Patat. Een paar dagen voor ik na mijn moederschaprust weer zou gaan werken, kreeg ik mijn ontslag. Door economische redenen en een herorganisatie kon ik niet blijven. Daar stond ik dan met een diepvriezer vol moedermelk en de onthaalmoeder betaald. Mijn hart sloeg over, wat nu?

Op een of andere gekke reden, had ik er snel vrede mee. Ik heb voor hetere vuren gestaan vorig jaar toen ik zelf ontslag nam na een zware periode op mijn vorig werk en 2 miskramen. Een opzegperiode van 6 weken waardoor ik plots extra tijd kreeg met Morris. Ik zag het bijna als een cadeau, hij wordt immers nooit meer zo klein.

Meneertje Morris

Omdat ik niet van het stilzittende-type ben, was het al snel vooruit met de geit. Solliciteren maar! Ik zag meteen een vacature die me super hard aansprak, dus ik ging er helemaal voor. Ik kwam van een kale reis thuis. Het gesprek verliep totaaaaal niet hoe ik het gehoopt had, maar het deed me wel de ogen openen. Het afdelingshoofd zei me dat ze dacht dat ik niet eens tijd had voor een job: een blog, een bedrijfje in bijberoep, veel reizen, .. Haha! Ik lachte het weg en vond dat ze voor mij dingen aan het invullen was. Hoe durfde ze!

Thuis liet ik alles bezinken en viel de puzzel in elkaar. Misschien had Madam-ik-vul-alles-voor-u-in wel gelijk. Misschien heb ik geen ’tijd’ meer voor een ‘echte job’ en moet ik gewoon meer van mijn hobby een beroep maken. Beslissing: ik neem nu de tijd. Ik zoek uit of mijn bedrijfje wat kan worden, in plaats van te proberen een nieuwe job te zoeken. En ik blaas weer wat nieuw leven in die blog van mij, waar ik toch zo graag over het moederschap en onze reizen schrijf.

Ge moogt mij altijd een duwtje in de rug geven en m’n Facebookpagina liken: www.facebook.com/socialized.be of bezoek m’n website op www.socialized.be en laat de tamtam zijn werk doen bij je ondernemende vrienden, familie of kennissen!

Wat denken jullie.. Goeie beslissing?

Ontwerp logo: Effenaf Graaf
Ontwerp website: Arty Pictures

14 reacties

 1. avatar

  Klinkt als hét moment om er helemaal voor te gaan 🙂
  Veel plezier!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Zo voelt het ook, en een paar weken later kan ik alvast zeggen dat dat goed aan het lukken is 😀

 2. avatar
  Sus zegt:

  Hallo Nies,
  Soms moet je het geluk wat afdwingen, of laten afdwingen. Toeval bestaat niet weet je en die madam -vul-maar-alles-voor-mij-in moest misschien wel op je levensweg komen om je ogen en je hart te openen voor die belangrijje beslissing die je uiteindelijk genomen hebt.
  Je hebt in ieder geval fantastische gaven, gebruik ze!
  Succes met je switch, het zal niet de laatste zijn, geloof me. ?

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dat zijn toffe & bemoedigende woorden Sus, merci! We gaan er alleszins voor 😉

 3. avatar

  Geen gemakkelijke keuze zo’n sprong “in het diepe”. Alvast veel succes!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dat is het zeker, geen idee waar het me gaat leiden maar als je het niet probeert, weet je het niet!

 4. avatar

  Ik vind het een super beslissing! Ik hoop dat het een succes word!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Merci meid!

 5. avatar

  Wat ontzettend leuk om te lezen, Nies! En deels ook zo herkenbaar.. Ik vind het super stoer van je.. Extra tijd met je ventje is natuurlijk sowieso extra fijn. Ik duim voor je dat het gaat lukken en dat alles goed verloopt! Dikke knuffel

  1. avatar
   Nies zegt:

   Super lief dat je voor me duimt! Het is soms niet gemakkelijk hé zo’n duik in het onbekende…

 6. avatar

  Veel succes met je nieuwe uitdaging!
  Ik ben zelf sinds september voltijds zelfstandige (was al 2,5 jaar bezig in bijberoep naast m’n fulltime job).
  Het is enorm hard werken en knokken, maar ik doe het met hart en ziel en zou voor geen geld ter wereld nog terug willen naar vroeger.
  Er zijn heel wat valkuilen en het is niet makkelijk, maar er zijn ook veel voordelen en het gevoel dat je je eigen ding doet en er je boterham mee verdient… is onbetaalbaar!
  Je gaat dat goed doen, go go go!
  Liefs Josefien

  1. avatar
   Nies zegt:

   Oh thanks Josefien, heb inderdaad gezien dat jij ook voor jezelf werkt. Een inspiratie! Ben wel benieuwd naar je valkuilen, want ik kan allicht veel van je leren. Dankjewel voor je aanmoediging!

 7. avatar

  Stoere beslissing en supertof. Meer tijd met mister Morris en zelf uitzoeken óf dit gaat lukken en óf dit je passie is. Ik kan het alleen maar toejuichen. Vele mensen durven niet. Jij wel. Ik reis dagelijks naar mijn job net zoals veel mensen denkend: Is dit het? Ga ik dit nog de komende 30 tot 40 jaar doen (ik ben 30!). Ik ben óók aan het kijken of ik niet een droom kan najagen. Het werkelijkheid maken. Veel succes Nies! Ik duim voor je en hoop zó dat dit gaat lukken. Het eerste begin is lastig maar ik weet zeker dat JIJ dit kan 🙂 Oh en, ben je alleen beschikbaar in België of ook voor potentiële Nederlandse klanten?

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ilona, ik geloof er ook gewoon in dat een mens gemaakt is om verschillende carrières te hebben in zijn leven… Ik ben ook niet gemaakt om altijd hetzelfde te doen, binnen 10 jaar wil ik dit misschien weer niet meer en dat is helemaal oké. Voor nu gaan we er gewoon voor en we zien wel waar het me leid. Ik ben er precies ook allemaal wat rustiger in geworden sinds ik mama ben, m’n zoontje is nu nummer 1 en de rest volgt wel 🙂 Ik richt me vooral op de ondernemers uit mijn buurt/streek maar soms een opdracht voor de buren, waarom niet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *