat je dit aandurfde!
  X

  1. avatar
   Nies zegt:

   Josefien, ik zie je loopfoto’s regelmatig passeren op Instagram en dan kan ik alleen maar bewondering hebben voor jouw doorzettingsvermogen. Heb ik niet 🙂 Gelukkig zijn we allemaal anders, dat maakt die diversiteit zo leuk! Keep running girl! x

 5. avatar

  Hele mooie foto’s hoor. En je bent een prachtige dame.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Wat lief Fatima, jij ook hoor! x

 6. avatar

  Knap dat je je verhaal hebt kunnen doen, en dat met bijhorende chique foto’s. Een ronddingske meer of minder maakt je helemaal geen slechtere moeder. Het is de liefde die je met je hart geeft dat het belangrijkste is. En de rondingen houden dat zeker niet tegen. Trouwens … is een gezonde geest niet het belangrijkste? In elk geval straal je op de foto’s en is #meneertjemorris heel gelukkig met zo’n mama als jij!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Heel fijn om ook van een man te horen!

 7. avatar

  Wauw wat een mooie foto’s. En wat stoer, ook al hoef je je nergens voor te schamen mooie vrouw! Ik zou willen dat ik er wat meer in zou staan als jij, dat postzwangerschapslijf zit me echt in de weg.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Lieve Maai, je lijf heeft een baby gebaard en de rest volgt wel. Je bent prachtig!

 8. avatar

  De foto’s zijn echt superleuk! En dat handje is eigenlijk wel schattig zo 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja stiekem wel hé 🙂

 9. avatar

  Wauw, wauw en wauw!
  Wauw, voor je durf!
  Wauw, for being such a beauty én dat is geen geslijm, vind ik écht!
  Wauw, voor jullie stralende blik, zelfs met een kater -hilarisch- (sorry) én doorkomende tandjes.

  Ik had het vast niet gedurfd als prille dertiger, nu de veertig achter een hoekje staat te lonken, misschien wel. De misschien blijft én die bikini voor een shoot zou ik net niet gedurfd hebben. 😉 Dus sterk hoor!! Hier buiten worden we nog veel te veel afgerekend op dat lijf van ons, vaak zelfs door vrouwen. Helaas! Ik moet eerlijk bekennen dat het niveau van mijn zelfvertrouwen ook stijgt of daalt met de kilo’s, alleen in de tegenovergestelde richting. Al weet ik deep down in side dat dat er niet toe doet.

  Na een eerste kindje én daarna een miskraam was weer zwanger geraken ook bij mij een veel grotere prioriteit dan me zorgen maken hoe mijn lichaam er uit zag. Nu die kleinste bijna twee is, probeer ik een beetje aan mezelf te werken. Voor mezelf … gezond, zonder proberen te genieten. Vooral genieten.

  Je mag trots zijn op jezelf én op dat lijf van je. Het heeft toch maar mooi een kindje op de wereld gezet. 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Elk lijf is een strandlijf 🙂 Ik heb het losgelaten om mijn zelfvertrouwen aan mijn lijf vast te haken. Natuurlijk, ik zou me nog beter in m’n vel voelen met een boel kilo’s er af, maar het bepaalt niet alles. En zoals je zegt, gezond zijn is belangrijk maar genieten des te meer! Van je gezin en de tijd je samen kan doorbrengen <3

 10. avatar

  Prachtige foto’s van jullie! Super dapper ook van je! Ik denk dat ik hetzelfde zou gedaan hebben als jij. Maar toch, chapeau!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Merci An!

  2. avatar

   Absolutely True!
   Working on my mind 😉

 11. avatar

  Super knap! Geen idee of ik het gedaan had. Maar het is zo mooi geworden en dan had ik spijt gehad. Haha. Allemaal stralende mama’s

  1. avatar
   Nies zegt:

   Haha, dat is zo! Ge kunt soms beter eens spijt hebben van dingen die je wél gedaan hebt dan van dingen die je niet gedaan hebt. Ik was ook bang dat hier spijt van zou hebben, veel commentaar zou krijgen of blikken maar ik moest het tegelijkertijd ook gewoon doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *