Twee weken geleden stapte ik eventjes volledig uit mijn comfortzone voor een shoot van het Nieuwsblad Magazine. Poseren in badpak (of bikini maar dat durfde ik niet) en babbelen over mijn postpartum lijf, normaal zou ik van zo’n voorstellen hard gaan lopen. Heel hard. Lachend. Maar vooral wenend. Dat ook.

For all my curvy ladies out there

Toen Eva Tuytelaers mij enkele weken geleden mailde, wilde ik net hetzelfde doen. Ik verbaasde mezelf door het niet te doen. Ik zei ja. “For all my curvy ladies out there”. Dat ik niet zomaar moest poseren maar ook mijn verhaal mocht vertellen én er een professioneel make-up en styling team aan te pas zou komen, deed me overstag gaan. Wanneer zouden Morris en ik nog zo’n kans krijgen? Wat een herinnering voor later!

Met een klein hartje (en een kater, wat erg… ik drink bijna nooit meer maar die avond ervoor dus wel) begaf ik me samen met Morris en Geert naar de studio. Gelukkig was de sfeer relaxed en voelde ik me snel op m’n gemak. Poseren terwijl ze met water naar je gooien, geen eitje 😉 Morris deed het schitterend, al hield hij door zijn doorkomende tandjes wel de hele tijd zijn vingers in zijn mond.

Dit is mijn verhaal

Ik heb m’n verhaal kunnen doen. Ik ben verre van een fitgirl, weeg duidelijk te zwaar. Het is misschien moeilijk te begrijpen, maar voor mij is mijn gewicht geen top prioriteit. Een lijf is in mijn ogen maar een lijf, een verpakking. Ik kreeg voor ik zwanger werd van Morris twee miskramen. Dat sloeg diepe wonden, ik verloor het geloof en vertrouwen in mijn lichaam.

Na mijn miskramen ben ik meer dan gelukkig met onze zoon. Mijn ‘binnenste’ is gelukkig, dat is al heel wat. De rest volgt wel. Of niet. Ik wil een zo vrolijk mogelijke mama zijn, die niet tobt over haar gewicht of rondingen. Ik wil wél fit en gezond zijn, maar verder doet dat postpartum lijf me weinig. Het is wat het is, ik lig er niet wakker van.

Datzelfde lijf was wél heel belangrijk toen ik zwanger was: dat lijf moest een baby op de wereld zetten. Het is daar dat ik me al die maanden op gefocust heb, ik wilde op mijn manier bevallen. Ontspannen, zonder veel inmenging of verdovingen en dat is gelukt.

Ik wil dat vrouwen zich herkennen in één van ons als ze Het Nieuwsblad Magazine open slaan. In Audrey, Nina, Eva, Kirsten of mij. Ieder met zijn unieke en persoonlijke verhaal. Allemaal top madammen. Trots op jullie en je durf! #bodypositivity

Every body is a beach body 😉


Foto: An De Smedt
Styling: Jody Van Geert
Make up: Sabine Peeters en Leonie Gysel

 De volledige interviews van mij en de andere dames lees je in Het Nieuwsblad Magazine van 17 juni.