En hé, ver hoeft dat niet te zijn. Allerminst! Wij wonen vlakbij de Nederlandse grens (op tien minuutjes van Zundert, je weet wel dat geboortedorp van Vincent Van Gogh). Zundert ligt in Brabant en eigenlijk voelen wij ons soms zelfs wat ‘Brabants’.

Waarom? Omdat we ons daar thuis voelen. Echt thuis voelen. Ik kom liever in Breda dan in Antwerpen. Ik hou van het sappige taaltje, de heerlijk vriendelijke mensen, de mega gezellige stadjes (hallo ’s Hertogenbosch) en de prachtige natuur (denk maar aan Nationaal Park De Biesbosch).

Wie had dat ooit gedacht. Alle grenzen gesloten. Niet mogen vliegen, niet mogen reizen. Dan lijkt zelfs Brabant, dat dus voor ons heel erg dichtbij is, onbereikbaar. We kijken er zo naar uit dat de grenzen weer geopend zullen worden, zodat we weer kleine tripjes mogen maken. Uiteraard met respect voor de regels die er mogelijks nog zullen zijn.

Tijd om terug te blikken

Dus wat doen we ondertussen? Mijmeren hé. Terugblikken. Zo maakten we met Morris in 2017 al een mooie reisje naar Brabant. We ontdekten de Efteling en de Beekse Bergen en sliepen in het Loonsche Land. Wat een ervaring!

Brabant met kinderen

Herkenbaar voor elke mama? Die eerste keer je kind op ‘Dé Efteling paddenstoel’ zetten is toch magisch hé… Oké oké, Morris was amper 1 jaar toen (of zelfs nog net niet verjaard) dus hij was nog behoorlijk klein voor De Efteling maar genoten hebben we. Magie is voor jong en oud!

Ik wil jou bij deze ook aanmoedigen om te dromen. Om te blijven hopen op tripjes, misschien niet naar het verre Bali of Costa Rica dit jaar maar wie weet wel over de grens richting het bruisende Brabant? Want Brabant met kinderen is écht de moeite. Visit Brabant verzamelde op hun website alle bijzondere initiatieven in hun prachtige provincie.

Keep your kids entertained and yourself sane ?

Doe er massa’s inspiratie op, want er staan ook heel veel toffe dingen voor trips met kids tussen: check hier alle leuks in Brabant.

Je kan er op 3D ontdekkingstocht in de Ontdekfabriek in Eindhoven, je kan er je dagelijke dosis Efteling gaan opsnuiven of op virtuele safari naar de Beekse Bergen. Oh mijn reizigershartje had deugd van een rondje surfen op hun website.

Weeral een paar uurtjes je kids geëntertaind in deze bizarre tijden én helemaal geïnspireerd voor een tripje naar Brabant.

Thank me later ??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *